Милош Станковић нови директор

Милош Станковић нови директор

3 новембра 2016

kul-milos-stankovic-1_620x0

ПОСЛЕ 17 година с места директора Народног позоришта у Суботици смењена је Љубица Ристовски, а на њено место постављен је Милош Станковић, глумац Драме на српском језику.

Одлуку о именовању Станковића донео је Покрајински секретаријат за културу и информисање 26. октобра, а у суботички театар решење је стигло у понедељак.

– Ово позориште ради у специфичним условима, већ годинама нема зграду, представе се играју на неусловној сцени „Јадран“, канцеларије се налазе у фабричкој хали, и то су изазови који су преда мном – каже Милош Станковић. – Ипак, у позоришту је најважније глумачко умеће, а остало ћемо заједно покушати да решавамо.

Иначе, четврти мандат Љубици Ристовски је истекао пре годину дана, када је био расписан конкурс на који су се јавили само она и Милош Станковић. Како Управни одбор није дао сагласност ни за једног кандидата, мандат бившој директорки тада је продужен за још годину дана.

Милош Станковић је рођен 1971. године у Новом Саду и већ две деценије је члан ансамбла Драме на српском језику. Добитник је многобројних признања.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u