MILOŠ ZEMAN OPET BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Pusi Rajot“ su kurve a mi smo sje.ani

MILOŠ ZEMAN OPET BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Pusi Rajot“ su kurve a mi smo sje.ani

4 novembra 2014

Milos-ZemanČeški radio (ČR) saopštio da će nastaviti da emituje intervju sa predsednikom Milošem Zemanom, uprkos tome što je izazvao buru kritika zbog niza vulgarnosti.

Predsednik Zeman je juče u razgovoru za ČR najpre rekao da je vlada „sje….“ jedan od zakona, potom je članice ruskog pank benda „Pusi rajot“ nazvao „kurv…“, a prvu reč naziva grupe preveo kao „pič..“.

Zeman je, doduše, članice „Pusi rajota“, posredno, uz retorički obrt, nazvao „kurv…“, rekavši: „Hteo sam da kažem kurv.., ali nisam ja Švarcenberg (Karel Švarcenberg, bivši šef češke diplomatije)“.

Zbog ovakvog Zemanovog rečnika javnost je oštro reagovala, a premijer Bohuslav Sobotka ocenio je da šef države predstavlja veoma loš primer za mlade ljude i da „ne doprinosi reputaciji Češke u inostranstvu“.

Proruski opredeljeni Zeman rekao je u intervjuu da je hteo da impresionira pristalice svog rivala Švarcenberga, koga je porazio na predsedničkim izborima 2013, jer i on ima običaj da u govorima koristi sličan rečnik.

Zemanov portparol Jirži Ovčaček rekao je da se predsednik neće izviniti zbog svojih reči, jer je Zeman ovako otvorio debatu koja ranije nije bila pokretana – da li je prihvatljivo koristiti reči koje se smatraju vulgarnima u politici.

Portparol Češkog radija Jirži Hošna rekao je da će radio nastaviti da emituje ovaj govor, ali nije objasnio u kojoj verziji – onako kako je išao uživo ili izmenjeni snimak.

Posle Zemanovog govora, u žalbama koje su zbog njega pristigle, traži se da snimak bude emitovan samo posle 22 sata i da na njemu bude upozorenje da nije prikladan za decu i mlade.

Češki portal idnes.cz otvorio je anketu s pitanjem: „Da li vam smeta kad šef države izgovara vulgarne reči?“, na koju je, do sada 28.699 ljudi odgovorilo „da“, a samo 2. 590 „ne“.

KOMENTARI2 komentara

  1. milan says:

    E pa! Kada je bio izbor Zeman ili Švarce...rG, treba znati da je pobedio Teman zahvaljujuci glasovima iz "provincije", što znači zan jega nisu glasali glasači iz Praga. Ako to znamo tada i anketa koja je provedena postaje relativizirana. Trebala se je provoditi u Brnu i u Ostravi! To što je Miloš rekao misli cela Češka, samo su političari "pizde", tj. pristojniji od mene bi rekli pragmatičari, pa to nece reči javno več ce javno nestaviti govoriti onako kako im kažu u Eu-USA predstavništima.

  2. mladen says:

    što misli to je i rekao ,većina će razumeti njegove izgovorene stavove,ja ga podržavam da tako treba tačno govoriti ,a ne kao većina lažova -političara,za koje nije crno-crno već je garavo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *