МИНИСТАР ОДБРАНЕ ХРВАТСКЕ У РАМШТАЈНУ: Обећали смо да ћемо и даље помагати Украјини

MINISTAR ODBRANE HRVATSKE U RAMŠTAJNU: Obećali smo da ćemo i dalje pomagati Ukrajini

21 januara 2023

Hrvatsko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će nastaviti da pomaže Ukrajini, uključujući i razminiranje.

Ministarstvo je to obećalo na sastanku u američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, gde su se saveznici Ukrajine obavezali da nastave sa vojnom pomoći toj zemlji u sukobu sa Rusijom, ali nije bilo dogovora o isporuci tenkova Leopard 2 koje Kijev već dugo traži, prenosi hrvatska novinska agencija Hina.Hrvatsku su na sastanku predstavljali ministar odbrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Hrvatske Robert Hranj, navodi se u saopštenju ministarstva.

„Hrvatska će i dalje pružati svu potrebnu pomoć, između ostalog i u području humanitarnog razminiranja“, rekao je ministar obrane Hrvatske.

Na sastanku je devet država članica NATO obećalo Ukrajini novu vojnu pomoć za podršku u sukobu s Rusijom, što uključuje projektile, PVO sisteme Stinger, PVO topove, obuku i drugu opremu i usluge.

Nemačka je objavila da je potreban dogovor saveznika kako bi dala zeleno svetlo za isporuku tenkova nemačke proizvodnje Leopard 2 Ukrajini, te da će u slučaju konsenzusa brzo omogućiti isporuku.

(RT Balkan)

KOMENTARI2 komentara

  1. Portopranco says:

    Zanimljivo je pratiti ustaške medije iz tzv. NDH zadnjih godinu dana. Etnički čistači srpskog naroda iz Republike Srpske Krajine u svojim gadljivo medijima obavezno javljaju da Rusi gadaju dječje vrtiće, škole i bolnice. Nikakve vojne ciljeve, samo to. To je neoboriv dokaz da nakon definitivnog obračuna s banderovcima treba zgaziti ustašku žgadiju.

    • Max Baum says:

      A to buš ti traktorista?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *