МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Затекли смо хаос у восјци, хтели су потпуно да је униште!

MINISTAR ODBRANE: Zatekli smo haos u vosjci, hteli su potpuno da je unište!

14 juna 2015

vojskaMinistar odbrane kaže da je pre njegovog dolaska na tu funkciju rađeno sve kako bi se Vojsku Srbije smanjila, uništila i do 2016. godine svela na „nivo civilne zaštite“.

„Ideja je bila da se kasarne napuste, propadnu same od sebe i da nikad ne možemo da vratimo redovno služenje vojnog roka. Rasprodata je oprema koja je mogla biti modernizovana, prodate su uniforme koje su služile za rezervu, i to po bagatelnim cenama…Zatekli smo piličan haos i korupciju“, kaže ministar Bratislav Gašić za „Blic“.

On je, između ostalog, rekao da je, kada je došao na funkciju ministra odbrane, zatekao jednu privatni firmu koja je Vojsku Srbije snabdevala „hranom od danas do sutra, pa su na dnevnoj osnovi mogli da razgovaraju koja će biti cena određenih proizvoda“.

„Nijedna od velikih srpskih mesnih kompanija nije bila uključena direktno u tu priču“, kaže Gašić i dodaje da su u VS građevinske mašine bile popravljane za trećinu skuplje preko privatnika u „14. okrobru“ koji proizvodi te mašine.

„Tri godine zaredom su nam oboreni tenderi za kupovinu gvožđa za hangar u Batajnici samo zato što je neko namenio da nas armaturom može da snabdeva neka STR iz Vladičinog Hana…Tamo gde god začačkaš u javne nabavke, nešto pronađeš“, dodaje ministar odbrane.

On je obelodanio da korupcije ima i u sferi vojnog obrazovanja, jer je ogromno interesovanje za vojne škole i Akademiju.

„Uhapsili smo pukovnika koji je uzeo 5.000 evra jednom domaćinu iz Pirota, navodno da mu upiše dete, a ono je samo svojim rezultatima uspelo da se upiše“, navodi Gašić.

Na pitanje lista da li Srbija mora da uđe u NATO, Gašić je odgovorio pitanjem „ko tera Srbiju da uđe u NATO?“.

„Srbija ima proklamovanu vojnu neutralnost donetu u Narodnoj skupštini, ima svoje prijatelje i na Istoku i na Zapadu i razvija svoje vojne odnose sa preko 65 zemalja sveta u ovom trenutku“, naglasio je ministar Gašić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Robert Lucas says:

    Napravi vojsku snova ministre. Srbi zaslužuju da imaju najbolju vojsku na svijetu. Bacati i koju nuklearnu bojevu glavu, kako se dušmani ne bi odlučivali lako da nas bombarduju

  2. vitez says:

    pa gasicu sto ne uhapsis tadica i sutanovca i ostale generale koji su unistili vojsku i osudis ih na po 4o godina za izdaju ali neces jer ste u istom taboru.....picka ti materina izdajnicka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *