МИЛОВ СЛЕДБЕНИК НАЈСТРАШНИЈЕ УВРЕДИО СПЦ

MILOV SLEDBENIK NAJSTRAŠNIJE UVREDIO SPC

18 januara 2021

Član Glavnog odbora DPS Nikola Gegaj tvrdi da aktuelnu vladu Zdravka Krivokapića, koju smatra jednonacionalnom, „prožima četništvo“.

On za Sprsku pravoslavnu crkvi tvrdi da je bila „pokretač svih genocida“ ne prostoru bivše Jugoslavije.Gegaj tvrdi i da Krivokapića, kako navodi, veliki broj građana, u državničkom smislu, doživljava kao „neznavenu i neodgovornu osobu“.

U intervjuu za podgorički portal CdM on je ocenio i da, iako nova vlast stalno govori o pomirenju, ono je sada mnogo dalje nego što je bilo pre četiri godine.

Dodaje da je „glavni štab“ izborne kampanje uoči avgustovskih parlamentarnih izbora bila Srpska crkva na teritoriji Crne Gore i van nje, koja, kako kaže, ne samo da je poznata po netoleranciji prema drugačijim u srpskom narodu i prema drugim narodima u regionu već je i „spiritus movens svih genocida na teritoriji bivše Jugoslavije krajem prošloga veka“.

„Čitava kampanja koja je dovela na vlast ovu koaliciju imala je scenografiju, retoriku i delatnost koja je isključila Crnu Goru kao nezavisnu državu zajedno s njenim simbolima i dostignućima, Crnogorce kao narod kao i sve druge narode u Crnoj Gori, i to uz ekstremizam, licemerje, puno nebuloza“, rekao je Gegaj.

Smatra i da je odbijanje da Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je predložila Bošnjačka stranka Crne Gore bude na dnevnom redu Skupštine, mnogo govori o karakteru nove vlasti u Crnoj Gori.

To što je Krivokapić čestitao Dan Republike Srpske predsednici Željki Cvijanović, Gegaj smatr „poražavajućim“.

„Na kraju bih naveo da ovu njegovu jednonacionalnu vladu prožima iz početka do kraja četništvo. Dakle, jasno je da sa svojom četništvom ova vlast neće imati dobre odnose ni sa Crnom Gorom, a kamoli sa susednim zemljama“, rekao je, između ostalog, Gegaj.

KOMENTARI8 komentara

 1. sumadinac says:

  kako bi ova spodoba razumela sta izgovorila, narocito je patrijarh pocivsi Pavle onako kao "gromada bio terorista" ili ti spiritus movens (cuo nesto siroti gegaj pa bi bosonog jer mu dedovi nisu imali ni za gumenjaka u becku cipelu), drzavni organi srbije su duzni da ga stave na crnu listu sa zabranom ulaska, prolaska, tranfera u i preko teritorije r.srbije..

  • Portopranco says:

   Gegaj je šiptarski terorist koji dila drogu.Dokazani zlikovac.

 2. Srbski vitez says:

  Ovaj degenerik Gegaj može samo da se odgega tamo odakle je i ispao...i da začepi tu smrdljivu gubicu!

 3. Đokaj says:

  Gegaju OVE GODINE U PRIZRENU!!!

 4. Kulak says:

  Ovaj šiptarski genocidni degenerik i diler odlazi direktno u jamu.

 5. Dražen Jovan Petrović says:

  Čim se preziva gegaj taj je sasvim sigurno provereni borac za demokratiju,ljudska prava i širenje građanskih sloboda!!!

 6. Biogradlija says:

  Prodavaču magle gegaju bih poručio da hitno odgega u šiptariju.

 7. miljan says:

  ko ti dade ime nikola? raspop dedeic? nikola potice od grka, pa ti je to mogao dati samo neko iz SPC, ako nisi krsten u grckoj crkvi? e moj gegaj procitaj njegosa osim ako ne mislis da i on bio cetnik> u turcina ruke krvave do lakata, a kod poturice do ramena..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *