Милорад Мандић Манда: Деци светли тренуци

Milorad Mandić Manda: Deci svetli trenuci

9 marta 2015

deci-svetli-trenuci_620x0Dok virus popušta, onaj radni ga ne napušta. Koji god bio, preležao ga „na nogama“, pošto ne propušta nijedan dan dok se sanira beogradsko pozorište „Boško Buha“. Za Milorada Mandića Mandu, našeg popularnog glumca, nema odmora dok traje obnova.

Direktor ste „Buhe“ i istaknuti glumac. Može li to istovremeno?

– Sve vreme dok traje obnova pozorišta srećem se sa rediteljima i piscima, planiram nove predstave za naš repertoar. U glumačkoj sam podeli i za novu predstavu „Majstori, majstori“ koju, prema kultnom filmu Gorana Markovića, režira Milan Karadžić.

Da li vam je žao što više ne radite emisije za decu?

– Nije mi žao, to je bio lep period u mojoj karijeri koga se rado sećam, ali i dalje sam posvećen radu za decu. Ne znači da u nekom trenutku neće biti i neke nove dečije emisije.

Šta danas vidite „s one strane duge“ kako se zvala vaša popularna dečija emisija?

– Deca koja su onda bila moji gosti u emisiji, danas su odrasli ljudi koje nije dočekala baš sjajna budućnost, a ja sam tada mislio da hoće. Nažalost, danas „s one strane duge“ vidim decu koja odrastaju u jednom mnogo težem i mračnijem vremenu, sa još neizvesnijom budućnošću. I upravo ta slika me i motiviše da im ostanem posvećen kroz rad u pozorištu, i pokušam da im pružim neke svetle trenutke.

Proslavile su vas i brojne TV serije. Koji vam je lik iz tih serija najbliži?

– Svaki lik mora da mi bude blizak, bez obzira na to kakav je, i bez obzira na to da li bih baš takvog čoveka voleo da sretnem u privatnom životu.

Da li i dalje tvrdite da su „Lepa sela“ neopravdano ostala bez Oskara?

– Godine koje su prošle od tada samo su ojačale status i potvrdile kvalitet „Lepih sela“. To je i dalje jedan od najznačajnijih domaćih filmova, ne samo 90-ih, nego uopšte. Što se Oskara tiče, bilo bi lepo da smo ga dobili, ali nije to ono što čini jedan film dobrim. „Lepa sela“ su to što jesu, sa Oskarom ili bez njega.

Koji su vam dalji planovi?

– Već pola godine najvećim uspehom smatram svaki novi korak koji napravimo u sanaciji pozorišta, i najvažniji plan koji imam je da izdržimo i taj posao privedemo kraju.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *