MINISTAR VUJOVIĆ: Dižemo privredu na noge za dva meseca

MINISTAR VUJOVIĆ: Dižemo privredu na noge za dva meseca

19 maja 2014

dusan vujovicVlada je odredila rok od dva meseca da se, nakon smirivanja situacije, uspostavi nivo proizvodnje i izvoza neophodan da se ostvare planovi bitni za zemlju.

„Privreda se i pre ovoga nalazila u teškoj situaciji. Kolege iz međunarodnih organizacija, koji će da nam pomognu, kažu da kod rekonstrukcija i popravki ispoštujemo evropske standarde, tako da ne radimo dva puta. Ovo je prilika da to uradimo na dobar način“, rekao je Vujović.

On je sinoć novinarima ispred jednog od centara za privremeni prihvat majki i dece u Sremskoj Mitrovici. naglasilo da je neophodno da prilikom rekonstrukcije mostova, puteva i ostalih infrastrukturnih objekata, uz pomoć domaćih i međunarodnih organizacija i kredita, primenimo evropske standarde, što Srbiji daje šansu da ubrzano ide na put evropskih integracija.

Prema njegovim rečima, do sada je više od 130 privrednih subjekata dalo pomoć, ali to nije kraj, jer će brojne porodice biti izmeštene iz svojih domova i posle prolaska ovog poplavnog talasa i njima će biti potrebna pomoć narednih dana dok se situacija ne vrati u normalu.

„Mi se trudimo da gledamo unapred i da pripremimo neophodne korake kad se voda povuče, kad se situacija normalizuje, da se stanovi i kuće vrate svojoj primarnoj upotrebi, kako bi mogla da se nastavi proizvodnja“, rekao je Vujović.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *