МИЛОШ МАРОВИЋ ЈОШ ИЗБЕГАВА КАЗНУ: „Болест“ одлаже одлазак у затвор

MILOŠ MAROVIĆ JOŠ IZBEGAVA KAZNU: „Bolest“ odlaže odlazak u zatvor

10 januara 2017

cg-bolest-odlaze_620x0

Miloš Marović, sin bivšeg predsednika Državne zajednice SRJ i bišeg ideologa DPS Svetozara Marovića, nije se danas prijavio Upravi spuškog zatvora kako bi odležao 11 meseci zatvora koliko mu je preostalo nakon što je početkom prošle godine sa Specijalnim tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice za učešće u korupcionaškim aferama.

Razlog je, tvrdi njegov advokat Zdravko Begović, što zbog lošeg zdravstvenog stanja nije sposoban za izdržavanje kaže, o čemu su obavestili Osnovni sud u Kotoru, odakle mu je upućen poziv za izdržavanje kazne.

Upitan da prokomentariše kako njegovi klijenti Svetozar i Miloš mogu da se šetaju Beogradom, Begović tvrdi da njihova bolest nije farsa kojom žele da izbegnu odlazak na robiju.

– Moguće da je to zbog toga što se radi o porodici Marović, ali ja vam kažem i jedan i drugi branjenik su i pre izricanja presude bili lošeg zdravstvenog stanja čak je Miloš Marović i lečen u bolnici u Beogradu i pre nego što je pokrenut postupak protiv njega. Moram reći da su i posledice postupka koji su vođeni protiv njih u svakom slučaju uticale da se njihovo zdravstveno stanje pogorša, ali oni u ovom momentu ne traže ništa mimo onoga što je zakonom predviđeno. Niti su prvi niti su poslednji koji su podneli molbu za odlaganje odlaska na izdržavanje kazne, koju je sud usvojio – kazao je Begović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *