Ministar privrede Saša Radulović podnosi ostavku

Ministar privrede Saša Radulović podnosi ostavku

25 januara 2014

eko-radulovic_620x0Ministar privrede Saša Radulović podnosi ostavku zbog zaustavljanja reformi, potvrđeno je FoNetu u Ministarstvu privrede.

Kako se saznaje u Ministarstvu, razlog za ovu Radulovićevu odluku je nepostojanje političke volje za sprovođenje reformi.

Podsetimo, Ministar privrede Saša Radulović izjavio je pre nekoliko dana da ukoliko odmah ne prođu sistemski zakoni, posebno zakon o privatizaciji i stečaju, to je siguran znak da se odustalo od reformi i da se ide na izbore.

„Ako se usvoje zakoni, to je siguran znak da se ne ide na izbore, nego da će Vlada Srbije uraditi ono što je rekla, i sprovesti reforme u 2014. kako bi se stvorile pretpostavke za privredni rast u 2015“, rekao je Radulović novinarima nakon sastanka sa generalnim sekretarom Međunarodne organizacije poslodavaca Brentom Viltonom i predstavnicima Unije poslodavaca Srbije.

Prema njegovim rečima, ako se od ovih zakona odustane, to je siguran znak da reformi neće ni biti. „Ne želim da verujem, da smo u reforme krenuli samo radi marketinga, već želim da verujem da je to bilo ozbiljno i da nije bilo zamajavanja“.

Radulović je rekao i da ukoliko se ne sprovedu te reforme, za njega nema svrhe da ostaje u vladi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *