MILORAD DODIK: Falsifikovanje istine izaziva dodatni inat kod Srba

MILORAD DODIK: Falsifikovanje istine izaziva dodatni inat kod Srba

27 januara 2014

reg-dodikPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je pokušaj iz Sarajeva da se falfisikuje istina o Prvom svetskom ratu u isto vreme pokušaj da se, kako je naveo, opravdaju neke činjenice od pre 20 godina.

Dodik je u Beogradu novinarima medija iz Republike Srpske rekao da neće biti falsifikovanja istorije, ali da postoji namera mnogih da to učine.

„Nismo učili pogrešnu istoriju, Austro-Ugarska je bila imperijalistička sila koja je htela da pokori Srbiju. Sarajevski atentat nije bio razlog za početak sukoba, nego je iskorišten kao povod. Srbija nije stajala iza toga“, istakao je Dodik.

On je dodao da pokušaji određenog broja istoričara da istinu o Prvom svetskom ratu predstave na drugačiji način kod Srba izazivaju dodatni inat da istinu odbrane.

Dodik je napomenuo da će poseban doprinos istorijskoj istini dati zajednički projekti Srbije i Republike Srpske povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

On je najavio da će predstava „Solunci govore“, čijoj je prvoj probi prisustvovao danas u Beogradu, biti prikazana u više od 50 gradova.

Dodik je potvrdio da će centralna proslava obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata biti održana u Andrićgradu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Voja says:

    Barem da ima jednog čoveka da govori što misli i da se ne povija kako neko diktira odozgo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *