МИЛОВА АНА ШИРИ МРЖЊУ: Хитлер је био геније, јер је палио Србе, Габеље и Јевреје

MILOVA ANA ŠIRI MRŽNJU: Hitler je bio genije, jer je palio Srbe, Gabelje i Jevreje

16 novembra 2017

Novi skandal u privatnoj državi Mila Đukanovića. Podgorička policija nije pokrenula prekršajni postupak protiv aktiviste DPS-a Ane Bojović Radulović koja je prijavljena da je na društvenoj mreži Fejsbuk širila netrepeljivost i upotrebljavala govor mržnje prema jevrejskoj, romskoj i srpskoj zajednici. Ana Bojović Radulović je prijavljena policiji, jer je na svom Fejsbuk nalogu napisala da je Hitler bio genije jer je „palio Srbe, Gabelje i Jevreje“.

Nepreduzimanje postupaka u ovom slučaju doprinosi širenju i snaženju uvjerenja da u određenim situacijama policijski službenici selektivno primjenjuju zakon, te politički pristrasno i diskriminatorno primjenjuju svoja ovlašćenja.

To je ocijenjeno u mišljenju Savjeta za građansku kontrolu rada policije, koje su donijeli po prijavi  Ž.Š., građanina Crne Gore.

Takvo postupanje policije ne samo što je na štetu zajednice iz koje dolazi podnosilac pritužbe, već je pogubno za povjerenje i kredibilitet policije kako u toj zajednici, tako i u društvu u cjelini, navodi se u odluci Savjeta.

U obrazloženju odluke piše da je Podgoričanin Ž.Š. podnio prijavu Centru bezbjednosti (CB) protiv sugrađanke Ane Bojović Radulović zbog javnog promovisanja netrpeljivosti i govora mržnje prema srpskoj, jevrejskoj i romskoj zajednici, odnosno zbog javnog širenja rasne mržnje i nacionalne netrpeljivosti putem Fejsbuka.

Imenovana je javno pod punim identitetom, iako svjesna da djeluje u javnom prostoru, iznijela nekoliko neprihvatljivih i neprimjerenih komentara na račun jevrejske, romske i srpske zajednice u Crnoj Gori, pa je takav njen javni istup protivan ustavnim vrijednostima i direktno promoviše povredu ravnopravnosti i netoleranciju koje predstavljaju najveće vrijednosti Crne Gore, piše u prijavi građanina Ž.Š.

Pojasnio je da je prijavljena politička aktivistkinja „čime njen javni istup i ispoljeni govor mržnje stvara dodatnu zabrinutost i strah“. Ž.Š. je u prijavi naveo da ga je govor mržnje lično pogodio „zbog čega je osjetio strah i zabrinutost za svoj status, integritet i svoj život te osjetio i uznemirenost“.

Savjet je od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i CB Podgorica zatražio detaljnu informaciju o preduzetim radnjama i postupanju policijskih službenika u konkretnom slučaju. Članovi tog tijela tražili su informacije i od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da li je podgorički CB konsultovao ODT povodom ove prijave i koje su konkretne radnje od strane ODT tim povodom preduzete.

 (Dan)

KOMENTARI12 komentara

 1. buba says:

  Ovca

 2. Danilo Maslovar says:

  Kakav sud i ostale trice i kučine. Sa djelovanjem dotične treba upoznati jevrejsku zajednicu i to je to. Po mogućnosti jevrejsku zajednicu na međunarodnom nivou. Sve ostalo je jalovo.

 3. doktrina soka says:

  I tako ,takve budale opet dobiju javni prostor za sirenje uvreda zrtava 2ww.

 4. Trifun says:

  Da li ce neko da joj razbije glavu za ovo???? Halo? Nema nazad.

 5. Baja says:

  Pustite ljude na miru da zive svoj zivot !!!!

  • Velika Metla says:

   Baja,pustio bih ja njih,no oni neće mene i to je toliko očigledno! A kad reče "ljude"!? Mmmm,daleko je to od ljudi! Daleko! Mada iskreno,nije jedina!

 6. goran says:

  Izvinite, a sta je Gospodja poreklom? Da nije Svedjanka?

  • Za Srbiju says:

   Ha,ha, genijalno.

  • Velika Metla says:

   Goran,pa naravno da je "šveđanka"! "Odiše" arijevskom facom;;;)))

 7. Zorica_Ts says:

  Jadna!! Pa ona ni svoje porijeklo ne zna. Kukala joj majka.

 8. Velika Metla says:

  Sva sreća ona je arijevske sorte pa bi je Hitler poštedeo! Ovo je mnogo stara vest,mada nije na odmet potsetiti na ovakav ološ ! A i dobro je kad se ničime izazvana javi i definiše da se zna na ČIJOJ je strani kad dođe "istraga poturica",a doći će! Svakoga onoga koji pokaže i najmanju nameru milosti treba tretirati kao ovu bestidnicu!

 9. Za Srbiju says:

  Kada je turci i šiptari zamotaju i zatvore u kuću, neće više ni piskarati ni lajati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *