Милошевић хтео да пошаље војску на Мила Ђукановића!

Milošević hteo da pošalje vojsku na Mila Đukanovića!

12 septembra 2015

SLOBA-I-MILO-700x473Bivša Ćuruvijina žena, Branka Prpa je ispričala i da je preko Slavka saznavala da je Generalštab te dve godine bio u opoziciji Slobodanu Miloševiću.

General Perišić nije želeo baš ništa da odgovori na pitanje da li je devedesetih organizovao puč ili je to bila samo provokacija u razgovoru sa novinarom Slavkom Ćuruvijom, vlasnikom Dnevnog telegrafa.

Inače, državni udar pomenula je Branka Prpa na suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu. Ona je ispričala da se Ćuruvija od 1997. godine često viđao sa Momčilom Perišićem, koji je tada bio načelnik Generalštaba VJ.

“U jednom razgovoru Perišić ga je pitao: “Da li biste nas vi i Dnevni telegraf medijski podržali ukoliko bismo izveli državni udar. Slavko mu je odgovorio:“Naravno, samo izvolite”. Zanimljivo je bilo da je sa njima tad sedeo i šef Kontraobaveštajne službe. To nam je malo bilo čudno, pa smo Slavko i ja posle analizirali šta zaista stoji iza tog pominjanja vojnog udara. Kasnije kad god bi sreo Perišića, Slavko nije propuštao da ga pita: “Generale, šta bi sa državnim udarom?”, navela je Prpa.

Prpa je ispričala i da je preko Slavka saznavala da je Generalštab te dve godine bio u opoziciji Slobodanu Miloševiću.

“Perišić mu je rekao i da je odbio Miloševićev zahtev da se vojno obračuna sa Milom Đukanovićem posle nekih izbora tad u Crnoj Gori. Pričao mu je i da se Nebojša Pavković, koji je bio komandant prištinskog korpusa, odmetnuo od vojne komande i stavio pod direktnu komandu Miloševića”, rekla je Prpa.

(Večernje novosti)

KOMENTARI13 komentara

 1. zlatiborski ovan says:

  i ja sam hteo stosta u zivotu, ali je problem sto je ova naivcina previse verovala... takvi nisu trebali da budu predsednici,pogotovo ne u ono doba. odlicno mu je sudbinu projektovao Nikola Koljevic u knjizi S.R.S. bio je izrazito protiv Zvornicke Skupstine, za Vens-Oven plan,....tj. sve je radio ponalozima tzv. medj. zajednice.

 2. zlatiborski ovan says:

  doduse, ne treba zaemariti da je predsedavao losem materijalu, sklonom izdaji, anacionalnoj pogani a i sam je, najzad, bio jugosloven.... njegov pocetak kraja pocinje sa ubistvom Cumeta (moj rodjak), sefa milicije koji mu je bio vrlo veran

 3. zlatiborski ovan says:

  Srbe treba spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti. (Džejmi Šej, portparol NATO, mart 1999. godine) http://www.politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/Godisnjica-NATO-bombardovanja/Spirala-mrznje-rasistickog-govora.sr.html

 4. Nikoola says:

  Ako je neko podrzavao drzavni udar kao sto je radio Curuvija, logicno je da bude uhapsen zbog rusenja ustavnog poretka ili pak sklonjen od strane obavestajne sluzbe. Tako se radi u svakoj zemlji bilo demokratskoj ili autokratskoj. Sto ne podrza promenu politickog sistema mirnim putem i kroz reforme. Ko se lati maca od maca i strada. Zao mi je njegove porodice ali sedeo je na klackalici zivota i on je to znao. DB je samo radio po nalogu drzave sto mu je najpre i posao, tako da pojedinacna odgovornost ne dolazi u pitanje.

 5. Miticus says:

  Ovu informaciju sam odavno cuo (godinu dana posle), da je Sloba hteo da izazove "plemenski rat" u CG, mada sam i sada misljenja, kao i tada, jer mi je bilo sve to neverovatno i da je sve ovo izmisljeno, kako bi se ocrnio, prestavio i dokazao kao "balkanski kasapin". Pre bih rekao, saznajuci posle ko su akteri, ko je to sve navodno "saznao" da je to u stvari planirano od strane CIA i da je pripreman neki scenario, slican atentatu na Vuka Draskovica (kome prevejani kriminalac, profesionalni gangster, od stida, treme ili straha nije smeo da pridje blizu i zvekne ga u tintaru, pa je onako stidljivo pucao iz daljine i slucajno ga samo okrznuo u uvo). Zapadu je bilo nuzno da Slobu sto vise izoluju, da stvore koaliciju "slobodoumnih", nasuprot ovom "tiraninu", koji ne preza ni od cega a ujedno i da naprave razdor izmedju Srba iz Srbije i Crne Gore. Godina dogadjaja, potvrdjuje da je Zapad trazio nacina kako da napadne Srbiju po svaku cenu, samo im je trebao povod, kako da se "ubace" i navodno, priskoce u pomoc "jadnim" narodima, koje ovaj "kasapin" terorise. Kako ovaj "kasapin" nije uspeo da to uradi u CG, onda se Zapad, koji se uvek zalagao za mir, setio Rambujea, ali dzabe, kad je ovaj "kasapin" iskasapio neke jadne civile u Racku. E, to Zapad vise nije mogao da tolerise, njegove "tiranije", to je jednostavno bilo previse..., pa posle udri, pa udri po... narodu Srbije, kucama, mostovima, fabrikama, bolnicama... Blago nama koji prezivesmo tu okrutnu tiraniju. Sad nas Sunce obasjalo te docekasmo blagostanje koje nam donese blagotvorni Zapad.

 6. zlatiborski ovan says:

  odn. Radovan Stojičić Badža

 7. zlatiborski ovan says:

  Blago nama koji prezivesmo tu okrutnu tiraniju. Sad nas Sunce obasjalo te docekasmo blagostanje koje nam donese blagotvorni Zapad /////////// Miticus, ti si neki saljivdjija i provokator. A posle si se naravno probudio...

 8. mmm says:

  More, trebalo je tada uhapsiti i suditi i ovoj Prpi, sto ovde vedri i oblaci, i njenog ljubavnika Curuviju, a ovog gusana unistiti, izroda srpskog naroda. Za Prpu me boli, ona je hrvsatica, ali ova dvojica su trebali debelo da budu osudjeni, a Pericic je veleizdajnik.Suditi mu kao svim takvima-

 9. deda mraz says:

  Pa svakim danom je sve jasnije ijasnije da je Milosevic samo bio piun u prljavoj igri sljama generalskog i njihovih crvenih burzuja sa Dedinja a zalog su naravno bili Srbi i naravno da ne branim Milosevica jer je i on pripadao tom sljamu samo sto je imao drugu ulogu.Ovo je tacno da places kakav nas je sljam vodio i unistio.Pa svaka budala je znala da odvajanjem CG,da ce Srbija biti zatvorena i opkoljena i taj sljam od generala je to znao i znali su da cej ovi zajedno sa siptarima imati vecinu i naravno na stetu Srba u CG ali ovaj sljam nista nije uradio jer njih samo interesuje Dedinje i Senjak a za ostatak zabole njih jer oni znaju kada nas nateraju da lizemo svapske guzice da cej oni biti nagradjeni.A sada kad ova ovako prica sve je jasnije da taj crni Milosevic nikakve veze nema sa ovim ubistvom i sto se generala tice, pravi Srpski generali su zavrsili u Hagu,a izdajnicki sljam od tih generala je ostao u Beogradu da uzivaju u onom sto su im lopovski sinovi opljackali po Srbiji a oni ih stitili.

 10. Boban says:

  Kakvi tutumraci komentarišu! Sve go četnik i srpski fašista. Kako vas nije sramota, toliko je ljudi pobijeno, ranjeno, istjerano iz domova zbog takvih tutumraka kao što se vi, a vi i dalje ništa nijeste shvatili. U Crnoj Gori je postojao VII bataljon koji je provocirao rat, ali je tada izbjegnut zahvaljujući tome što Crna Gora nije nasjela na provokacije. Ko je Milošević pokazuje da je srbočetnička vojska Slobodana Miloševića držala topovske cijevi okrenute prema Cetinju za vrijeme bombardovanja. No što je nego KASAPIN.Šteta što je umro, trebalo ga zatvoriti do kraja života u samicu, smrada jednog. Vi ste nešto čuli? Vi ste i gluvi i slijepi, vas rukovodi mržnja prema svemu što nije srpsko, fašistička gamadi. Pola Srbije vam je prazno a vi zinuli za tuđe teritorije.

 11. zlatiborski ovan says:

  Ko je Milošević pokazuje da je srbočetnička vojska Slobodana Miloševića držala topovske cijevi okrenute prema Cetinju za vrijeme bombardovanja. No što je nego KASAPIN //// Miticus je promenio nik u Boban ?!

 12. deda mraz says:

  Ovaj Boban mora da je potomak ovih smradova junacina generala sa Dedinja, i nije rekao da je u CG postojao i postoji jos uvek VIII bataljon koji provocira jos uvek a to su kriminalci nekakvi crnogorci i siptari koji na lopovske nacine dolaze do nekakve vecine i terorisu Srbe po CG i da je Srbin bio umesto vaseg crnogorca Milosevica naucio bi vas on pameti ali krv nije voda.Ili si mozda tip kao i onaj klempavi i glavati Mima Karadjic.

 13. Miticus says:

  @ zlatiborski ovan @ Jesi bre, ovan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *