МИЛОШ БИКОВИЋ: Нема дилеме Русија или Запад, зна се ко је најближи Србији!

MILOŠ BIKOVIĆ: Nema dileme Rusija ili Zapad, zna se ko je najbliži Srbiji!

8 avgusta 2018

Ne znam zemlju koja nam je toliko pomogla kroz istoriju. O kakvoj polemici može biti reči? E sad, mi očekujemo da nas brane i rešavaju naše probleme. Super bi bilo da obnovimo odnose sa Zapadom. Ali ne smemo da zaboravimo šta su uradili. I u skladu sa time da im verujemo.

Mladi srpski glumac Miloš Biković odgovarao je na pitanja o tome na koju stranu bi Srbija trebalo da krene, ka istoku ili ka zapadu.Ovde se stalno vode pomalo umarajuće polemike – Rusija ili Zapad, ko nam je veći prijatelj, da li su nam Rusi braća ili smo za njih politička moneta za potkusurivanje? Kako ti gledaš na sve to?

– Rusi imaju svoje interese. Ali u 99 odsto slučajeva naši se interesi poklapaju i kad god mogu da nam pomognu, oni to rade. Kao što i mi nećemo da se odreknemo dobrih odnosa sa njima bez obzira na pritiske. Oni to cene. Ušli su u Prvi svetski rat zbog Srbije. Oslobađali Beograd i sever Jugoslavije u Drugom. Pomagali u tursko-srpskim ratovima. Ja ne znam zemlju koja nam je toliko pomogla kroz istoriju. O kakvoj polemici može biti reči? E sad, mi očekujemo da nas brane i rešavaju naše probleme. Super bi bilo da obnovimo odnose sa Zapadom. Ali ne smemo da zaboravimo šta su uradili. I u skladu sa time da im verujemo.

Kako napreduje tvoja ruska karijera?

– Za dve godine života tamo snimio sam više ruskih projekata nego u celoj svojoj karijeri u Srbiji. Velika je to zemlja. Ekonomija postoji. Mnogo se više snima. Napreduje dobro, hvala Bogu.

Pripremaš film o Beogradu, šta želiš da postigneš tim projektom?

– Dobar film pre svega. Komediju. Postoji taj auditorijum koji je vezan za moj lik, kao i za projekte mojih partnera, kao što su serije “Kuhinja” i “Hotel Eleon”, koje su veoma gledane u Rusiji. Taj auditorijum, a i šire, želim da upoznam sa Beogradom. Mislim da će taj priliv turista ostvariti i priliv novca u Srbiju. To može malo da oživi onaj deo privrede koji opslužuje turiste – rekao je Biković za „Blic”.

Tvoj brat je duhovnik, ljudi kod njega odlaze po savet i pomoć, da li i ti to ponekad činiš? Koji je najvažniji savet koji ti je dao?

– Da ne otkrivam mnogo o našem odnosu.

(Srbin.info)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *