МИРЈАНА БОБИЋ – МОЈСИЛОВИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Србијо, чувај се издајника!

MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srbijo, čuvaj se izdajnika!

18 aprila 2016

mirjana-bobic-mojsilovic 87969Piše: Mirjana Bobić – Mojsilović

U novinama je pre nekoliko dana osvanula vest da će početkom decembra u Višem sudu u Beogradu biti održano prvo ročište u postupku rehabilitacije generala Milana Nedića, čoveka koji je proglašen narodnim izdajnikom zbog saradnje sa okupatorskom nemačkom vlašću, i koji je uz pomoć Udbe izvršio samoubistvo 1946. godine. Podnosioci zahteva za rehabilitaciju su Srpski liberalni savet, Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima, kao i porodica Nedić.

Pretpostavimo da većina građana nema vremena da se bavi istorijom, pogotovo ne njenim redefinisanjem: Milan Nedić je za većinu koji su učili istoriju u poslednjih pedesetak godina bio vođa marionetske vlade koja je kapitulirala pred nemačkom okupacijom, čovek koji je zagovarao saradnju sa okupatorom. Da li je to činio iz kukavičluka, zbog izdajničke prirode ili zato što je pokušavao da, što tvrde njegovi branioci, kao veliki srpski patriota sačuva srpski narod od stravičnih stradanja kojima je bio izložen u Drugom svetskom ratu, biće, sigurno, u danima koji dolaze jedna velika tema.

Ono što je, međutim, daleko zanimljivije od priče o Milanu Nediću i njegovoj eventualnoj rehabilitaciji, jeste kako su na vest o potonjoj raspravi u Višem sudu reagovali u ovdašnjoj javnosti. Lako je primetiti da su se najviše zgrozili i usprotivili oni koji danas sa ponosom i velikom agresijom rade za dobrobit aktuelnih okupatora Srbije, sve koristeći upravo nedićevsku argumentaciju o koristi Srbije ukoliko bude krotka i ne skrene sa pravog puta, ukoliko se svrsta uz sile koje gospodare svetom, čak i kada te sile otvoreno i bez ikakve anestezije rade protiv interesa ove zemlje.

Pročitajte još:

MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: Dok god ćutimo, oni će da nas jašu

MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: Zašto Srbija ćuti na prozivke Sonje Biserko?

MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: Neće nam dati u EU dok ne priznamo Kosovo, dok ne prihvatimo GMO…

Ne slušamo li neprestano istu muzičku matricu sa kojom se ovde peva da Srbija, u ime sopstvene budućnosti, treba da udovoljava vladama drugih država, ali i multinacionalnim korporacijama, investitorima iz inostranstva, ideološkim centrima za pravilno razmišljanje i globalnim medijima kojima treba da se svidi? Tuđi interesi se proglašavaju našim nacionalnim interesima, dok se svim raspoloživim sredstvima srpskoj javnosti neprestano usađuje ideja da je jedini interes Srbije da stane pod skute onih koji je pokoravaju, jer je to jedini način da sačuva svoje (krnje) granice, da se spase od eventualnog rata i međunarodne izolacije i sigurne ekonomske propasti.

Zaprepastilo me je kad sam ovih dana pronašla referat Milana Nedića koji je podneo novembra 1940. posle čega je smenjen sa dužnosti ministra vojske i mornarice i penzionisan. Ovaj referat je decenijama bio krunski dokaz njegovog germanofilstva i izdaje.

„Više se ne može i ne sme govoriti o našoj neutralnosti. Sada moramo sebi postaviti ovo pitanje: – Hoćemo li u antikomunistički blok, tj. sa Nemačkom i Italijom ili protiv njih?

Napašće nas: Nemačka, Italija, Mađarska i Bugarska. Da li ćemo moći da izdržimo? – Ne, kategorički ne! Bićemo plen svih silnih neprijatelja. Raskomadani pre svršetka ovog Svetskog rata.

Nemačka je zauzela evropski kontinent i neograničeni je gospodar. Sa svojih devedeset miliona Nemaca, ako ne nastupi građanski rat u njoj, ona će biti dugo i dugo njen gospodar. Pored toga Nemačka je bila i biće naš silan sused. Pa je prirodno da ispitamo i tu mogućnost. Ako se rešimo na ovo, onda šta dobijamo: prvo produžićemo sebi život, drugo, suzbićemo zahteve gramzivih suseda i, treće, iako na kraju krajeva ipak izgubimo izvesne delove zemlje za kompenzaciju susedima, nećemo svakako izgubiti onoliko i onako kao ako bi bili neprijatelji i silom pokoreni. U protivnom izgleda mi da će Srpski narod poraz Jugoslavije najviše platiti.“

Lako je, naravno, reći da je politika Hitlerove Nemačke bila zločinačka, pa je utoliko lakše zgražavati se nad Nedićevim predlozima.

Ali, kakva je danas politika SAD, NATO i EU, ne treba da nam objašnjavaju globalni mediji – dovoljno je pitati milione nesrećnika u Libiji, Egiptu, Siriji kojima je novi svetski poredak doneo „demokratiju“ i rasulo svake vrste.

Izdaja je mnogo relativna stvar, danas neuporedivo relativnija nego ikada. Tim pre što na čelu svetske sile koja malim narodima diljem planete donosi samo ratove, bedu, glad i agoniju, sedi čovek koji je i pre nego što je stupio na presto dobio Nobelovu nagradu za mir.

(Večernje novosti)

KOMENTARI34 komentara

 1. Pingback: MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srbijo, čuvaj se izdajnika! | Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore

 2. Radikal says:

  Srbijo begaj od izdajnika!!!

  • boja says:

   uprovo je sef radikal .izdajnik naj veci za srbe i srbiju

 3. pravda says:

  Trenutno se sudi Nediću ze rehabilitaciju umjesto da se sudi Vučiću i Nikoliću za kohabilitaciju sa baba Hitlerom.

 4. bane says:

  Taj Nedić bar nije pljačkao svoj narod kao ovi sada.

 5. stevica says:

  Gospodjo sa cetiri prezimena,pogledaj gde je Fasisticka Hrvatska ,a gde ti je patriotska Srbija.I Nemacka ,sto rece Nedic.

 6. Milan says:

  Ne čaprkajte po prošlosti vi tragači nove prekrajane istorije, da bi se dodvorili snagama, koje vrše nasrtaj na naše prostore, kao i u prošlosti. Znajte dobro da sopstveni narod, najviše ugrožava izrod tog naroda, a njih nije malo. Dobro se znaju imena i institucije u kojima takvi rade. Što manje izroda to će pomoći Srbiji da prevaziđe teškoće, koje nisu samo njene. Zbog toga ću(po ko zna koji put) pozvati u pomoć sledeće što je očuvano iz dalje prošlosti: ''I Z D A J N I K J E . . . Nacija može da preživi budalu, pa i one ambiciozne. Ali, izdaju iznutra, nikako. Neprijatelj pred vratima, manje je strašan, jer je poznat i on nosi svoju zastavu otvorenu. Dok se izdajnik kreće slobodno, među onima unutar gradskih kapija, njegov lukavi šapat širi se svim ulicama i čuje se čak i u kuloarima vlade. Takav izdajnik nam se ne pojavljuje kao izdajnik, on priča glasom koji je žrtvama blizak i prijatan; njegovo lice i način odevanja sličan je njihovom i on oživljava onu pokvarenost koja leži duboko u srcima svakog čoveka. Izdajnik razara dušu nacije; podrivajući temelje grada; on širi zarazu u telu politike, sve dok ona njegovoj bolesti ne podlegne. Manje bi trebalo da se plašimo ubice. Izdajnik je kuga!'' Marko Tulije, rimski filozof i mislilac na početku Nove ere. Da, „Izdajnik je kuga!“ Vrati me u vreme na sam kraju 20. veka, kada je običan svet govorio o najezdi stranih plaćenika i usrećitelja Srbije.

  • perungromovnik says:

   pa imenuj izdajnike covece, cega se plasis? to su toma nikolic, aleksandar vucic, ivica dacic, borko stefanovic, zorana jovanovic, nebojsa stefanovic, i KOMPLETNA SKUPSTINA SRBIJE! DABOGDA svi oni umirali u najgorim mukama za izdaju koju pocinise! jebbem im mater svima odreda!

 7. Milan says:

  Ne treba zaboraviti Bawički logor i Jajince, te kazamate i masovno stratište bilo je pod neposrednom upravom specijane policije i pod neporednim Nedićevim nadzorom.To se ne može pravdati.

 8. Lala says:

  Oko moje plavo,što nismo petsto godina stariji možda bi nas razumeli.

 9. milena nikšić says:

  Draga Mirjana Bobić-Mojsilovič, redovno pratim vaše prezentacije, i verujte , toliko vam verujem, jer i sama tako razmišljam, i stalno se borim da skinemo te izdajnike, njima znamo imena i šta rade, ali neznam da li je ovaj narod toliko uplašen, ili je depresivan, ili baš ga briga za decu i male unuke,? čuva samo svoju zadnjicu, svi viču govnjive motke, ali nigde ni jedne, izgleda da su Srbi sve motke položili da zagreju sobu makar malo.Ja nisam mlada žena sećam se kako smo živeli i posle 2 sv. rata, ali narod je bio nekako veseo, i složan kako u ratu, tako i u miru, a sada svaki svakome zavidi, niko nikoga ne poznaje pa čak ni braća ne dolaze jedni kog drugih.Šta je sa našim druželjubivim , Bogobojažljivim narodom, da poklekne pred jednom kvinsliškom vladom, koja želi u EU? pitam se da nisu u Briselu primili đavolji čip, pa se tako ponašaju, mi moramo zarad svoje dece i unučada , kao naši stari u ! Svetskom i 2 sv. ratu ostaviti sve kući i na bojno polje, druge nam nema ako mislimo da ostanemo ljudi, a ne zveri i poslušnici izdajnika, jer izdajnici žive kao Kraljevi, a mi kao prosjaci.Na žalost zaboravili su jako brzo kako su oni išli poderanih gaća, a sada gaće kupuju u Njujorku, Parizu, ili Rimu, a mi u Kineske prodavnice.DIŽI SE NARODE AKO MISLIŠ DA TI I POKOLENJE OSTANE NORMALNO I ŽIVO, DA ŽIVI JEDNIM NORMALNIM ŽIVOTOM, A TO ĆE TAKO POSTIĆI ŠTO ĆE OVE IZDAJNIKE OTERATI, PA NAĆIĆE SE JOŠ KOJA MOTKA, AKO JE I POLOMITE NEĆETE POSLE MORATI DA JE CEPATE, NEKA SE ISCEPA PO NJIHOVIM LEDJIMA.BORITE SE KAO I NAŠI DEDOVI, PRADEDOVI I OČEVI U SVIM RATOVIMA KOJE MI NIKAKO NISMO ZAPOČINJALI, A SADA ĆEMO ZAPOČETI PROTIV SVOJIH IZDAJNIKA <3

 10. Viktor says:

  Posledice "rehabilitacije jednog od najvećih zločinaca" na prostorima Srbije od okupacije 1941 godine, kolaboratera i izvršioca niza zločinačkih akcija prema sopstvenom narodu u ugušivanju ustanka 1941 (ustanka bez ideoloških predznaka 1941) kao posledice divljanja i terora okupatora, mogu biti politički všestruke. Na žalost Srbija, njena inteligencija nikako da razume način manipulacije koji traje više od 100 godina, ceo 20 vek i odoli iskušenima trenutka i višku nerazumne energije u miru, koji se skupo plaćao pobedama u ratu. Rehabilitacija osuđenih ili dokazanih kolaboratora u Evropi je nemoguća, mada bi mnogi rado učinili ovaj korak. Sličan je problem u Ukrajini sa Banderom i njegovom istorijskom instrumentalizacijom koja se brižno kuvaka i ljutim čorbama i kuhinjama delova tajnih službi za dugoročne specijalne operacije. Problem je što se Srbiji obračun vrši uvek dvostruko po kriterijumima gde se za ono što je u jednom trenutku podržavano duplo plaća "prijateljima" u nekom drugom vremenu izmena teza i stvarne tragedije koja je bremenita i teška. Okupacioni režim u militarnoj oblasti Srbija i Banat je bio zločinački, a Nedić je mogao da kao general učini ono što su u teškim odlukama učinili mnogi drugi, da stane protiv okupatora, ali ne da postane njegova produžena ruka iz "viših interesa".

 11. Nikola says:

  Znam samo da je meni baba pricala da nije bilo Nedića da bi preko 10000 srpske dece iz Bosne palo pred ustašama.

 12. teletabis says:

  Ako tumačenje istorije ostavimo sudijama, koji u Srbiji svakako nisu ni nezavisni ni sveznajući, onda će od naše istorije ispasti tarana. Interesantno da se u celu priču ne uključuju pravi istoričari već samo neki opšti sveznajući pojedinci.

 13. Bez nade says:

  Jebiga Srbi! Pobite sve redom. Kad dođe Nedić, pobite partizane, kad dođe Tito pobite nedićevce, kad dođe Kralj pobite komuniste, kad dođu komunisti pobite četnike, kad dođu Turci pobite kneževe, kad dođu Amerikanci pobite generale i pola vojske... Pobite sve Srbe, samo nemoj te ni slučajno da se ujedinite. Da sam ja neko, ja bih vam naredio da svi zavežete i ko pisne isčupo bi mu jezik. Onda bih proglasio kraj proterivanja ko je kriv a ko nije. Svima je oprošteno, svima je zamereno, svi su krivi i niko nije kriv, i svima bih dao medalje. Ko neće zato što je dobio neko ko se njemu ne sviđa, nabio bi mu medalju u...da, tačno tamo. I tako jedno sto dvesta godina. Valda bi do tada postali jedan narod. Srbi! Da vam skrenem pažnju. Onaj ko forsira ova suđenja, oproštaje, optužbe i ostala lelemudisanja je onaj ko gura srpskom narodu klipove pod točkove. Evo saće i meni i mojoj istoriji gotovo 70 godina. Sedamdeset godina suđenja i sve U KRUG! Prvo smo sudili kulake, pa četnike, pa oportuniste intelektualce, pa komuniste, pa nediđevce, pa DOS ovce i Milošević ovce, pa uskoro SNS ovce, DS ovce i SNP ovce, pa opet sve iz početka. Napišite istoriju već jednom podelite je đacima pa nek se useru i upišaju i padaju u nesvest od napora da shvate ko tu i tamo koga jebe(neće im ništa faliti), a mi da nastavimo i zatvorimo sva istorijska poglavlja kakva jesu i da pravimo novu istoriju. Mir već jednom Srbi, pobogu! Ispada da po Srbima, sve Srbe treba osuditi. Ko to tera već 70 godina bez prekida. I umreću, a vi ćete se i dalje suditi. Poumiraćete na suđenjima, i to ne u Hagu, nego na domaćim suđenjima a nećete ih završiti.

 14. O državnosti says:

  To je slika naše divne Mirjane kada je bila šiparica i počela svoju komunističku karijeru. Danas nije više komunista, nije ni dosovac, nije ni SNS ovac... Danas je stari, isluženi novinar, još pomalo popularan, više proluparan, koji se batrga sa pokušajima razumevanja istorije "pod razno". Celog života ni ona nije uspela da reši gordijev čvor srpske istorije, ali još uvek pokušava. Naša divna Mirjana.

 15. Rade says:

  Stevice voleo bih da znam odgovor ? Gde su oni a gde mi ? Kakav si zaključak ti izveo ?

 16. Milan says:

  Dosta se govori o Velikom ratu, ponovo kroje priče već davno ispričane. Mnogi se trude da dokažu kako neko neje dovoljno toga prikazao, a on, koji to kiti svojim sada obogaćenim i za mnoge nejasnim rečima u srpskom jeziku, da ko zna po koji put ističe „herojstvo“ nekog lokalnog borca, dižu mu spomenik, na drugoj strani se potiskuje istina iz perioda dedova i očeva iz Drugog svetskog rata. U ovom vremenu, posle velikog pritiska, sankcija, blokada i rata koje je Zapad otvoreno vodio protivu Srba i Srbije, produženo je to na otvorene ucene. Vešto su stvorene balkanske krize i međusobni sukobi, da bi se mogao sa tim koristiti. Posle balkanskih ratova, ono što je Evropa uradila sa Bosnom, sada, ne posle Drugog svetskog rata, već sa njegovim nastavkom, to isto čini sada na Kosovu, a nalazimo dosta sličnosti. Mnogo toga nalazimo i u Iraka, i brojnih državica Bliskog Istoka i Severne Afrike, posebno Libije, sada Sirije - hladan i specijalan se rat nastavlja. Zapadna Evropa, udružena u EU, koja nije čestito sredila ni unutrašnje odnose, nastavila je sa otvorenim pritiscima i ucenama nad Srbijom, i koristi se onim što je ranije, na ovim prostorima zavela. Očito se radi da ne žele nikako priznati greške učinjene na ovom prostoru, nastavi da to dovedu do kraja, gde je večita žrtva srpski narod i njegova država.

 17. Milan says:

  Zapadna Evropa, udružena u EU, koja nije čestito sredila unutrašnje odnose, nastavila je sa ucenama i pritiscima. To je i očekivano, jer sadašnje vreme, izrazite ekonomske krize, ne može se tako brzo rešiti, posebno na neki stari i prevaztiđeni način. Nemačka se dosta dugo prikriva obećanjima, koja sigurno neće ispuniti, kada se radi o Srbiji i njenom nastojanju da se priključi EU. Mnogi su upozoravali da Srbija neće moći da bira i balansira u svojoj spoljnoj politici Poznat je događaj iz prošlosti, kada je Zoran Đinđić pokušao da se oslobodi zapadnog tutorstva (poslednji govor u Bijeljini), ubrzo biva ubijen, što još uvek nije do kraja razrešeno. Najnovije ucene i propaganda, koja dolazi sa Zapada, a u vezi sa Kosovom, ispoljava se u novim pritiscima da se sada “albanskom“ Kosovu obezbede atributi državnosti, pa ta, za Srbe kvazi državica, postaje oruđe Zapada, da bi slomili bilo kakav otpor Srbije. Sada, zamislite posebnu situaciju, koja se kroji na ovom prostoru. Recimo, da Srbija i prizna albansko Kosovo, pod ucenom, ono bi ko zna koliko dugo moralo biti pod okupacijom, jer se ni jedan pozitivan odnos između njih ne bi mogao rešiti ili biti održiv, bez stalnog posrednika, a pre svega nemačkih komesara..

 18. Dingo says:

  Potpunose slažem sa autorkom, nisu stvari crn0-bele nikad bile, niti će biti. Pokušao sam i sam da analiziram iz drugog ugla slučaj rehabilitacije Dragoljuba Mihailovića... https://dingarac.wordpress.com/2015/06/05/rehabilitacija-draze-mihailovica-i-polemike-oko-nje-iz-mog-ugla/

 19. krsta says:

  IZDAJA JE KADA VAM NATALITET PADA! A NAMA PADA PA PADA!!!! RODOLJUBLJE JE KADA NATALITET RASTE!!!! STA CE NAM SVE OSTALO BEZ NARODA!!!!!

 20. aleksandar anđelić says:

  Bravo Mirjana! Nema šta da se doda.

 21. Jovanović J. says:

  Koliko vas dame i gospodo komentatori zna pod kojim pritiscima je Milan Nedić obrazovao vladu? Nemci su mu zapretili da će potpuno raskomadati Srbiju i dati je Hrvatima, Mađarima, Bugarima i Šiptarima. Bugari bi nam ušli u Kragujevac, a Mađari u Beograd. Hrvatima bi prepustili čitavu zapadnu Srbiju. Nemci jesu bili stravični okupatori ali teško je opovrgnuti činjenicu da su Ustaše bile najveće zveri. Gore i od SS-a. Bugari su i u Prvom svetskom ratu pokazali svoju krvožednost, pa je bilo sasvim za očekivati da bi civilno stanovništvo ponovo stavilpi pod nož. Koliko god da je Nedićeva vlada počinila zločina, to je bilo manje zlo nego da nas zatru Ustaše i Bugari. Još jedno pitanje. Mislite li da je Nedić hteo da obrazuje tu vladu? Nosilac brojnih odlikovanja iz prvog stradanja. Znate li da je Nedić uspeo da Nemcima dokaže da nema smisla Srbe slati na Istočni front.

 22. Srbski patrijota says:

  Ama nedojebani narode, zar ne vidite za čim žudi ova nedojebana novinarka?! Hajmo da joj to damo, pa nek bude konačno srećna!

 23. Srbski patrijota2 says:

  Treba ovoj novinarki posrkarti sikilj, da svrši i da se mane ćorava posla!

 24. Đorđe says:

  Nauči gramatiku"srbski patrijoto",u tebi su samo jezik i prsti.

 25. genocid u jugoslaviji says:

  nedic milan je za komunjare trn u oku nedic je veci borac bijo od draze mihajlovica i vojvode dujica njemu je naj teze bilo u beogradu .da jeste on suradivo sa njemcima jer su svi suradivali i draza i tito tito imo kriminalce u njemackoj i naciste a ovi su imali postene njemce jer je v. srbija bila saveznik sa njemackom ali su pvilic i ustase hrvatske cvecem u zagrebu docekali njemce a tito sa puskom srbskom da bi se njemci okomili na srbe tito sa partizania sacekivo auta njemaca i ubija u srbskim mestima de su srbi n aseljeni tako da njemci kolju srbe civile NEDICA MILANA treba slaviti srbi i beograd

 26. MH says:

  Nemogu da verujtem da srpski narod sebi kopa grob??? Pa sta je to sa bolesnom naciom?? Kako to da Sad, EU, Nato, samo Srbiju napadaju, zasto ne: Bu, RU, Madj, Aus, Italy, AL. Zasto je Vucic I grobar prodali Srb.pa bojagi cuvace je nato.zar sipci bolji od nas,auuu da covek ne poveruje. Zbogom moja mazoh-srbijo

 27. Nino Belov says:

  Nisu logori bili pod Nedićem, već pod Dimitrijem Ljotićem, srpskim naci-fašistom, koji se otrgao kontroli komande generala Nedića. Možda mnogi koji pljuju po Nediću i ne znaju da je on uspeo da isposluje kod nemačkog okupatora, da se uveliko umanji odmazda "sto Srba za jednog nemačkog vojnika", a borio se i da se na kraju ta ista odmazda i ukine. Zaštitio je mnogo Srba da ne budu slati u nemačke koncentracione logore širom porobljene Evrope. E, zbog toga se neki ljudi i bore svom snagom za njegovu rehabilitaciju, a oni, čiji su apetiti čisto politički i komunistički, oni to opovrgavaju i vređaju. Upravo zato, jer je njihov "vrli vođa", poljski jevrejin Josua Ambroz, alias Josip Broz sa nidimkom Tito, sve to i isposlovao kod svoje iluminatsko-masonske lože u Londonu, samo "siroti sledbenici" o tome nemaju blagog pojma. :))))))

 28. genocid u jugoslaviji says:

  vlada u srbiji sudi mrtvom drazi i nedicu sto su branili srbiju sad vidite ko vlada srbijom canak nosa ustasku kapu a tadic hroje srbije izruciva hagu saric pljacka srbiju radi za dacica sps . vucic potpisuje rusenje nemanjica manistira i crkvi i potpisiva ulazak nato snaga u srbiju jer nato cuva srbe od ustasa i bosnjaka i albanaca tako ti je srbine u novoj demekratiji demokratija se zove ubi srbina

 29. genocid u jugoslaviji says:

  seselj se treba cuvati vise nego ikog seselj laze na raskovic sandru da je protiv srba rekla u srbrenicu nije seselj u pravu ima video kako jedna zena medu muskarcima lepo prica sta se u srebrenici zbilo i brani nastradale srbe u srbrenici 3500 hiljada srba zaklano na pragu svom komunjre sve mrze ko srbiju brani srbio gledaj

 30. Kale says:

  Kad uklonis veru u boga,onda nastane ovo sto danas zivimo.Srecom sam ga ili on mene otkrio u poznim godinama.Istina me je oslobodila svih okova lazi kojima nas masovno zatrpavaju

 31. zeljko says:

  bespotrebno gubljenje vremena kojeg ionako vise nema za " ovaj napaceni narod". umesto dobrih i kvalitetnih ideja i poslovnih poteza ovom narodu se stalno serviraju zvake ! uzdravlje !

 32. major says:

  srbija jos pod okopacijom titine petokrake srbi ne vladaju sa srbijom nego isti ljudi koji su osvojili VELIKU SRBIJU i pobili srbe i njoj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *