МИЛОРАД ДОДИК: „Рехабилитација фашизма поприма застрашујуће размере!“

MILORAD DODIK: „Rehabilitacija fašizma poprima zastrašujuće razmere!“

7 maja 2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da rehabilitacija fašizma i pristalica fašističkog pokreta u poslednje vreme poprima sve više zastrašujuće razmere, ali da Rusija predvodi borbu protiv toga.

– U tom kontekstu, borba za opšte ljudske vrednosti i ujedinjenje ljudi pod tim pokroviteljstvom postaje efikasan mehanizam suprotstavljanja naporima pristalica neofašizma – rekao je Dodik za „Rusku gazetu“.

Dodik je istakao da se novi pokreti sa ideologijom identicnom nacizmu sve više šire u svetu i da se medu njih, u izvesnoj meri, mogu ubrojati i sledbenici radikalnog islama.

– Ovakvi negativni trendovi ugrožavaju stabilnost i bezbednost celog čovečanstva. Nije iznenađenje što protiv toga ponovo istupaju iste one snage koje su se u prošlom veku borile protiv hitlerovskog fašizma, na čelu sa Rusijom i ruskim narodom – dodao je on.

Povodom manifestacije „Besmrtni puk“, koja će 9. maja prvi put biti održana u Banjaluci, Dodik je rekao da se Srpska sa zadovoljstvom pridružila toj akciji, koja dolazi iz Rusije i koja ima poseban značaj u uslovima, kada mnogi žele da umanje srpska stradanja i doprinos borbi protiv fašizma, da promene sliku dogadaja koji su se ovde desili, prenose Nezavisne novine.

On je podsetio da su Banjaluka, to područje i srpski narod koji tu tradicionalno živi, bili na strani antifašističkog pokreta i da su tokom te borbe stradali mnogi Srbi.

Predsednik RS je dodao da je nesporna činjenica da je za vreme Drugog svetskog rata namerno neposredno u blizini Banjaluke smešten jedan od najvećih koncentracionih logora Jasenovac, u kojem je, kako napominje „Ruska gazeta“, prema procenama istoricara stradalo više od 500.000 Srba.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Samo je Italija bila fašistička. Nemačka i hrvatska su bile NACISTIČKE. Danas se borimo protiv nacizma.

  • Kosovac says:

   Znači, Nemci nisu bili fašisti. Jasno. Pun kamion s Nemci, to su nacisti.

   • Kosovac says:

    Čekaj bre @„Za Srbiju“, šta ima da se borite protiv nacista kada su ih Rusi sve pobili u sred Nemačke? Nema više protiv koga da se borite. Samo ako se nije neki zapatio u Srba?

 2. Kosovac says:

  Milorad Dodik…., trenutno predsednik Republike Srpske, popularan kao što je Radovan Karadžić bio popularniji od Slobodana Miloševića. U svim srpskim zemljama kako kaže himna „čuvaj Srpske zemlje, Srpski rod“. Sada kada je sa malim zakašnjenjem Savet Evropskih Mudraca shvatio da ta himna kada kaže „srpske zemlje“ to znači Šešeljeva Velika Srbija, naredio je taj Savet da upotrebi protokol, pa da se umesto „Srpske zemlje“, peva „Srbiju nam Bože čuvaj“. Slušao sam na nekoliko mesta, takođe i na JU-tube neki „srboljubivi“ pevači pevaju. Zamislite koja blamaža da himna Srbije peva o Velikoj Srbiji, pa Evropa povraća sve iznutrice zbog toga. Da se u Beču takva nakaradna himna svira i peva. Treba očekivati promenu srpske himne, pod izgovorom da je u njoj podmetnuta „Velika Srbija“. Pa da to svedemo u realne granice. A Dodik, kakav da si, teraj srpstvo i budi večit.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *