„Mira Marković ne želi da govori o ubistvu Slavka Ćuruvije“

„Mira Marković ne želi da govori o ubistvu Slavka Ćuruvije“

14 januara 2014

mira-markovic-1331647368-135858Prijatelj i izdavač knjiga bivše predsednice JUL-a Mire Marković, Hadži Dragan Antić, preneo je danas da ona ne želi da govori o slučaju Ćuruvija.

On je rekao da Markovićeva ne želi da daje bilo kakve izjave za srpske medije, posebno ne da komentariše navode da je naručila ubistvo novinara i vlasnika lista „Telegraf“ Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

„Ona odbija da razgovara sa srpskim medijima već dve godine. Ja sam i danas pričao sa njom, ali ne želi da bilo šta govori o tom slučaju“, rekao je Hadži Antić Tanjugu.

Mediji, ali i mnogobrojni pojedinci upućeni u taj slučaj pominju Markovićevu kao nalogodavca ubistva.

Udovica nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića napustila je Srbiju u februaru 2003. godine sa sinom Markom. Oni su u Ruskoj Federaciji dobili azil i ne mogu da budu izručeni Srbiji, koja je za njima ranije raspisala poternice zbog istrage o švercu cigareta u Srbiju tokom devedesetih.

U Beogradu su danas zbog sumnje za učešće u ubistvu Ćuruvije uhapšeni nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i načelnik Šestog odeljenja tog centra Ratko Romić.

Prema pisanju beogradskih medija proteklih dana, osumnjičeni u tom slučaju su i šef DB-a Radomir Marković i pripadnik posebne službe obezbeđenja u u DB-u Miroslav Kurak.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miško says:

    Pa ko je u ono vreme bio u vlasti, radikali ili neko drugi? Ko je hteo granice do Karlobaga, a sada? Ko je pretio i Miri Marković i Slobodanu Miloševiću, pa posle i Zoranu Đinđiću! Za koga je radio bivši radnik Jugoslovenske DB, a za koga i dalje radi Vuk?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *