Miloševiću su došle glave 2 najlon kese koje je Hagu predao Nebojša Pavković

Miloševiću su došle glave 2 najlon kese koje je Hagu predao Nebojša Pavković

28 januara 2014

Milosevic4Na suđenju u Hagu, Slobodanu Miloševiću  su došle glave strogo tajna dokumenta koja je u dve najlon kese poslao Nebojša Pavković.

Branio sam najvažnije ljude u državi – Slobodana Miloševića, Jovanku Broz, Borku Vučić, Žarka Lauševića, ceo vrh SPS i osuđene za 700 ubistava, kaže najpoznatiji srpski advokat Toma Fila.

Upamćen je u pravosuđu po stavu da će „ako treba braniti crnog đavola“. Dodaje da su ubice lake za saradnju, za razliku od političara.

– Moralne dileme da li ću braniti nekog ko je okrvavio ruke raščistio sam odavno sam sa sobom. U momentu kad uđem u sudnicu prestajem da budem čovek i postajem advokat jer  to mesto nije za emocije – kaže Fila.

Ističe je bivši predsednik Slobodan Milošević bio upečatljiva ličnost!

– Njemu nikada istinski nije bilo stalo da u Hagu dokaže svoju nevinost. Pričao je da bi voleo da uveri svet šta se zaista dešavalo na prostorima SFRJ. Bio je tvrdoglav. U Hagu je sam pokazao neka dokumenta koja mu nisu išla u prilog.

Ali najstrašnije što sam doživeo u tom procesu bila je činjenica da su dokumenta koja su korišćena protiv njega u Hagu stigla iz Beograda u Tribunal u dve najlon kesena kojima je pisalo „Dolče vita“ (sladak život). Tadašnji načelnik generalštaba Nebojša Pavkovićć je strogo poverljive državne tajne predao u dve najlon kese – otkriva Fila.

(Naše novine)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *