МИРАШ ПРЕТИ СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ НОВОМ ОЛУЈОМ: Исте речи као пред ПАД KРАЈИНЕ

МИРАШ ПРЕТИ СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ НОВОМ ОЛУЈОМ: Исте речи као пред ПАД KРАЈИНЕ

16 маја 2020

У изјави коју преносе црногорски медији, распоп Мираш Дедеић, који се лажно представља као митрополит Михајло, истиче да су светиње које брани СПЦ и њени верници заправо црногорске и поручује „београдским поповима да из Црне Горе могу да изнесу само прашину на опанцима“.

На исти начин је и Стјепан Месић, бивши хрватски председник, деведесетих претио Србима, и рекао да могу да понесу само блато са опанака из Kрајине.– Они предводе устанак против уставнога поретка, којем тепају литије и молебани, и доводе у питање основне вредности европске цивилизације и насрћу на историјске чињенице – навео је распоп.

– Чије су то светиње ако не црногорске? Сваки камен наших цркава и манастира чува културни идентитет нашега народа и црногорског простора. Амбиције цетињске филијале београдске патријаршије, која се представља црквом, несразмерне су моћима које покушавају да компезују подупирањем са Србијом и Републиком Српском – рекао је распоп Дедеић.

Он је позвао грађане да се „окупе око вредности које чине окосницу свакога цивилизованог друштва, какво је црногорско“, а све у циљу, како је навео да се „спречи слом државе и пад у ропство београдских центара моћи“.

Ово је још само једна у низу изјава која показује да је Дедеић потпуно изгубио додир са реалношћу, и да тај благо дементни човек не представља ништа друго до Милово пашче које лаје по наређењу.

KOMENTARI10 коментара

 1. E.Lirsch says:

  Kuga te pogodila u poganu njusku USTASKU!

 2. test01 says:

  Zasto se ovo trpi? Narodno popustanje i nehajanje za sve poteze kriminalaca na vlasti su doveli do svega ovoga pa na kraju i do pokusaja unistavanja SPC (naravno po naredni Vatikana, NATO i duboke drzave). Nema dale !!! Dosta je represije i diktature nad pravoslavcima koji su VECINA u SVOJOJ DRZAVI. Ista situacija je u Srbiji.

 3. milorad2 says:

  brate sad vidite šta ustaše rade i kako i dalje bez prestanka kuju paklene planove, paklene mržnje prema nama srbima.Nemojte se zavaravati , crna bratija u zagrebu samo radi nama o glavi 24h non-stop, gde god mogu i kako god stignu. To im je jedino na umu--ISTREBITI SRBE,jer se plaše kazne. Oni ne mogu da shvate jednostavno da nismo hteli da se svetimo za jasenovac ,ali sad će da vide gamad..biće-ili mi ili oni, druge nema.Sve je ovo skuvano u zagrebu i ne samo ovo , i problemi sa EU i ona bljuvotina od "freedom-House" CIA ispostave,ma spremni su da saradjuju sa bilo kim, samo da nama nanesu štetu.Pazite šta će dalje da bude i kako će se to otkriti uskoro.I nemojte da mislite da ih nema u beogradu ima ih ovde najviše u celoj srbiji, i to neki za koje nikad ne bi pomislili da su sa njima i za njih,vrlo obični ljudi neki put.

 4. deda mraz says:

  Ma ova nakaza komunisticka samo prenosi sta mu se iz centralnog komiteta iz titograda naredi.Pope komunisticki nicija nije do zore gorela,a i tvoja je pri kraju.

  • Za Srbiju says:

   Kominternovsko-titoistička bljuvotina. Izmislio ih Broz 1943.g. u svom jajcu. Taj nam je monstrum napravio sve probleme, koje imamo danas. Naravno, uz pomoć naredbodavaca iz Vatikana.

 5. persida says:

  Mirase, usraso, usro si se odavno.

 6. Slobodanka says:

  Miraš Dedeić kaže da su svetinje koje brani SPC i njeni vernici zapravo crnogorske i poručuje „beogradskim popovima da iz Crne Gore mogu da iznesu samo prašinu na opancima“. - Ovo sve je laž i podmetačina. Stojan Jovanović sveti Vasilije Ostroški nije krenuo put na svoj životni put iz Beograda nego iz sela Mrkonjići Popovo polje Hercegovina, danas to pripada gradu Trebinje. Godine 1557 osmanski sultan Sulejman Veličanstveni dao je dozvolu za obnovu Pećke patrijaršije, dakle iz Turske a ne iz Beograda. U njen sastav ušle su Zetska eparhija (danas Mitropolija crnogorsko-primorska), Budimljanska eparhija (Berane Djurdjevi stupovi), Humska eparhija, isto tako Beogradska , Braničevska, Moravička, Niška, Prizrenska, Lipljanska, Raška, Toplička i čitav niz drugih eparhija. Ni poznati turski-osmanski osvajač i sultan nas razdvajao nije, ali zato bi to da uradi car Milo i njegov potrčko Miraš. Ovo što rade prilično smrdi po ustaštvu jer u današnjem vremenu veliki interes za uništavanjem SPC u Crnoj Gori i za što većim razbijanjem pravoslavlja za što većim razdorom izmedju Srbije i Crne Gore ima kukavička Rvatska koja zna koliko vredi i plaši se osvete. Tojest oni koji su podržali neovisnu Rvatsku podržavaju i ovo što se već dve decenije dešava u Crnoj Gori.

  • Slobodanka says:

   Isto tako podržavaju i razne zaludjenike u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u