Milorad Veljović preti Ivici Dačiću robijom!?

Milorad Veljović preti Ivici Dačiću robijom!?

11 septembra 2013

286266_veljovic02rasfoto-nebojsa-markovic_fKršenje Zakon o javnim nabavkama , koje je utvrdila revizorska komisija u MUP-u, predstavlja krivično delo za koje je zaprećena kazna i do pet godina zatvora!

Kako je juče objavljeno, pomenuta komisija ustanovila je brojne nepravilnosti u slučaju „Javnih nabavki velike vrednosti“, koje je potpisao lično premijer Ivica Dačić.

Ukoliko direktor policije Milorad Veljović zaista stopirao tu istragu da bi mogao da ucenjuje premijera i on je počinio krivično delo prikrivanja, slažu se stručnjaci.

Kako kaže Krivični zakon, a potvrđuju i sagovornici Naših novina, trebao bi prvo utvrditi u kojim slučajevima je reč o prekršaju, a u kojima je počinjeno krivično delo.

„Sve zavisi od toga koje su nepravilnosti utvrđene – neke mogu da se kvalifikuju kao prekršaj, ali ima i onih koje spadaju u krivično delo i tretiraju se kao zloupotreba službenog položaja. Ukoliko se utvrdi da je bilo nepravilnosti ili kršenja zakona, slučaj treba da se preda javnom tužiocu, koji bi ispitao ceo slučaj i pokrenuo postupak“, objašnjava Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.

Veljović demantuje da je stopirao istragu oko nepravilnostima u postupcima javnim nabavki.

„Direkcija policije nema nikakvih nadežnosti u sektoru javnih nabavki. Sektor finansiranja javnih nabavki direktno je odgovoran kabinetu ministra Dačića i njemu lično“, rekao je Veljović.

„Ja kao direktor policije nemam nikakve ingerencije nad Unutrašnjom kontrolom ni nad sekrtorom finansiranja. Ne znam da je revizor išta kontrolisao, a ako je nešto i postojalo, dostavjeno je direktno ministru“, ističe Veljović.

U kabinetu ministra policije kažu da što se tiče javnih nabavki, nema mesta nikakvim kriminalnim radnjama niti kršenju zakona.

„Služba interne revizije MUP-a, čiji je izveštaj delom prekucan i selektivno objavljen, ima prevashodno korektivnu i edukativnu ulogu u sistemu finansija u Ministarstvu. U pitanju su mahom stvari koje spadaju u domen nepreciznosti, tehničkih grešaka i formalnih nedostataka, a ne nešto što se može podvesti pod bilo kakav kriminal“, navodi se u kabinetu Dačića.

Hapšenje Radosava Savatijevića Keneta zbog malverzacija u RB „Kolubara“ bila je zapravo svojevrsna poruka Veljovića Branku Ružiću, Ivici Dačiću i Draganu Markoviću Palmi. Kene je bio paravan preko kojih se trojica funkcionera poslovala u ovom lazarevačkom preduzeću i na taj način bili umešani u milionske malverzacije, pa je njegovo hapšenje u stvari bilo upozorenje pomenutim političarima, prenose Naše novine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *