Милорад Мандић Манда: Деци светли тренуци

Милорад Мандић Манда: Деци светли тренуци

9 марта 2015

deci-svetli-trenuci_620x0Док вирус попушта, онај радни га не напушта. Који год био, прележао га „на ногама“, пошто не пропушта ниједан дан док се санира београдско позориште „Бошко Буха“. За Милорада Мандића Манду, нашег популарног глумца, нема одмора док траје обнова.

Директор сте „Бухе“ и истакнути глумац. Може ли то истовремено?

– Све време док траје обнова позоришта срећем се са редитељима и писцима, планирам нове представе за наш репертоар. У глумачкој сам подели и за нову представу „Мајстори, мајстори“ коју, према култном филму Горана Марковића, режира Милан Караџић.

Да ли вам је жао што више не радите емисије за децу?

– Није ми жао, то је био леп период у мојој каријери кога се радо сећам, али и даље сам посвећен раду за децу. Не значи да у неком тренутку неће бити и неке нове дечије емисије.

Шта данас видите „с оне стране дуге“ како се звала ваша популарна дечија емисија?

– Деца која су онда била моји гости у емисији, данас су одрасли људи које није дочекала баш сјајна будућност, а ја сам тада мислио да хоће. Нажалост, данас „с оне стране дуге“ видим децу која одрастају у једном много тежем и мрачнијем времену, са још неизвеснијом будућношћу. И управо та слика ме и мотивише да им останем посвећен кроз рад у позоришту, и покушам да им пружим неке светле тренутке.

Прославиле су вас и бројне ТВ серије. Који вам је лик из тих серија најближи?

– Сваки лик мора да ми буде близак, без обзира на то какав је, и без обзира на то да ли бих баш таквог човека волео да сретнем у приватном животу.

Да ли и даље тврдите да су „Лепа села“ неоправдано остала без Оскара?

– Године које су прошле од тада само су ојачале статус и потврдиле квалитет „Лепих села“. То је и даље један од најзначајнијих домаћих филмова, не само 90-их, него уопште. Што се Оскара тиче, било би лепо да смо га добили, али није то оно што чини један филм добрим. „Лепа села“ су то што јесу, са Оскаром или без њега.

Који су вам даљи планови?

– Већ пола године највећим успехом сматрам сваки нови корак који направимо у санацији позоришта, и најважнији план који имам је да издржимо и тај посао приведемо крају.

(Вечерње новости)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u