МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ САОПШТИЛО: Запад спрема упад војском у Белорусију!

MINISTARSTVO ODBRANE SAOPŠTILO: Zapad sprema upad vojskom u Belorusiju!

22 februara 2024

Zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, aktivno sprovode izviđanja protiv Belorusije, navodi Viktor Krenjin, ministar odbrane Republike Belorusije, u nedavnom intervjuu za TV kanal Rusija 24.

On ističe da se primenjuju napredne mere kako bi se pripremile za eventualne vojne akcije, a Belorusija jasno prepoznaje protiv koga su te akcije usmerene.Ministar Krenjin ukazuje da su akcije zapadnih zemalja protiv Belorusije raznolike, uključujući ne samo aktivnosti kopnenih snaga, već i izviđanje iz vazduha.

Naglašava se da se izviđanje sprovodi aktivno i kontinuirano, koristeći različite tehnike, uključujući radio-tehnologiju. Dodaje da se izviđanje obavlja ne samo avionima, već i bespilotnim letelicama, beležeći između pet i devet letova dnevno.

Osim toga, ministar objašnjava da se izviđanje nad Belorusijom takođe obavlja iz svemira, koristeći satelite kako bi se pratili vojni kampovi i baze Republike Belorusije.

Ovi podaci ukazuju na kontinuirani nadzor i praćenje beloruske teritorije od strane zapadnih zemalja, kako iz vazduha, tako i iz svemira.

Ovakve aktivnosti mogu imati političke, vojne i bezbednosne implikacije za Belorusiju, pa je stoga važno pratiti i razumeti dinamiku ovih dešavanja.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  pa možda poljaci i baltičke države stegnu dupe i krenu ali ostaće bez bulje i glave trenutno,nebitni su i ako se umešaju tako će ih spaliti rusi žestoko da niko pri zdravoj pameti neće smeti ni da ZUCNE......ALI POSLE IZBORA U AMERICI tako da lizač sladoleda ne dobije opravdanje i uvede vanredno stanje...sad im je zadnja prilika da vode neko vreme rat protiv rusa klasičnim sredstvima, posle 1 januara 2025 sve će to biti trenutno samoubistvo za svakoga ko misli da može nekažnjeno da napadne..ako krenu sad poljaci i ostli brabonjci daće putinu i belorusima vremena da izvrše potpunu mobilizaciju prelazak na ratno stanje i delimičnu ili potpunu evakuaciju većih gradova,a posle taman početkom 2025 ide obračun...poljska i CEO NATO da napadnu ne mogu da naprave neku fantastičnu pobedu nad belorusijom i rusijom,to će se otegnuti par meseci dok se rusija mobiliše a bajden neće sigurno biti predsednik šta god da se desi u medjuvremenu...pitam se samo kako ovi papci misle da prekinu rat jednom kada ga započnu i kako se uopšte nadaju da će biti zaštićeni i branjeni od istih hijena kakve su i oni sami u tom čoporu:)..zar je moguće da se zaista uzadju u makrona,šolca fon lajsnu ili ono govno borisa ,pa to su takve teške lažvočine i dripci da je svako ko im veruje bilo šta posle izjava o minskim sporazumima notorna budala,bar se to do sad videlo kako se oni ponašaju i koliko lažu...realno ja mislim da se ovi bednici na beloruskoj granici neće usuditi da napadnu,prevejane su to lisice ali pokušavaju da glume većeg papu od samog pape i da dobiju poene kod društva...koji jadnici,pa svi vidimo kako vire iz dupeta NATO pakata i smejemo im se:)

 2. michael pan says:

  Ove zapadne zemlje rade kao mis kad hoce da pojede meso ... i kad dirne gotov je ... tako ako ovi krenu na Belorusiju bice im kao misu.

 3. Kosovac says:

  Istorija se ponavlja. Ipak se ponavlja.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Postoji izreka "ipak se kreće"... Tebi je, međutim, još od nesvršene niže osnovne, ostalo urezano - ponavljanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *