MINISTAR PROSVETE: Mala matura može i u avgustu

MINISTAR PROSVETE: Mala matura može i u avgustu

23 maja 2014

Svi učenici 8. razreda osnovnih škola iz ugroženih područja moći će da biraju da li će završni ispit polagati u junu ili u avgustu, izjavio je ministar Verbić.

Ministar prosvete Srđan Verbić je, obilazeći prihvatni centar na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu, rekao novinarima da Ministarstvo prosvete formira komisije po školskim upravama koje će se baviti svim učenicima iz ugroženih područja.

ministar prosvete“Vodićemo računa pojedinačno o svakom učeniku koji bi trebalo da polaže završni ispit i želi da upiše srednju školu kako bismo našli najpogodniji način da oni tu njihovu obevezu ispune i da upišu željenu srednju školu”, rekao je ministar.

On je rekao da će Ministarstvo uskoro objaviti spisak koje su to tačno ugrožene opštine.

“Svim učenicima iz ugroženih opština će biti priznata kao vanredna okolnost ako ne žele da polažu završni ispit u junu, da ga polažu u avgustu, što je potpuno u skladu sa pravilnikom i zakonom koji već postoje”, rekao je Verbić i dodao da takvu mogućnost nemaju učenici koji nisu iz ugroženih područja.

“U opštinama gde je sve bilo regularno, gde su učenici normalno išli u školu, oni će polagati normalno završni ispit”, poručio je ministar.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *