МИЛОШЕВИЋ НАС ЈЕ УПОЗОРИО: Окупација Косова, одлазак Црне Горе, постаћемо Курди!

МИЛОШЕВИЋ НАС ЈЕ УПОЗОРИО: Окупација Косова, одлазак Црне Горе, постаћемо Курди!

7 марта 2016

milosevic-govor 6Слободан Милошевић, бивши председник Савезне Републике Југославије, упозоравао је 2. октобра 2000. године, док је још био на поменутој функцији, шта ће се све дешавати српском народу. У наставку можете да прочитате изводе из обраћања нацији.

„Као што и сами знате, пуну деценију трају напори да се цело Балканско полуострво стави под контролу неких западних сила. Велики део тог посла обављен је успостављањем марионетских влада у неким земљама, претварањем тих земаља у земље ограниченог суверенитета или лишене сваког суверенитета. Због нашег отпора таквој судбини за нашу земљу, ми смо били изложени свим притисцима којима у савременом свету људи могу бити изложени.

… Догађаји који су организовани за наше изборе су, такође, део те организоване хајке на земљу и народ, зато што су наша земља и народ баријера успостављању потпуне доминације на Балканском полуострву.

У нашој јавности већ дуго је присутна групација која, под именом опозиционе политичке партије демократске оријентације, заступа интересе влада које су носиоци притисака на Југославију, а посебно на Србију. Та групација се на овим изборима појавила као Демократска опозиција Србије. Њен стварни шеф није њихов кандидат за председника државе. Њен дугогодишњи шеф је председник Демократске странке и сарадник војне алијансе која је ратовала против наше земље. Он своју сарадњу са том алијансом није могао ни да сакрије. Уосталом, читавој нашој јавности познат је његов апел НАТО-у да се Србија бомбардује онолико недеља колико је неопходно да би се њен отпор сломио. На челу тако организоване групације на овим изборима налази се, дакле, заступник војске и влада које су недавно ратовале против Југославије. Заступајући те интересе, из ове групације су нашој јавности послате поруке – да ће са њима на челу Југославија бити изван сваке опасности од рата и насиља, да ће доћи до економског просперитета, видно и брзо оствареног вишег стандарда, такозваног повратка Југославије у међународне институције, и тако даље.

Моја је дужност да вас јавно и на време упозорим да су та обећања лажна. И да ствари стоје обратно, јер управо наша политика гарантује мир – а њихова само трајне сукобе и насиље. А ево зашто.

Успостављањем власти коју подржава, односно коју инсталира заједница земаља окупљених у НАТО-у, Југославија би неизбежно постала земља чија би се територија брзо распарчала. То нису само намере НАТО-а, то су и предизборна обећања Демократске опозиције Србије.

 

… У склопу те политике за распарчавање Југославије Косово би било прва жртва. Његов садашњи статус прогласио би се за легалан и дефинитиван. То је први део Србије са којим би она морала да се опрости, не изражавајући, притом, чак ни наду да ће тај део њене земље једном моћи да јој буде враћен.

Територија која би преостала да носи име Србије била би окупирана од стране међународних, америчких или неких трећих војних снага које би ту територију третирале као војни полигон и као власништво којим се располаже у складу са интересима силе чија се војска на њој налази. Слику тог располагања и последице тог располагања, гледали смо већ деценијама, а нарочито у овој деценији, у многим земљама широм света, нажалост, последњих година и у Европи, на пример на Косову, у Републици Српској, Македонији, у нашем непосредном окружењу. Српски народ снашла би судбина Курда, с перспективом да буду истребљени брже јер их је мање од Курда и јер би им кретање било ограничено на мањи простор него што је онај на коме се Курди већ деценијама налазе.

Што се Црне Горе тиче, њена судбина била би препуштена мафији чија би правила игре грађани требало добро да знају. Свака недисциплина, а поготово свако противљење интересима мафије, ставља вас на листу за одстрел која искључује право на свако помиловање.

… Сам српски народ истовремено би водио непрекидну борбу за поново успостављање српске државе и за своје поновно окупљање у њој. Они не желе мир и благостање на Балкану, они желе да ово буде зона сталних сукоба и ратова који би им пружили алиби за трајно присуство.

… Затим, све земље које су се нашле у статусу ограниченог суверенитета, с владама под утицајем страних сила, вртоглавом су брзином постајале сиромашне. И то на начин који искључује наду у праведније и хуманије социјалне односе. Велика подела на већину сиромашних и мањину богатих – то је слика источне Европе већ неколико година и њу сви можемо да видимо. Та слика не би мимоишла ни нас. И ми бисмо, под командом и контролом власника наше земље, брзо стекли огромну већину веома сиромашних, чија је перспектива да из тог сиромаштва изађу веома, веома неизвесна и далека. Мањина богатих била би састављена од шверцерске елите, којој би било допуштено да буде богата само под условом да буде у сваком погледу лојална команди која одлучује о судбини њихове земље.

… Један од битних задатака марионетске власти у свакој земљи, па и у нашој, ако бисмо је имали, јесте губљење идентитета.

… Губљење националног идентитета је највећи пораз једне нације, а то се не може избећи у савременом облику колонизације. Осим тога, тај нови облик колонизације искључује, већ по својој природи, сваки услов за изражавање мишљења, испољавање воље, а поготово искључује могућност за стваралаштво било које врсте. Неслободне земље укидају право грађана који у њима живе да слободно изразе своје мишљење, јер би се то мишљење, пре свега, сукобило са неслободом.

Отуда је тортура над мишљењем најдоследнији и најнеопходнији облик тортуре у земљи која је изгубила слободу.

… Нарочито желим да нагласим, због младих људи, интелектуалаца, научних радника, да су земље лишене суверенитета по правилу лишене и права на стваралаштво, а нарочито на стваралаштво у области науке. Велики центри велике моћи, финансирају научно стваралаштво, контролишу домашаје и одлучују о примени његових резултата. Зависне државе, уколико имају научне лабораторије и научне институте, немају их као самосталне субјекте, већ као испоставе централе која им контролише све, а нарочито домашаје у стваралачком мишљењу и раду. Ти домашаји морају се кретати у границама које у окупирану земљу и окупирани народ неће унети семе побуне или еманципације.

У овом тренутку, пред други круг избора, због сумње Демократске опозиције Србије да може да оствари резултат који им је потребан, припадници врха ДОС-а новцем унесеним у земљу поткупљују, уцењују и застрашују грађане и организују штрајкове, немире и насиље, не би ли зауставили производњу, сваки рад и сваку активност.

… А грађани су дужни да знају да учешћем у субверзији којој је циљ спољна доминација над њиховом земљом, односно окупација њихове земље, сносе историјску одговорност за укидање права својој земљи да постоји, али сносе и одговорност за губљење контроле над сопственим животом.

Препуштајући своју земљу другима, туђој вољи, препуштају исто тако туђој вољи и сопствени живот и живот своје деце. И многе друге људе.

Сматрао сам као своју дужност да упозорим грађане наше земље на последице активности које финансирају и подржавају владе земаља НАТО-а. Грађани могу да ми верују и не морају да ми верују. Моја је жеља да се у моја упозорења не увере касно, да се не увере тек онда кад буде тешко да се исправе грешке које су грађани у својој наивности, површности или заблуди сами учинили.

… Мој мотив да своје мишљење изразим на овај начин није уопште личне природе. Два пута сам биран за председника Србије и једном за председника Југославије. Ваљда би свакоме после ових десет година требало да буде јасно да они не нападају Србију због Милошевића, него нападају Милошевића због Србије. Моја савест је у том погледу савршено мирна. Моја савест, међутим, не би била ни најмање мирна ако свом народу не бих, после свих ових година на његовом челу, рекао шта мислим о његовој судбини ако би му ту судбину наметнуо неко други, макар и тако што би народу објашњавао како је такву судбину изабрао сам.

Та заблуда да бира сам оно што за њега бира неко други најопаснија је заблуда и главни је разлог моје одлуке да се јавно обратим грађанима Југославије.“

(Политика)

KOMENTARI28 коментара

 1. namćor says:

  Amin! Od reči do reči potvrđeno u praksi u ovih 11 godina. Da se razumemo, nisam bio njegov pristalica. Ne zbog Miloševica samog, vec zbog njegovog okruženja (Mira, kćerka, sin..). Nije uspeo da kontroliše svoju porodicu. Ali, sve što je radio u krizi i ratu na porostoru bivše SFRJ je bilo iznuđeno. Jednostavno, nije mogao drugačije. Ne zaboravite, Milošević nije "stvarao" događaje, pa svet reagovao na njih, već su mu "događaji" nameštani, organizovani, pa i falsifikovani, a onda je "svet" (čitaj - Nemačka, USA i ceo NATO), kao zabrinut, reagovao "da zastiti jadne Hrvate, muslimane, Šiptare" od Balkanskog kasapina!

 2. Y says:

  A ko mu je iznudio Dafiment banku, Jugoskandik banku i nebrojene ojađene štediše? Ko mu je iznudio "niko ne sme da vas bije" iz usta i tenkove na narod 9. marta? Mogao bih ovako do jutra. Vi Srbi ste toliko senilan narod da je pravo čudo što imate i ovakvu državu.

 3. ljubisav says:

  Bog da mu dusu prosti! bese u pravu!

  • baja says:

   prvrnice se on u grobu on je znao pa prica da ce se odvojiti crna gora i sad je on pametan heroj njemu dukanovic mile nije pruzijo ruku i reko milosevicu nisi vise presdnik crne gore milosevic je zacutao a nije ga ubijo ko curuviju i i vuka i belog i giska i stanbulica i ostale sramota ko se spominje u danasnjoj sitovaciji srbije srbija na ivici nestanka

 4. namćor says:

  Kao sto rekoh:" Da se razumemo, nisam bio njegov pristalica. Ne zbog Miloševica samog, vec zbog njegovog okruženja...". Nije on ni odobravao ni zabranjivao sve te mahinacije. To je radjeno na nizem nivou. A kao sto sada vidimo, taj narod je bio organizovan i ispranog mozga, od strane, upravo ovih koji su sada na vlasti. I kad razmislim, na TAJ narod, trebalo je da izvede i tenkove i avijaciju i svu vojsku! ZA dobro, upravo tog, zaludjenog naroda! "Niko ne sme da vas bije" je savrseno odgovarala tom vremenu, jer, Srbi su tada na Kosovu bili gradjani ne drugog, vec treceg reda. maltretirani i od Albanaca i od policije. Na zalost, to nije uspeo i da obezbedi, jer u nekim svetskim kuhinjama nije tako bilo predvidjeno.

 5. aleksandar says:

  namcor- koliko ti pojma nemas...

 6. Goran says:

  Kakav god da je bio , pitanje je samo vremena kada ce njegov spomenik da se postavi u Beogradu a vjerovatno i u mnogim drugim Europskim metropolama , i to samo zato jer je jedini u to doba imao muda da se pobuni protiv korporativnog mafijaskog sistema , sistema kojeg u to doba nitko nije ni prepoznavao.

 7. Sremac says:

  Sve je znao samo nije znao da uredi zemlju. Zemlja u kojoj pravda postoji samo u himni, nema čemu dobrom da se nada, kako tada a tako i sada.

 8. kosovac says:

  aleksandar, Овакав твој коментар о знању могао је да пролази до октобарске револуције. Зато што није постојао физички доказ за оно што је Милошевић и ми остали, и „намћор“ најлогичније закључивали. Сада када су догађаји комплетирани и поклопили са њиховим предвиђањима, нашао си се ти да се брукаш и говориш некоме да појма нема. Ако су Вук Драшковић, Иван Стамболић, Зоран Ђинђић, Коштуница, Весна Пешић у таквима као ти видели дебила коме могу да усаде у меморију негативни контекст „Нико не сме да вас бије“, они су то очигледно успели. Многи су већ успели да се ослободе тога када су сазрели и размислили главом, а ти си остао инвалид. „Нико не сме да вас бије“ је реченица која је сама афирмативно ушла у историју, без тражења дозвола разних свезналица.

 9. sony says:

  Kakav god da je bio bolji je od svih njegovih naslednika...svi posle njega su raširili noge i naguzili se, ovaj sad ga puši gde stigne....i kome stigne...a mi smo i dalje u mraku i slepi i ispraćamo decu negde gde je lepše, ako im se posreći da prežive jer su "bad boys" from Serbia. Kakav mrak, da li je neko uopšte svestan šta se dešava ili gledate ko će koga da pojebe na farmi i drugim režimskim programima? kasno je...a mi ne progledasmo....

 10. MILAN MILJKOVIC says:

  Kad sve prevare izidju na videlo put do slobode naci ce napaceni narod. Nase iskustvo je ogromno ali jos uvek ima onih koji ne shvataju da mi nismo samo u krvlju razdvojeni vec smo porobljeni. Jugoslavija je velika opomena svima koji imaju mozga da shvate zasto nam je Zapad to ucinio. Ne da nam pomogne vec da nas porobi i podredi pljacka kao svaku drugu koloniju.Kome Zapad pomogne Bog sigurno nece. Dokazano. Samo Putin moze spasiti planetu!

 11. Baja says:

  Živa je istina da je Njofra Milosevica izlemo kao vola u kupusu

 12. bb says:

  Nije predvideo on nista.On se sa komunistickom kamarilom bogatio na tudjoj krvi.Mogli smo mi i mirno da se podelimo,ali kako bi se vodje obogatile ?Tu racunam sve republike.Koje dete,unuk ili neko iz bliske familije republickih vodja nije bogat ili zbrinut?Nijedan!

  • Garašanin says:

   Puši ti malo DJoku za to što pričaš.

 13. STUDENTI NE U NATO says:

  Почиње студентска кампања „Имам права на то, никад у НАТО!“ Неформална група „Студенти за истину“, која је организовала дигиталне кампање против резолуције о Сребреници, против уласка Косова у УНЕСКО и за промоцију Дана Републике Српске, одлучила је да са својим колегама у матици и дијаспори организује нову кампању под називом „Имам права на то, никад у НАТО!“. Почиње студентска кампања "Имам права на то, никад у НАТО!" http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2016/03/Nikad-NATO-Fejsbuk1.jpg Почиње студентска кампања „Имам права на то, никад у НАТО!“ (Фото: Фејсбук) Како истичу „Студенти за истину“, на овај корак су се одлучили „увидевши да се Србија налази пред најтежим периодом који подразумева приближавање НАТО-у и притисак да Србија уђе у НАТО“. „Након ратификовања закона којим се НАТО-у дају привилегије потпуног пролаза кроз Републику Србију, потпуног имунитета и могућности коришћења државних и приватних објеката и инфраструктуре, а верујући да говоримо у име преко 4.000 студената који су у нашој кампањи потписали петицију против резолуције о Сребреници, сматрамо да је свако приближавање Србије НАТО-у угрожавање њене безбедности, независности, њеног суверенитета, а о емотивним разлозима, који су испуњени хиљадама гласова који вапе за правдом и искупљењем, да не говоримо“, наводи се у саопштењу. „Студенти за истину“ сматрају да је НАТО представљао и да представља највећу опасност по безбедност Србије, те ће своју кампању, поред употребе друштвених мрежа, водити и преко акција на терену, трибина, конференција и текстова, који ће имати стручно-научну форму. Ова неформална студентска група подсећа на три агресије на српски нард од стране НАТО – у Републици Српској Крајини 1995. године, Републици Српској 1995. године и СР Југославији 1999. године. „Србија се налази на опасној прекретници да о њеној судбини одлучују они који су је до јуче бомбардовали, а и данас јој отимају најсветији део територије – аутономну покрајину Косово и Метохију. Сматрамо да процес који траје пуних седамнаест година мора да се заустави, а да би у томе успели Србија и српски народ морају добити прилику да јавно кажу да не желе у НАТО нити желе НАТО на својој територији“, закључују „Студенти за истину“.

 14. namćor says:

  Evidentno je, cak i ovde, da mnogi, danas jos, zive sa misljenjem koje je bilo deo specijalnog rata protiv Srbije (ne Milosevica). I danas su mnogi uvereni da je ON pljackao! Nije. Da, njegova Mira i deca su radili sve i svasta. I danas se prica o "odnetom novcu na Kipar"....samo niko da ga vrati! Ko jos nije ukapirao:poluistine su mnogo opasnije od potpunih lazi. Jer u njima ima deo istine i jako ih je tesko demantovati. A ceo nacin napada Zapada na Srbiju, zasniva se na poluistinama. Uostalom, necu da ulazim u diskusije, jer mi se to, vec, gadi. A onom sto mi je kazao da nemam pojma..dobro sine, ja nemam pojma. Zato imamo tebe da nam sve objasnis. I dobro je, da bar neko, sve savrseno razume. Jos, ako nam prenese svoje znanje, mozda cemo i mi nesto nauciti.

 15. bb says:

  Pa namcore prijatelju ja cu da ti kazem gde su pare.U Rusiji.Hoces cifru?3 milijarde dolara.Dalje ne bih jer ne mogu da ti budem sin.

 16. bb says:

  Sta studiraju studenti?Megatrend?Pravi studenti su otisli odavde.To malo sto ih je ostalo,mislim na prave studente nemaju ni para ni vremena da vriste po ulicama.Kad zavrse studije napustice zemlju,a kad se jednog dana vrate kao menadzeri,bankari itd.bice vlast.I na razne nacine ce se osvetiti sto ste ga ometali dok je ucio.Pa ste ga jos i oterali u tudjinu.E to vam je i sada slucaj.Dobro pogledajte iza Vucicevih ledja.Vide se,ali nenametljivo.Oni kroje,a ovaj je obican pajac.

 17. bb says:

  Inace i Sloba je ucio zanat za pare u Americi,a govorio je Engleski bolje od bilo kog sudije u Hagu!

 18. kosovac says:

  bb, Кажеш Милошевић је зарадио 3 милијарде долара, нешто много, али ако прихватићемо. Те паре је зарадио само захваљујући санкцијама које су увели твоји (моји?) пријатељи. Да нису биле те санкције и шверц без државног учешћа ни тих пара не би било. Да нису биле те санкције, не би Аркан и Марко шверцовали бензин и богатили се а ми гледали. Да нису биле те санкције не би криминалци осетили толику слободу. Да нису биле те санкције не би из Српске јавности испливали Верани Матићи, Соње Лихте, Кандићке, Данице Драшковићке, ецтра, које би теби усадиле мржњу према онима који су се обогатили политичким криминалом, а не они који су ти симпатични. Ипак да те утешим, није све Мира узела, Динкићеве си заборавио.

 19. genocid u jugoslaviji says:

  nek se nikad vise komunizam ne vrati u srbiju i medu srbski narod AMIN

 20. ljubisav says:

  Procitavsi ove gore napisane komentare dodjoh do zakljucka da je posle njih ista suvisno komentarisati.I dalje smo na nivou jedan u klin drugi u plocu!Zato Nam je za sve ovo vreme posle Slobodana prelepo!!!

 21. dejan says:

  OVO JE BIO JEDAN GLUPAN ZNAO JE ZA USTASIJ U HRVATSKOJ I SMRADA DUKANOVICA SVE JE O TREBAO LIKIVIDARIT DUKANOVICA TUDMANA I TACIJA USTASIJI 95 TREBAO JE SLOMITI ZUBE I TO PRE AKCIJE OLUJA DIVERZIJOM NA SVIM NJIHOVIM ORUDIMA ISPRECAVATI DA IH IKAD DOBIJU TIME BI KRAJINA BILA SACUVANA SRBIJA JE IMALA 1700 000 REGRUTA SVI OVI OKOLO ALIJA TUDMAN DUKANOVIC TACI DA SU BILI LIKVIDIRANI OSTALO BIH JUGOSLAVIJE OVAKO JE SVE OTISLO I SVI OVI NARODI U ROPSTVO I PROPAST I NEMA SANSE DA SE IKAD IZVUKU OD NJIH TU CE BITI SAMO BEDE RASELJAVANJA I UMIRANJA SAD JE KASNO KAD NA VREME NE UCINIS GOTOVA PRICA. NE VERUJEM LICNO U SVETLU BUDUCNOST UOPSTE OVIH BALKANSKIH NARODA PREDUGO TRAJE OVA BEDA I JAD A STRAN I VLASNICI SAMO KORISTE ZA BEDNIH 280 EVRA RADNIKE TO NIJE ZIVOT. BOLJE GROB NEGO ROB IMALA JE ONA KOMUNIISTICKA ISTINE IAKO JE KOMUNIZAM IMAO OGRANICENJA ALI STO JE OVO SAD PLJACKA TAJKUNA PRIVATNI BANDITI ODREDUJU NEKOM ZIVOTE UDEO RADNIKA U VLASNITSVU NE POSTOJI KOJEKAKVI BADITI OREDUJU UZIVOT BIL O STRANI ILI DOMACI SVEJEDNO NEMA OD TOGA NISTA. NEKAD JE RADILO U JEDNOJ FABRICI 10 000 LJUDI I NAKON RASPADA SFRJ SRBIJA IMALA FUG 8 MILJARDI SAD IMA 3 PUTA VISE I TO ZOVU SISTEMOM NAPRETKA NEMA OD TOGA NISTA

 22. ilija says:

  milosevicu ti si napravijo od velike srbije i srba da budu sudbine kurda ostavijo si srbe pod kisobranom u beogradskom pasaluku i otiso si amin

  • Jovan says:

   Sve si pogresno razumeo i video. Milosevic je bio meta nato fasista jer je radio sve suprotno od planova Novog Poretka koji su odlucili da razbiju SFRJ i naprave male kolonije. Milosevic je prvo satavio Srbiju koja je bila pocepana na 3 dela i zvala se UzaS. Odbio je da zaduzuje Srbiju kod lihvara MMF-a i raspisao zajam za preporod Srbije. Odbio je da prede sve prirodne resurse zemlje Zapadu i odbio da unisti sva drzavna preduzeca(sto hiljada) i odbio totalnu vojnu okupaciju zemlje sto je bio glavni ultimatum iz Rambujea. Milosevic je imao mnogo gresaka za tih teskih deset godina sankcija i ratova(vojnih i medijskih), ali najveca mu je bila sto je u vreme najgore agresije na srpski narod glumio demokratu i dozvoljavao stranim placenicima Otporu, DOS, NVO, DB, da razaraju zemlju iznuta. Mada znam da vi ove argumente nikada necete da prihvatite kao tacne jer je natofasisticka propaganda bila i danas je veoma jaka, i totalno isprala i promenila svest srpskog naroda.

 23. ramen says:

  sve sto je predsednik rekao, razumeo sam onog trenutka kada je i govorio, te davne 2000, pratio sam skupstinu 90tih i niko me ne moze ubediti u laz. od 2000 naravno ne izlazim na izbore, jer izbor ne postoji, to je farsa. do sledece revolucije.

 24. Pingback: MILOŠEVIĆ NAS JE DAVNO UPOZORIO, A NISMO MU VEROVALI: Okupacija Kosova, odlazak Crne Gore… a EVO ŠTA NAS TEK ČEKA! – SMc Vijesti

 25. Pingback: MILOŠEVIĆ NAS JE DAVNO UPOZORIO, A NISMO MU VEROVALI: Okupacija Kosova, odlazak Crne Gore… a EVO ŠTA NAS TEK ČEKA! – Portal za sve nacije i sve generacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u