MIRA MARKOVIĆ: Živim od 58.000 dinara penzije! Slobodan je jedini predsednik u svetu koji nije imao pravo na svoju penziju

MIRA MARKOVIĆ: Živim od 58.000 dinara penzije! Slobodan je jedini predsednik u svetu koji nije imao pravo na svoju penziju

30 oktobra 2014

mira marković 32r4Mirjana Marković, udovica bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, izjavila njihova porodica nema, niti je ikad imala imovinu u zemljama Evropske unije.

Markovićeva je za „Večernje novosti“, povodom vesti o odmrzavanju imovine porodice Slobodana Miloševića u zemljama Evropske unije, rekla: „Sve što imamo je u Srbiji“.

„U Požarevcu imamo kuću koju smo voleli i koju volimo. U njenom dvorištu počiva Slobodan. U Beogradu imamo kuću od čije rente smo se delom izdržavali, a tu kuću danas ne možemo ni da izdamo, ni da prodamo. To je jedina naša imovina“, tvrdi Mira Marković.

Ona je dodala da su priče o milijardama koje je njena porodica iznela u Rusiju „besmislice“.

Na pitanje „Novosti“ od čega živi u predgrađu Moskve, Markovićeva je odgovorila da živi od penzije od 58.000 dinara.

„Slobodan je jedini predsednik države, valjda u svetu, koji nije imao pravo na svoju penziju. Priče da smo sve što smo mogli izneli iz Srbije, na račune raznih banaka, su najobičnije projekcije onih koji bi, da su na našem mestu bili, živeli u izobilju“, rekla je ona.

Markovićeva je dodala i da je u Moskvu stigla s „prtljagom“ u kome su bila tri para naočara, dve suknje, dva džempera i jedno pakovanje aspirina.

„Govorim istinu. Ko hoće da veruje neka veruje. Ko neće – ne mora“, zaključila je Mira Marković.

KOMENTARI6 komentara

 1. Sale says:

  Ha,ha,kako vas je izigrala DOS mafija....Opljackali Srbiju,pa onda rekli da je to Sloba uradio......koji naivci...

 2. mitovi su gadna stvar says:

  Tvoje "slobodanče" je i jedini koji je uspio u 3-mj pokrenuti genocidne ratove u 4-zemlje !

 3. Vlado says:

  Sloba je poslednji srpski prsjednik, sve posle njega ucijenjene i prodane duše !Od kad on nije na tronu Srbija nad pola teritorije nije suverena, još se samo malo drži Šumadija !

 4. Sale says:

  mitovi su gadna stvar Says: Mars pseto balinsko i ustasko... ...

 5. Georg says:

  Pa kad su pitali ruskog ambasadora zašto dotična ima vojnu stražu odgovorio je da bi i ti imao da si im doneo 4 milijarde dolara!!!

 6. Branko says:

  Nije mi za Miru, ona je obrazovan zena, profesor, doktor i snaci ce se. Bitan je princip, pravilo, zakon i sve sto regulise taj slucaj. Ali kod nas sve to ne vazi. Umjesto da mu se sve prizna pa i zastita. Nasa vlast je sve obratno radila. Zato ih je Bog kaznjavao i kaznice i ostale saucesnike. Postovanje svog predsjednika je postovanje svoje drzave, svog naroda, sebe. Zbog takvih stvari nas u svijetu niko ne cijani pa mislim ni rusi. Sta je Milosevic ucinio u odnosu na Jeljcina, u smislu malverzacija? Ali je njega Putin zastitio i sve mu obezbedio, kao bivsem predsjedniku Rusije. E to je velicina. Sjecam se kako je Dinkic svaki dan na televiziji spominjao Kipar i pare. A onda je Borka Vucic javno rekla da su pare tu i tu, od njh smo zivjeli i nije bilo drugog nacina, jer smo bili pod sankcijama. I pazite, posle te izjave Dinkic nikada vise nije spomenuo te pare. Sto br ne rece, uzeli smo ih i dali u te ite svrhe. Nije, jer ko zna gdje su zavrsile te pare? Lopovluk nevidjeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *