МИЛОШ ЗЕМАН ИСКРЕН: Бомбардовање Југославије је било грешка, нема чиме да се правда

MILOŠ ZEMAN ISKREN: Bombardovanje Jugoslavije je bilo greška, nema čime da se pravda

13 oktobra 2018

Češki predsednik Miloš Zeman izjavio je da je bombardovanje SR Jugoslavije bilo greška, te da sada ne treba tražiti alibi da bi se ta greška opravdala.

Komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenbedrga tokom nedavne posete Beogradu da je vojna alijansa bombardovala SRJ da bi zaštitila civile i zaustavila Miloševićev režim, Zeman je za češki portal parlamentnilisty.cz rekao:

„Mislim da je taj rat bio velika greška i ne bi trebalo da sada tražimo alibi da tu grešku opravdamo“.

U vreme NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije Zeman je bio premijer Češke, a 2014. godine rekao je da je ta zemlja bila poslednja članica Alijanse koja se saglasila s bombardovanjem i to pod uslovom da se akcija tiče isključivo vojnih objekata, ali da taj uslov nije ispunjen.

„Češka vlada je bila poslednja koja se sa tim složila, uslov za saglasnost bio je da će se gađati isključivo vojni objekti. Obećali su da će to ispuniti, ali taj uslov nije bio ispunjen“, rekao je tada Zeman.

KOMENTARI8 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Greska???? Nije greska vec Z L O C I N.

  • doktrina soka says:

   Po medunarodnom pravu bombardovanje SRJ I RS je ZLOCIN PROTIV MIRA,koji ne zastareva.

 2. Nina says:

  Jens Stoltenberg u Beogradu> vojna alijansa bombardovala je SRJ da bi zaštitila civile i zaustavila Miloševićev režim. Ovo več vredja osnovnu inteligenciju. Da li su zato gadjali mostove, vozove, fabrike automobila, fabrike brašna, duvana, bacali kasetne bombe po pijacama i bolnicama, .... a posle svega toga sve su pokupovali za siću, i to što su gadjali i što nisu stigli da pogode i uvalili nam njihovo tržište i samo sprovode njihove bolesne zakone kroz naše nenarodne skupštine.

  • Mile says:

   Svaka cast sestro

 3. Milan says:

  Ako bi sutra vojna alijansa NATO tražila da bombarduju Rusiju da li bi se Zeman složio uz isti uslov > GAĐAMO SAMO VOJNE OBJEKTE RUSIJE, a izbegavamo civile?! Jasno im je bilo unapred da Srbija nikad neće moći da im vrati takvo milo za drago pa su se "junaci" lako odlučili i još brže složili. Tako donose odluke samo sluge đavolove. Češka je takođe priznala nezavisnost Kosova. Hulje uvek lepo zbore, al nitkovski rade.

 4. Velika Metla says:

  "Greška" je i banku opljačkati,pa ipak kad se desi neko biva uhapšen,i kažnjen zbog te "greške"! Ako neka kriminalna radnja ne zastareva valjda se zna KO su bili ti koji su tu "grešku" napravili? Ili neće da se zna koji su to,i neće da se pravda njima privede,pošto očigledno oni neće da se sami privedu pravdi!

 5. Milivoj Trbojevic says:

  jugoslovajija -nije bobandirana jer se vec raspala pre bombadiranja tukli su se Srbi i Srbij I DE Srbi Zive Srpska Terotorija a nije HRVATSKA I BOSNJACI

  • Miroslav says:

   Si ti normalan? Nisi popio terapiju jutros?🤕😵😨

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *