Милош Станковић нови директор

Miloš Stanković novi direktor

3 novembra 2016

kul-milos-stankovic-1_620x0

POSLE 17 godina s mesta direktora Narodnog pozorišta u Subotici smenjena je Ljubica Ristovski, a na njeno mesto postavljen je Miloš Stanković, glumac Drame na srpskom jeziku.

Odluku o imenovanju Stankovića doneo je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje 26. oktobra, a u subotički teatar rešenje je stiglo u ponedeljak.

– Ovo pozorište radi u specifičnim uslovima, već godinama nema zgradu, predstave se igraju na neuslovnoj sceni „Jadran“, kancelarije se nalaze u fabričkoj hali, i to su izazovi koji su preda mnom – kaže Miloš Stanković. – Ipak, u pozorištu je najvažnije glumačko umeće, a ostalo ćemo zajedno pokušati da rešavamo.

Inače, četvrti mandat Ljubici Ristovski je istekao pre godinu dana, kada je bio raspisan konkurs na koji su se javili samo ona i Miloš Stanković. Kako Upravni odbor nije dao saglasnost ni za jednog kandidata, mandat bivšoj direktorki tada je produžen za još godinu dana.

Miloš Stanković je rođen 1971. godine u Novom Sadu i već dve decenije je član ansambla Drame na srpskom jeziku. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *