MILORAD DODIK: Najbolje bi bilo da BiH završi kao Jugoslavija

MILORAD DODIK: Najbolje bi bilo da BiH završi kao Jugoslavija

24 januara 2014

Milorad-Dodik1Za Bosnu i Hercegovinu je najbolje da nestane, smatra predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, navodeći da će BiH završiti kao i bivša Jugoslavija u kojoj u jednom momentu nisu funkcionisali savezni organi.

Ponovio je da je u BiH problem nemogućost postizanja konsenzusa, pa i u slučaju presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić i Finci“, koje podrazumeva eliminisanje diskriminacije iz Ustava, kao i da „zna šta se radi u Federaciji BiH, posebno u bošnjačkoj populaciji“.

To što danas nije održana sednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je bilo predviđeno izjašnjavanje o zahtevu Saveta ministara za razmatranje po hitnom postupku Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, Dodik vidi kao odnos prema pitanju koje je snažno ispolitizovano u FBiH.

I bolje je, kazao je on, da se ne donosi taj zakon i da BiH „nestane, kada ne može da se uradi nešto što je logično i zakonito“.
„Samo neka se oni igraju“, poruka je koju je Dodik uputio bošnjačkim političarima, prenosi agencija Fena.

Predsednik RS navodi da taj entitet ima svoje zakone koji regulišu tu oblast, a da se pokazuje da sve što se donosi na nivou BiH „ne moze da funkcioniše“.
„Tu se vidi i ambicija da se razgradi BiH predviđena „Dejtonom“ i pravi neka druga BiH“, rekao je Dodik i dodao da je dejtonska BiH „već urušena silnim nametanjima odluka visokog predstavnika koji su navikli Bošnjake da traže više nego što piše u Ustavu BiH“.

Dodik tvrdi da se neće desiti indirektan izbor člana Predsedništva BiH i da RS na to neće pristati, kao i da se neće desiti razgradnja Predsedništva BiH, niti da će se Savet ministra pretvoriti u vladu.

Ponovio je da je rešenje koje je ponudila RS u skladu sa odlukom o pitanju „Sejdić i Finci“.
„Kada se federalni partneri dogovore neka nas pozovu“, porucio je Dodik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *