МИЛОВА ПОЛИЦИЈА КРЕНУЛА СУЗАВЦЕМ НА ГОЛОРУКИ НАРОД КОЈИ БРАНИ ЂУРЂЕВЕ СТУПОВЕ: Протести у Беранама и Никшићу! Блокада пута за Бијело Поље (ВИДЕО)

MILOVA POLICIJA KRENULA SUZAVCEM NA GOLORUKI NAROD KOJI BRANI ĐURĐEVE STUPOVE: Protesti u Beranama i Nikšiću! Blokada puta za Bijelo Polje (VIDEO)

29 decembra 2019

Grupa građana iz Berana na izlazu iz grada blokirala je magistralni put prema Bijelom Polju, ali su jake policijske snage, uz upotrebu suzavca, razbile blokadu.

Policija je prethodno razbila blokadu na putu Andrijevica-Berane u mestu Crvena prla.Grupa od stotinak vernika okupila se večeras u 18.00 časova ispred Hrama Svetog Vasilija u Nikšiću, a potom su prisustvovali molebanu.

Vernici su se posle završenog molebana uputili u protestnu šetnju.

Građani su zamoljeni da šetnja bude mirna i dostojanstvena.

KOMENTARI10 komentara

 1. Miraš says:

  Slično okupljanje kao u Nikšiću desilo se večeras i u Herceg Novom. U Herceg Novom u Starom Gradu okupilo se oko 3 hiljade ljudi, a inače taj grad ima malo više od 12 hiljada stanovnika.

 2. Milan says:

  Tokom večerašnjeg protesta građana u centru Podgorice zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti došlo je do incidenta sa Acom Đukanovićem, bratom predsednika Mila Đukanovića. Okupljeni su tokom protesta naišli na biznismena Aca Đukanovića i skandirali mu „Aco lopove“. Policija je zaustavila Đukanovića, koji je, vičući „nijesam ništa ukrao“, krenuo u pravcu grupe mladića, prenose „Vijesti“. Prema navodima crnogorskih medija, do blokade saobraćaja došlo je u više crnogorskih gradova. Tokom blokade u Beranama policija je upotrebila i suzavac. Oko hiljadu građana Berana prošetalo je večeras od centra grada do manastira Đurđevi stupovi, u znak protesta zbog usvajanja i potpisivanja Zakona o slobodi veroispovesti. Na hiljade ljudi učestvovalo je večeras i u protestnoj šetnji u Herceg Novom, a šetalo se i u Pljevljima i Podgorici.

 3. Miraš says:

  Koliko li je policajaca u Milovoj policiji, a naspram naroda? Da li ima 5.000 policajaca a naspram ukupno 620 hiljada stanovnika? Iz ovoga se to može donekle/otprilike proceniti: "po podacima za period od 2014. do 2016. godina crnogorska policija imala je 796 policajaca na 100.000 stanovnika, dok je evropski standard 211 policajaca na 100.000 stanovnika." „Fenomen pretrpavanja policijskih snaga u Crnoj Gori svoje korene vuče sa kraja devedesetih godina i od podele u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), kada je krilo DPS-a na čelu sa Đukanovićem jačalo svoje pozicije kroz policiju“. Od tog vremena policija u Crnoj Gori svoju primarnu ulogu ima prevashodno u očuvanju režima na vlasti, a ne u borbi protiv kriminala. Iz teksta: "Crna Gora — policijska država u kojoj besni mafijaški rat" od 12.06.2018 godine.

 4. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  To će sve dovesti do kraja diktatora Mila, on to i ne vidi ali što i mora sve da zna, ode mu glava.!

 5. Miraš says:

  Dakle, koliko god da je zaposlenih u CG policiji, ona može da kontroliše situaciju sa ciljem očuvanja Milovog režima samo na osnovu brzog premeštanja policijskih snaga. Ali ako se istovremeno u protestima okuplja što veći broj građana i u što više crnogorskih gradova i mesta, onda im zadatak čuvanja montenigrinskog cara postaje sve teži. Ovo je interesantno zbog očuvanja crkava, jer da pretpostavimo da bezumnici napadaju jednu crkvu u nekom mestu sa ciljem preuzimanja od strane države, tada i u svim ostalim mestima treba što više da protestuju.

 6. ja says:

  Dok ustaška policija tuče Srbe,neko mora da im ode kući i tuče ukućane,tek onda će ustaška policija prestati slušati naredbe od mile ustaše..

  • persida says:

   Cim odu da biju narod, zapaliti im kucu, samo tako. Zena i deca, kolateralna steta.

 7. Za Srbiju says:

  Svaka policija ima obavezu da brani vlast (koja je plaća), a ne da brani narod. Protesti su širom sveta. Gde ste videli da policija brani narod?

 8. Kulak says:

  Protesti malo znače.Bez oružja diktator neće biti srušen.

  • persida says:

   Dizati u vazduh kuce Milovih poslusnika. Eksplozije su neophodne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *