МИЛУТИН МРКОЊИЋ ОТВОРЕНО: Ово је истина о Слободану Милошевићу!

MILUTIN MRKONJIĆ OTVORENO: Ovo je istina o Slobodanu Miloševiću!

4 septembra 2015

Milutin-Mrkonjic 65Bivši ministar saobraćaja i potpredsednik SPS-a prvi put otkriva zbog čega je na njega bila ljuta Mira Marković, kako se upoznao sa Slobodanom Miloševićem i gde su se krili za vreme bombardovanja 1999. godine.

Bivši ministar otkrio je za Naše novine da je on skrivao Slobodana Miloševića i Miru Marković tokom bombardovanja i da su oni tih dana živeli u jednoj sobi, kao i da obećanje koje je dao Miloševiću kad je otiašo u Hag, da će mu čuvati porodicu, i dan danas poštuje.

Funkcioner SPS-a otkriva i malo poznatu stvar, da je baš on bio prvi šef Tomislavu Nikoliću, kojeg pamti kao tihog momka i vrednog radnika.

– Odrastao sam na Čuburi, sve mi je bilo na 500 metara. Tu su kafane postale neraskidivi deo mog životnog miljea – započinje priču Mrkonjić.

– U kafanama se živelo. Ja sam boem i veseljak i volim da se opustim. Milion puta se desilo da nisam popio ni kap alkohola, a cele noći naručujem pesme, veselim se, kitim muziku parama i razbijam čaše – kaže on.

Bivši ministar otkriva da mu je velika ljubav bila košarka, koju je i igrao, a bio je čak i član studentske reprezentacije.

– Sa mnom u to vreme su igrali braća Duda i Piva Ivković, Miško Ražnatović, Marović i drugi.

Mrkonjić kaže da je svoj prvi posao dobio u CIP-u kao inženjer na pruzi Beograd-Bar.

– Mogu slobodno da kažem da sam gradio tu prugu. Tu sam upoznao Tomislava Nikolića. Došao je da radi posle završene Srednje građevinske škole i radio je kao pripravnik. Ostao mi je u lepom sećanju. Bio je tih, dobar radnik, vredan, interesovao ga je samo posao i železnica. Otišao je zbog porodične tragedije, a 10 godina kasnije sreli smo se kod Šešelja u kancelariji – priča on.

Prema njegovim rečima, prijateljstvo s Miloševićem počelo je krajem 80-tih godina.

– Sloba je bio predsednik komunista Beograda, a ja direktor CIP-a. Uručio mi je najveće društveno priznanje u to vreme: Nagradu AVNOJA, za izuzetne zasluge na pruzi Beograd-Bar. Kada je preuzeo partiju nakon Osme sednice pozvao me je da i ja uđem u nju, pristao sam. Tri puta me je Sloba predlagao za svog zamenika, a dva puta mi je nudio ministarsko mesto, ali sam odbio – kaže Mrkonjić i dodaje da je lično on Miloševiću predložio Aleksu Jokića, Baneta Ivkovića, Dejana Kovačevića i Mujovića za ministre.

– Sa slobom i Mirom sam počeo intezivnije da se družim tek za vreme bombardovanja, kad je njihova vila na Dedinju srušena. Predložio sam im da pređu u vilu pored nekadašnje kineske ambasade.

Tokom bombardovanja na drugom spratu te kuće bili su Sloba i Mira u jednoj i u drugoj sobi Milan Milutinović, s druge strane. Eto gde se krio – priseća se Mrkonjić i dodaje da se tad pomirio s Mirom Marković.

– Mira me nije podnosila jer su do nje pre toga dolazile priče da se švalerišem s Dafinom Milanović. Kad smo se malo opustili u kući, pitala me je i objasnio sam joj da to nema veze s mozgom. Onda smo počeli da pričamo o privatnim stvarima i problemima – kaže on i ističe da se prijateljstva s Miloševićima nikada nije odrekao. I neće.

(Dnevne.rs /Naše novine)

KOMENTARI3 komentara

  1. Pravdaa says:

    Mrkonjiću zašto ovako lažeš pa dobro i ptice na grani znaju koju je školu imao Nikolić kada je počeo da radi.

  2. MIROLJUB says:

    Pravdaa....Zasto??? Pa da bi mu se uvukao u bulju,jer Mire i Slobe vise nema,a kesa otanjila,mlada atraktivna riba,nema vise gratis ruckova,butika,marketa..... Eto zato sada hvali grobara lopovskog,a mozda bacio oko na Dragicu,moze i to da bude!!!

  3. Apis says:

    Pričaj ti nama druže Mrkonjiću kako si ti oslobođen svih zakonskih pravila koja važe za normalne gređane. Vozaš pijan pevaljke po metropoli, nameštaš da im siromašne opštine moraju plaćati ogromne pare za pevanje a nemaju za socijalnu bedu. Kakav je moralni lik čoveka koji ima ženu kod kuće a sa kurvama paradira i propagira razvrat. Takvi su Srbiju doveli na prosjački štap.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *