Министарство пољопривреде САД даје мРНА вакцине животињама широм Америке у органској производњи

Ministarstvo poljoprivrede SAD daje mRNA vakcine životinjama širom Amerike u organskoj proizvodnji

28 avgusta 2023

Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Država (USDA) vakciniše životinje u Americi sa mRNA tehnologijom, prema novom uznemirujućem izveštaju.

Savez za prirodno zdravlje (ANH-USA) tvrdi da USDA i drugi organski sertifikatori dozvoljavaju toksičnoj mRNK i genetski modifikovanim (GE) vakcinama da se infiltriraju u proizvodnju organske hrane.2019. godine Nacionalni odbor za organske standarde (NOSB), savetodavni komitet USDA, odlučio je da dozvoli upotrebu mRNA vakcina proizvedenih „isključenim metodama“ ili genetskom modifikacijom u proizvodnji organske hrane.

Prema OrganicEye-u, kontroloru industrije, proizvođači organskih proizvoda sa sertifikatom USDA širom Amerike koriste mRNA i GE vakcine na svojoj stoci iako je to u suprotnosti sa principima organske poljoprivrede.

Naturalnews.com izveštava: Nadzorni organ je takođe istakao da potrošači ne mogu da utvrde da li su organsko meso, jaja ili mleko sa sertifikatom USDA proizvedeni korišćenjem vakcina koje sadrže GE ili GMO.

„U diskusijama u vezi sa vakcinama na prethodnim sastancima NOSB-a, neki sertifikatori, akreditovani od strane USDA… javno su priznali da čak ni ne proveravaju da bi utvrdili da li vakcine krše zabranu genetskog inženjeringa“.

Ova potencijalna prevara i obmana u organskoj industriji ukazuju na to da „Big Ag“, ili velike poljoprivredne korporacije, uništavaju integritet organskih standarda – čistu i prirodnu proizvodnju hrane, bez sintetičkih inputa i genetskih modifikacija.

Ako NOSB odobri upotrebu GE i GMO vakcina, moglo bi doći do mogućeg priliva genetski modifikovanih organizama na organsko tržište, posebno sada kada su stigle mRNA veterinarske vakcine.

Dr Robert Maloun, pronalazač mRNA i DNK vakcina, otkrio je u januaru da BioNTech i Bayer rade na „novim, prvim u klasi” mesindžer RNK (mRNA) vakcinama za životinje u poslednjih šest godina i da su ovi proizvodi sada spremni za javno objavljivanje.

BioNTech-Bayer je radio na tri terapije mRNA za životinje, uključujući vakcine protiv zaraznih bolesti, imunoterapije protiv raka i zamenu proteina. U međuvremenu, drugi istraživači takođe rade na mRNK vakcinama protiv reproduktivnog i respiratornog sindroma svinja, afričke svinjske kuge, ptičjeg gripa i drugih bolesti životinja.

Međutim, ANH-USA tvrdi da je organskoj poljoprivredi potrebno manje vakcina nego velikim proizvođačima na farmama zbog regenerativnih praksi i dobrog stočarstva.

„Uglavnom se proizvođači na farmama oslanjaju na vakcine, koje smatraju neophodnim zbog samog intenziteta njihovih stočarskih tehnika. Ovo zahteva da se životinje uzgajaju u neposrednoj blizini hiljada drugih u ograničenim prostorima, dok se obično održavaju na ishrani (obično GMO kukuruz, soja) na koju nisu prilagođeni evolutivno“.

Ovi uslovi u velikoj meri oslabljuju imuni sistem životinja i izazivaju potražnju za velikim količinama veterinarskih lekova, uključujući vakcine: savršena oluja i okruženje visokog rizika za izbijanje bolesti“, napisao je ANH-USA u članku pod naslovom „Genetski modifikovane vakcine u Organskom mesu i mlečnim proizvodima.”

ANH-USA je dalje objasnio da upotreba vakcina, posebno GE i GMO vakcina, može nenamerno potkopati integritet organskog obeležavanja. Velike farme bi potencijalno mogle označiti svoje proizvode kao organske, uprkos tome što se pridržavaju praksi koje se razlikuju od regenerativnih metoda.

Ovo bi moglo naštetiti poljoprivrednicima koji su posvećeni održivim i regenerativnim praksama, jer se takmiče sa proizvodima koji možda nisu u skladu sa njihovim principima.

„Ako mRNK vakcine za životinje postanu novi standard, zamenjujući starije vakcine koje se trenutno koriste, onda bismo mogli da vidimo svet u kome su organski proizvodi sa sertifikatom USDA bili u velikoj meri kontaminirani GE ili GMO komponentama koje potiču iz mRNA vakcina“, navodi ANH-USA.

Nulta Tačka/NaturalNews

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *