Mira Marković će tužiti Srbiju Sudu u Strazburu!

Mira Marković će tužiti Srbiju Sudu u Strazburu!

6 januara 2014

mira-markovic-1331647368-135858Udovica Slobodana Miloševića, Mira Marković, spremna je da ide do Suda za ljudska prava u Strazburu kako bi u porodično vlasništvo vratila vilu u Užičkoj 34, izjavio je Hadži Dragan Antić, blizak prijatelj Markovićeve i njenog pokojnog supruga.

On je naveo da će naslednici Miloševića prvo u Srbiji iscrpiti sve zakonske mogućnosti, a ako to ne uspe, žaliće se Sudu u Strazburu.

„Advokati Mire Marković prvo će zatražiti reviziju postupka, a imaju pravo i na ustavnu žalbu. Ukoliko to ne prodje, budite sigurni da će članovi porodice Milošević ići do Strazbura. Oduzimanje njihove kuće je klasična odmazda države“, rekao je Hadži Dragan Antić za božićnji dvobroj „Blica“.

Apelacioni sud u Beogradu je pre nekoliko dana pravosnažnom presudom oduzeo pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 od naslednika bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, pošto je utvrđeno da je država Srbija vlasnik te nepokretnosti.

Tom odlukom, koja je doneta nakon glavne rasprave pred Apelacionim sudom, pravosnažno okončan sedmogodišnji spor imedju države Srbije i Miloševićevih naslednika – sina i ćerke Marka i Marije i udovice Mirjane Marković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *