МИЛОШЕВИЋ сада почео и да хвали ЗЛОЧИНЦА ГОТОВИНУ!

MILOŠEVIĆ sada počeo i da hvali ZLOČINCA GOTOVINU!

5 avgusta 2020

Kao da nije dovoljno pljuvanje u lice pravdi i humanosti to što se u Hrvatskoj svake godine 4. avgusta proslavlja progrom, ubijanje i etničko čišćenje Srba u zločinačkoj akciji „Oluja“, ove godine odlučili su se da odu korak dalje i ponize srpsko stradanje do kraja.

Hrvatska je ove godine zahtevala prisustvo Srba da zajedno sa njima proslave proterivanje oko 200 000 i ubijanje preko 2000 Srba u današnjoj Hrvatskoj.Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, funkcioner Samostalne demokratske srpske stranke, prisustvovao je 25. godišnjici operacije „Oluja“, koja je rezultirala etničkih čišćenjem srpskog naroda sa prostora Kninske krajine.

Kako navodi strranica “Arčibald Rajs – Čujte Srbi” otac Borisa Miloševića je bio pripadnik hrvatske vojske. U operaciji „Oluja“, njegova majka (Borisova baba) nije htela da napusti ognjište, računajući da nema opasnosti, budući da joj je sin u hrvatskoj vojsci. Ipak, u njenoj kući ju je ubio Veselko Bilić (na fotografiji, sa ustaškim pozdravom), pripadnik Hrvatskih obrambenih snaga.

Ubica je osuđen za ubistvo, umesto za ratni zločin. Hrvatski predsednik Franjo Tuđman ga je pomilovao i tako oslobodio iz zatvora. Bilić svake godine odlazi na proslavu „Oluje“ u Kninu, noseći ustaške simbole.

Boris Milošević, srpski političar, na proslavi „Oluje“ se našao na istom mestu sa čovekom koji je ubio njegovu babu, samo zato što je bila Srpkinja.

Da podsetimo, prema popisu iz 1981. godine, na teritoriji SR Hrvatske je živelo 531.502 Srba i 379.057 Jugoslovena, od kojih je najveći broj dolazio iz redova etničkih Srba. Na popisu 1991. godine, u Hrvatskoj je živelo 581.663 Srba i 106.000 Jugoslovena. Na popisu 2001. godine, u Hrvatskoj je bilo samo 201.631 Srba i zanemarljiv broj Jugoslovena.

Očito je da se u Kninu slavi nestanak oko 486.000 Srba (i Jugoslovena) sa prostora Hrvatske. Da li je Srbima mesto na toj proslavi?

Mogu da potpišem svaku generalovu reč

Da stvar bude još grđa, takozvani predstavnik Srba u hrvatskoj vladi Boris Milošević, je izjavio da je vrlo zadovoljan što tamo dolazi i predvodnik teog zločinačkog poduhvata general Ante Gotovina.

Kako prenosi Večernji list “Kad je Milošević potvrdio dolazak u Knin, predsednik Vlade mu je rekao da ceni tu odluku i misli da je ispravna. Milošević je otkrio kako duboko oseća i uveren je da radi nešto dobro i pravedno i s tim nema problema, iako je već tada primao neprijatne i optužujuće poruke onih koji su razočarani njegovim potezom. Generalu Gotovini je učestvovanje predložio ministar Medved i ovaj je odmah prihvatio. Milošević je time bio vrlo zadovoljan i rekao je da može da potpiše svaku generalovu (Gotovine) reč”, Večernji list podseća da se sam Gotovina više puta hvalio akcijom “Oluja”, ističući da se njom ponosi.

Savo Štrbac ,predsednik “Veritasa” kaže da je sraman čin dolazak Miloševića u Knin, kojim se prihvata zvanični stav hrvatske države o „Oluji“ kao takozvanoj veličanstvenoj oslobodilačkoj akciji.

“U Kninu neće biti komemoracija, već slavlje, a Milošević ne ide da progovori neku reč, pa da iznese priču, već da saučestvuje u slavlju. Za nas je “Oluja” zločinačka akcija koja je prognala preko 250.000 Srba za samo nekoliko dana – najmanje 1.872 je poginulih i nestalih, među njima je 65 odsto civila i 30 odsto žena. Tri četvrtine civila je starije od 60 godina, a traže se 722 osobe, od toga 278 žena. To je etničko čišćenje i više od toga” – izjavio je Štrbac.Korisna stvar za Hrvatsku

“Dolazak Miloševića je vrlo korisna i dobra stvar za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj, za odnose između Hrvatske i Srbije i to je dobra poruka moderne, savremene Hrvatske, koja je rešila sve svoje nacionalne zadatke – istakao je Plenković, i dodao da je „Oluja“ bila „pravno legitimna, vojno neizbežna i politički nužna“!

Posebno je istakao da je važno što će general Gotovina da govori u Kninu.

Plenković je na to izjavio da je ““Oluja” najvažnija pobeda u ratu u Hrvatskoj, a možda čak uopšte u hrvatskoj istoriji. Činjenica da će u Kninu govoriti i general Gotovina je jako dobra za Hrvatsku. Sećamo se njegovih poruka nakon povratka iz Haga da je rat gotov. Okrenimo se budućnosti. Uveren sam da i on deli ovakav pristup i stav kakav smo zauzeli povodom 25-godišnjice “Oluje”.”

(Pravda)

KOMENTARI19 komentara

 1. Gardista says:

  Bolestan narod i ovaj mentol sa njima. Nema tu vise Srba. Srbin to nikad ne bi ucinio. To je po nalogu AV morao otici, sto se i on mentol nije tamo dovukao pa da veselje bude konacno. Sve su to ista govna i u Sr i Hr. Hoce li vec jednom pustiti na miru ovaj narod da radi za sebe a ne samo za proklete politicare.

 2. da da says:

  Taj ustaša boris milošević ne predstavlja SRBE iz Krajine on predstavlja samo sebe i svog tatu ustašu.

 3. Lazar says:

  Već njegova deca će lći u Blajbug kao 100% ustaše...

 4. milos says:

  Mozda ga prime u hrvate , ipak su oni u osnovi svi Srbi .

  • Don Kihot says:

   Ne sumnjam da je popunio uslov da bude "pristojan" Rvat, i kada dođe sledeći rat onda će ovaj da se dokazuje sa srbosekom u ruci...Malo me tješi što smo i njima i Bošnjakim uvalili naš otpad a ovo što je ostalo u Srbiji je kao suva drenovina i to su pravi Srbi!

 5. Duca says:

  Šta reći, Plenković je sve rekao: "moderne, savremene Hrvatske, koja je rešila sve svoje nacionalne zadatke – istakao je Plenković". Znamo ustaški "nacionalni zadatak, 1/3 pobiti, 1/3 proterati, 1/3 asimilovati. Milošević je izabrao.

 6. Kulak says:

  Neka je sram i stid hrvate.Slave GENOCID,PROGON I ETNIČKO ČIŠĆENJE čitavog jednog naroda,Srba iz hrvatske.Neka su prokleti i oni i ta njihova sramna državica stvorena na GENOCIDU.Izumreće hrvati,izumreće zlikovci.Prokleće ih Bog.

 7. Portopranco says:

  Srbin Boris Milošević je rekao da ima želudac otići tamo.Dakle,sa osjećajem gađenja,sa osjećajem povraćanja,sa figom u džepu,ali ipak će otići tamo.Gadno.

 8. Velika Metla says:

  Tom Borisu se po njušci vidi da je karakter NULA. Razlozi za ovaj bestidni čin ovoga još uvek ne deklarisanog usRaše Borisa,su višestruki. Prvi i najvažniji je da se operacija etničkog čišćenja "oluja" pokaže opravdanom. Drugi,da se odgovornost za ovu operaciju svede na nulu. Treći,da se još jednom potvrdi navodna krivica srbskog naroda. I na kraju,ovaj postupak ovoga smeća Borisa će biti shvaćena u usRašiji kao potvrda opravdanosti operacije genocida prema stanovnicima srbskog porekla. Otac ovoga Borisa je bio u usraškoj hordi,koju vojskom nazivaju,navodno "jer je morao". Mogu da razumem,ne opravdam,da je u jednom momentu i MORAO,ali zašto se posle nije iselio iz te i takve nazovi države,kao što su mnogi drugi i uradili? Njegov ostanak u takvoj državi samo potvrđuje da taj govnar,otac ove ološi zvane Boris,nije baš pod moranjem bio u usraškoj hordi. Mnogo poštenije (mada od konvertita ne očekujem poštenje) bi bilo da kaže da su mu mnogo važnija kuća,ili stan,i eventualno zemlja,u toj usraškoj tvorevini nego etnička i verska pripadnost. I na kraju ovo GOVNO zvano Prdavac-Pupovac je najgori ološ koji se predstavlja Srbinom,a Srbin je SAMO po dužnosti. Toga Prdavca NIKO od Srba nije izabrao da ih predstavlja,jer 99% Srba i ne učestvuje na usraškim izborima. Ovoga Borisa treba država Srbija da unese u udžbenike kao primer šta znači lični interes jedne fukare. A da je u Srbiji na vlasti srbska vlast,a ne ova brozovsko-komunjarska,država Srbija bi uputila JASAN i GLASAN odgovor da se OGRAĐUJE OD OVAKVIH nazovi "srba" i ovakvih postupaka. Znači kod Srbije je "lopta" .( ali to se znam neće desiti jer je Beograd okupiran, i Beograd je najveća rak-rana Srbije i svih Srba gde god živeli)

  • Gagi says:

   Slazem se da smo okupirani i da nasim zivotima upravljaju okupatorski upravnici.Razmisljam, sto nisu rehabilitovali Nedica, on je njihov kolega koji je bio na istom zadatku.

   • Velika Metla says:

    Ne mogu baš svakoga,moraju ostaviti neki zadatak i za sledeću garnituru, koju će da postave fašisti iz amerike i generalno sa zapada.

 9. uddu says:

  Možda je otišao tamo jer želi da izbliza vidi ubicu njegove babe i da se selfuje sa njim !

 10. uddu says:

  Nemojte se ovome čuditi ! Šta novac i politika uradi od čoveka (ajde da ga smatramo čovekom).Pa pogledajte ove nakaze kod nas,šta sve rade samo da bi dobili koju kosku od svoga gazde !

 11. Kulak says:

  Upravo javljaju da je umro Jovo Subašić,Srbin iz Raštevića,otac Danijela Subašića koji je branio za hrvatsku reprezentaciju i koji je bio prisiljavan da se lažno predstavlja kao hrvat.

 12. Gagi says:

  Nista mi ovde u Srbiji nismo bolji od ovog konvertita, i mi smo priznali rvatsku pobedu. Slatke su nam cokoladne bananice iz Soko Starka, ukusne salame od Gavrilovica i Vrboveca koje se kupuju u Idei.Kada napunimo svoju guzu sa tim rvatskim delikatesima, jedva cekamo da se opustimo i proveselimo na koncertu nekog rvatskog pevaca.O cemu se ovde radi, da li je to ono kamenovanje u Jerusalimu.

 13. deda mraz says:

  Prezime ovom govori ko je i kakav je izdajnik i ovaj ped.r plenkovic svrsa.a kad govori da su pobedili velikosrpsku agresiju medjutim to moze samo debilima prodavati ili Srbima poput tenisera ivanisevica,kosarkasa petrovica,stojka vrankovica i ovoga milosevica koji je danas u Srpskom Kninu koji su vece ustase od tih nekakvih pravih hrvata od kojih je velika vecina pokatolicena.Znaju oni dobro da su tada jugosloveni crnogorci milosevic i djukanovic vodili ogranicenu akciju protiv ustasa samo da bi ih sacuvali od Srba i posle im dali legitimet da isteraju Srbe,a naravno oni se necej mesati i tako je i bilo.A pravi primer od tog sljama je veselin sljivancanin koji je vodio gardiste da oslobodi kasarne u vukovaru,a ne da zastiti Srbe kako on sam kaze i jos uvek se hvali kako su mu tito i petokraka zakletva.

  • Veliki brat says:

   @deda mraz Goran Ivanišević nema veze sa Srbima. Njegovi preci su iz Poljica i nosili su prezime KUKOČ (da, u rodu je s poznatim bivšim NBA košarkašom Tonijem Kukočom). U Split su se doselili u 17. stoljeću i jedno vrijeme su nosili prezime Kukoč, a kasnije su se prema Ivanišu Kukoču prozvali Ivaniševićima, iako su u prvo vrijeme nosili i dvojno prezime Kukoč-Ivanišević.

  • Velika Metla says:

   Nama pola naroda i dalje pati od "brozomore". Neizlečivo. Moramo samo čekati biološki kraj tih zaluđenih nesrećnika.

  • RASPUCHIN says:

   Vi ste najbliže odgovoru na sva pitanja koja muče naš narod u vezi sudbine RSK i Srba u "lijepoj njinoj". Sve je dogovoreno mnogo prije nego je i počelo formiranje RSK. Kolika je uloga Miloševića i Đukanovića , ne bih mogao reći ali se pouzdano zna da je JNA bila ta koja je sve dogovarala sa ustašama. Pored toga , SDP "lijepe njine" , tj. njihove komunjare , su sarađivale sa ustašama i pomagali im u svemu , od naoružavanja do skrivanja ustaša koji su se vraćali u zemlju pa i u pljačkanju sredstava sa federalnih računa koje im je obezbjedio Ante Marković. Jedan od primjera za ovo što navodim je činjenica da su , u velelepnom objektu CK-SKH a kasnije Račanovog SDP-a , skrivali NATO maskirne uniforme za "novu 'rvaCku vojsku" i to mnogo vremena prije formiranja iste. Ima toga još ali bilo bi lijepo da nam to ispričaju oni koje je narod školovao i plaćao za te poslove a oni ne uradiše ništa nego izdaše narod ustašama. I ne samo da su izdali nego od vastitog napaćenog naroda naplaćuju dobre penzije i uživaju u privilegijama. A što se tiče tih koje ste nabrojali pod "Srbe"? Za te Vam mogu reći da takve slobodno možete zaboraviti jer su ti gori i od ovog Miloševića. Imam podatke da je Stojko Vranković žestoko ustašovao i prije rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *