Ministar spoljnih poslova BiH napravio skandal u Njujorku

Ministar spoljnih poslova BiH napravio skandal u Njujorku

25 septembra 2013

Lagumdzija - Burkhalter 2 FFMinistar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izazvao je pravi diplomatski skandal na debati 68. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, jer se nije pojavio na otvaranju zasedanja, da bi se potom, dok je govor držao američki predsednik Barak Obama, lagano ušetao u salu!

Lagumdžija je, zbog kašnjenja, propustio govor generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, kao i obraćanje predsednika Generalne skupštine UN Džona Eša, potvrdili su u sredu učesnici misije BiH pri UN.

– Dok je Obama govorio svi su sedeli na svojim mestima i slušali. Lagumdžija je ušao na polivini govora, što je nedopustivo. To je diplomatski skandal – istakli su članovi misije BiH pri UN.

Lagumdžija je niz skandala nastavio i kasnije, kada se nije pojavio na zasedanju dok je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić držao govor.

Poznato je da je Komšić napustio Lagumdžijin SDP upravo zbog njegovih samovoljnih poteza i odluka u partiji.

Srpski poslanici u parlamentu BiH tvrde da je Lagumdžijin postupak neprimeren i skandalozan.

– Lagumdžija je i ranije imao nekoliko dimplomatskih skandala, ali ovo je zaista sramota za BiH. Neprihvatljivo je ovakvo ponašanje šefa diplomatije bilo koje zemlje – rekao je, za „Novosti“, Slavko Jovičić, poslanik SNSD u parlamentu BiH.

Partije iz Srpske nedavno su oštro reagovale nakon što je objavljena fotografija Zlatka Lagumdžije sa ratnom zastavom bivše Armije BiH. PDP je zbog ove provokacije zatražio Lagumdžijinu smenu.

– Na zastavi sa ljiljanima sam vidio svoju krv i niko nema osnova da mi drži bilo kakva predavanja – odgovorio je Lagumdžija. – Zastava sa ljiljanima je i te kako legalna i deo je naše tradicije i kulture. Pod tom zastavom bio sam potpredsednik vlade, član vrhovne komande… Ranjen sam pod zastavom sa ljiljanima. To je, dakle, moja zastava.

KOMENTARIJedan komentar

  1. pele says:

    Ćuj ba, bolan, kod nas na Baščaršiji ulazi kad ko hoće!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *