МИЛОВА АНА ШИРИ МРЖЊУ: Хитлер је био геније, јер је палио Србе, Габеље и Јевреје

МИЛОВА АНА ШИРИ МРЖЊУ: Хитлер је био геније, јер је палио Србе, Габеље и Јевреје

16 новембра 2017

Нови скандал у приватној држави Мила Ђукановића. Подгоричка полиција није покренула прекршајни поступак против активисте ДПС-а Ане Бојовић Радуловић која је пријављена да је на друштвеној мрежи Фејсбук ширила нетрепељивост и употребљавала говор мржње према јеврејској, ромској и српској заједници. Ана Бојовић Радуловић је пријављена полицији, јер је на свом Фејсбук налогу написала да је Хитлер био геније јер је „палио Србе, Габеље и Јевреје“.

Непредузимање поступака у овом случају доприноси ширењу и снажењу увјерења да у одређеним ситуацијама полицијски службеници селективно примјењују закон, те политички пристрасно и дискриминаторно примјењују своја овлашћења.

То је оцијењено у мишљењу Савјета за грађанску контролу рада полиције, које су донијели по пријави  Ж.Ш., грађанина Црне Горе.

Такво поступање полиције не само што је на штету заједнице из које долази подносилац притужбе, већ је погубно за повјерење и кредибилитет полиције како у тој заједници, тако и у друштву у цјелини, наводи се у одлуци Савјета.

У образложењу одлуке пише да је Подгоричанин Ж.Ш. поднио пријаву Центру безбједности (ЦБ) против суграђанке Ане Бојовић Радуловић због јавног промовисања нетрпељивости и говора мржње према српској, јеврејској и ромској заједници, односно због јавног ширења расне мржње и националне нетрпељивости путем Фејсбука.

Именована је јавно под пуним идентитетом, иако свјесна да дјелује у јавном простору, изнијела неколико неприхватљивих и непримјерених коментара на рачун јеврејске, ромске и српске заједнице у Црној Гори, па је такав њен јавни иступ противан уставним вриједностима и директно промовише повреду равноправности и нетолеранцију које представљају највеће вриједности Црне Горе, пише у пријави грађанина Ж.Ш.

Појаснио је да је пријављена политичка активисткиња „чиме њен јавни иступ и испољени говор мржње ствара додатну забринутост и страх“. Ж.Ш. је у пријави навео да га је говор мржње лично погодио „због чега је осјетио страх и забринутост за свој статус, интегритет и свој живот те осјетио и узнемиреност“.

Савјет је од директора Управе полиције Славка Стојановића и ЦБ Подгорица затражио детаљну информацију о предузетим радњама и поступању полицијских службеника у конкретном случају. Чланови тог тијела тражили су информације и од Основног државног тужилаштва у Подгорици да ли је подгорички ЦБ консултовао ОДТ поводом ове пријаве и које су конкретне радње од стране ОДТ тим поводом предузете.

 (Dan)

KOMENTARI12 коментара

 1. Данило Масловар says:

  Какав суд и остале трице и кучине. Са дјеловањем дотичне треба упознати јеврејску заједницу и то је то. По могућности јеврејску заједницу на међународном нивоу. Све остало је јалово.

 2. doktrina soka says:

  I tako ,takve budale opet dobiju javni prostor za sirenje uvreda zrtava 2ww.

 3. Trifun says:

  Da li ce neko da joj razbije glavu za ovo???? Halo? Nema nazad.

 4. Baja says:

  Pustite ljude na miru da zive svoj zivot !!!!

  • Velika Metla says:

   Баја,пустио бих ја њих,но они неће мене и то је толико очигледно! А кад рече "људе"!? Мммм,далеко је то од људи! Далеко! Мада искрено,није једина!

 5. goran says:

  Izvinite, a sta je Gospodja poreklom? Da nije Svedjanka?

  • Za Srbiju says:

   Ха,ха, генијално.

  • Velika Metla says:

   Горан,па наравно да је "швеђанка"! "Одише" аријевском фацом;;;)))

 6. Zorica_Ts says:

  Jadna!! Pa ona ni svoje porijeklo ne zna. Kukala joj majka.

 7. Velika Metla says:

  Сва срећа она је аријевске сорте па би је Хитлер поштедео! Ово је много стара вест,мада није на одмет потсетити на овакав олош ! А и добро је кад се ничиме изазвана јави и дефинише да се зна на ЧИЈОЈ је страни кад дође "истрага потурица",а доћи ће! Свакога онога који покаже и најмању намеру милости треба третирати као ову бестидницу!

 8. Za Srbiju says:

  Када јe турци и шиптари замотају и затворе у кућу, неће више ни пискарати ни лајати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u