Miodrag Kostić hoće da kupi 67 firmi

Miodrag Kostić hoće da kupi 67 firmi

3 децембра 2014

MK grupa, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, poslala je pisma o zainteresovanosti za privatizaciju 67 srpskih kompanija.

MK grupa je zainteresovana, između ostalih, za kupovinu PKB-a i Metanolsko-sirćetnog kombinata i veći broj poljoprivrednih preduzeća, navodi se u spisku Agencije za privatizaciju, koju je ta institucija dostavila na zahtev pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“.

Taj pokret je objavio spisak na kojem je 1.929 investitora koji su zainteresovani za učešće u privatizaciji preduzeća u Srbiji. Spisak je, kako je navedeno, dostavila Agencija za privatizaciju, „nakon dva meseca borbe za poštovanje Ustava i zakona i rešenja poverenika Rodoljuba Šabića“.

eko-kosticAgencija za privatizaciju oglasila je 15. avgusta prodaju 502 preduzeća sa zavisnim privrednim društvima, a pisma zainteresovanih investitora dostavljana su do 15. septembra. Najviše zainteresovanih investitora je iz Srbije – 675, zatim Rusije – 26, Nemačke – 18, Madjarske – 15, Italije – 13, SAD – 12, dok je po 11 zainteresovanih investitora iz Kine i Češke.

Iz Velike Britanije i Bugarske je po 10 zainteresovanih investitora, Austrije, Poljske, Slovenije i Makedonije po devet, dok je po osam investitora zainteresovano iz Kanade, Švajcarske, Grčke, Crne Gore i Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz Hrvatske je pisma o zainteresovanosti dostavilo šest investitora, iz Francuske njih pet, a po četiri investitora je zainteresovano iz Izraela, Slovačke i Kipra.

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Holandije je zainteresovano po tri investitora, a iz Rumunije, Belgije, Belorusije, Indije, Irana, Švedske, Finske, Turske i Paname po dva investitora.

Pisma o zainteresovanosti dostavili su i po jedan investitor iz Albanije, Azerbejdžana, Australije, Malte, Pakistana, Republike Srpske, Litvanije, Tajlanda, Hongkonga i Španije.

Za aviokompaniju Aviogeneks zainteresovana su četiri investitora – Jetvision Balakan iz Srbije, Overseas private equity FZ-LLC iz UAE, Euroswiš Investment Holding iz Švajcarske i Arctica Airlines iz Rusije.

Pisma o zainteresovanosti za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor poslali su American high tećnology center i Simon metalurgic LLC iz SAD, Energcy mining advisory partnership i Goldman Sać iz Velike Britanije, Reservoir minerals iz Kanade, MCM EVA iz Rumunije, ali i sprski Gama sistem.

Za Beogradski sajam pisma o zainteresovanosti poslalo je devet investitora medju kojimas su MK grupa, Artexis Group iz Belgije i EES grupa iz Nemačke.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Toma says:

    Dajmo kriminalcu jos.A on nezasit.Ovde se vidi njegov mentalni sklop.Kupio bi sve,odnosno opljackao ,celu zemlju.A kako ce zavrsiti ,to jos ne razmislja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u