МИРАШ ПРЕТИ СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ НОВОМ ОЛУЈОМ: Исте речи као пред ПАД KРАЈИНЕ

MIRAŠ PRETI SRBIMA U CRNOJ GORI NOVOM OLUJOM: Iste reči kao pred PAD KRAJINE

16 maja 2020

U izjavi koju prenose crnogorski mediji, raspop Miraš Dedeić, koji se lažno predstavlja kao mitropolit Mihajlo, ističe da su svetinje koje brani SPC i njeni vernici zapravo crnogorske i poručuje „beogradskim popovima da iz Crne Gore mogu da iznesu samo prašinu na opancima“.

Na isti način je i Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsednik, devedesetih pretio Srbima, i rekao da mogu da ponesu samo blato sa opanaka iz Krajine.– Oni predvode ustanak protiv ustavnoga poretka, kojem tepaju litije i molebani, i dovode u pitanje osnovne vrednosti evropske civilizacije i nasrću na istorijske činjenice – naveo je raspop.

– Čije su to svetinje ako ne crnogorske? Svaki kamen naših crkava i manastira čuva kulturni identitet našega naroda i crnogorskog prostora. Ambicije cetinjske filijale beogradske patrijaršije, koja se predstavlja crkvom, nesrazmerne su moćima koje pokušavaju da kompezuju podupiranjem sa Srbijom i Republikom Srpskom – rekao je raspop Dedeić.

On je pozvao građane da se „okupe oko vrednosti koje čine okosnicu svakoga civilizovanog društva, kakvo je crnogorsko“, a sve u cilju, kako je naveo da se „spreči slom države i pad u ropstvo beogradskih centara moći“.

Ovo je još samo jedna u nizu izjava koja pokazuje da je Dedeić potpuno izgubio dodir sa realnošću, i da taj blago dementni čovek ne predstavlja ništa drugo do Milovo pašče koje laje po naređenju.

KOMENTARI10 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Kuga te pogodila u poganu njusku USTASKU!

 2. test01 says:

  Zasto se ovo trpi? Narodno popustanje i nehajanje za sve poteze kriminalaca na vlasti su doveli do svega ovoga pa na kraju i do pokusaja unistavanja SPC (naravno po naredni Vatikana, NATO i duboke drzave). Nema dale !!! Dosta je represije i diktature nad pravoslavcima koji su VECINA u SVOJOJ DRZAVI. Ista situacija je u Srbiji.

 3. milorad2 says:

  brate sad vidite šta ustaše rade i kako i dalje bez prestanka kuju paklene planove, paklene mržnje prema nama srbima.Nemojte se zavaravati , crna bratija u zagrebu samo radi nama o glavi 24h non-stop, gde god mogu i kako god stignu. To im je jedino na umu--ISTREBITI SRBE,jer se plaše kazne. Oni ne mogu da shvate jednostavno da nismo hteli da se svetimo za jasenovac ,ali sad će da vide gamad..biće-ili mi ili oni, druge nema.Sve je ovo skuvano u zagrebu i ne samo ovo , i problemi sa EU i ona bljuvotina od "freedom-House" CIA ispostave,ma spremni su da saradjuju sa bilo kim, samo da nama nanesu štetu.Pazite šta će dalje da bude i kako će se to otkriti uskoro.I nemojte da mislite da ih nema u beogradu ima ih ovde najviše u celoj srbiji, i to neki za koje nikad ne bi pomislili da su sa njima i za njih,vrlo obični ljudi neki put.

 4. deda mraz says:

  Ma ova nakaza komunisticka samo prenosi sta mu se iz centralnog komiteta iz titograda naredi.Pope komunisticki nicija nije do zore gorela,a i tvoja je pri kraju.

  • Za Srbiju says:

   Kominternovsko-titoistička bljuvotina. Izmislio ih Broz 1943.g. u svom jajcu. Taj nam je monstrum napravio sve probleme, koje imamo danas. Naravno, uz pomoć naredbodavaca iz Vatikana.

 5. persida says:

  Mirase, usraso, usro si se odavno.

 6. Kulak says:

  Zatući pseto ustaško.

 7. Slobodanka says:

  Miraš Dedeić kaže da su svetinje koje brani SPC i njeni vernici zapravo crnogorske i poručuje „beogradskim popovima da iz Crne Gore mogu da iznesu samo prašinu na opancima“. - Ovo sve je laž i podmetačina. Stojan Jovanović sveti Vasilije Ostroški nije krenuo put na svoj životni put iz Beograda nego iz sela Mrkonjići Popovo polje Hercegovina, danas to pripada gradu Trebinje. Godine 1557 osmanski sultan Sulejman Veličanstveni dao je dozvolu za obnovu Pećke patrijaršije, dakle iz Turske a ne iz Beograda. U njen sastav ušle su Zetska eparhija (danas Mitropolija crnogorsko-primorska), Budimljanska eparhija (Berane Djurdjevi stupovi), Humska eparhija, isto tako Beogradska , Braničevska, Moravička, Niška, Prizrenska, Lipljanska, Raška, Toplička i čitav niz drugih eparhija. Ni poznati turski-osmanski osvajač i sultan nas razdvajao nije, ali zato bi to da uradi car Milo i njegov potrčko Miraš. Ovo što rade prilično smrdi po ustaštvu jer u današnjem vremenu veliki interes za uništavanjem SPC u Crnoj Gori i za što većim razbijanjem pravoslavlja za što većim razdorom izmedju Srbije i Crne Gore ima kukavička Rvatska koja zna koliko vredi i plaši se osvete. Tojest oni koji su podržali neovisnu Rvatsku podržavaju i ovo što se već dve decenije dešava u Crnoj Gori.

  • Slobodanka says:

   Isto tako podržavaju i razne zaludjenike u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *