МИРЈАНА БОБИЋ – МОЈСИЛОВИЋ: „Док се ми замајавамо МИГ-овима, возом и глумцима, ударен је темељ државној граници Косова“

MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: „Dok se mi zamajavamo MIG-ovima, vozom i glumcima, udaren je temelj državnoj granici Kosova“

19 februara 2017

MirjanaBobicMojsilovic2-78685

Piše: Mirjana Bobić – Mojsilović

Možda je ovaj sukob između predsednika i premijera Srbije oko kandidovanja za predsedničke izbore fingiran? Možda zaista ovih dana u Srbiji „nije teško biti spin“, možda je zaista sve to samo zamešateljstvo mudrih kombinatora koji u drugom krugu žele da vide kao „protivkandidate“ političkog oca i političkog sina, i tako obezbede trijumf vladajućoj partiji.

Famozni spot pod radnim naslovom „Ima li pilota u avionu“, u kome se posle jezivih turbulencija iznenada pojavljuje neočekivana sila koja rešava stvar u vidu premijera Vučića koji je sve to samo sanjao, zanimljiv je sa više strana – osim što pokazuje zavidne glumačke sposobnosti srpskog premijera, morbidni ukus njegovih marketing stručnjaka, aktuleno osećanje apokalipse koje dominira u njegovom izbornom štabu, ovaj spot je simptomatičan i zato jer se pojavljuje samo dan pošto je celokupna srpska politička javnost „šokirana“ kopernikanskim obrtom u odnosima predsednika i premijera, koji se odjednom, jel`te, dopisuju, i kako se ispostavilo, predsedniku nema ko da piše.

I dok su od osam dnevnih listova, njih sedam na naslovnim stranama objavili tekstove protiv „Nevernog Tome“ proglašavajući ga izdajnikom, i ruskim plaćenikom, dok su vesti o apsolutnoj podršci premijeru stizale jedna drugu, u šta se iznenada i kao poručen uključio i austrijski kancelar Kern koji je ishvalio premijera, Srbija je gledala direktan prenos „diferencijacije“ u redovima Vlade i u redovima naprednjaka. Razočarana, uplašena, osvetoljubiva lica u krupnim kadrovima na televizijama. Bilo je to tako u stilu Osme sednice, za one koji to pamte, a ovaj politički teatar imao je čak i šekspirovske obrise. Emocije i katarza među ministrima, prijateljima i bivšim prijateljima. Da drama bude veća, i sin aktuelnog predsednika države, povinujući se partijskoj disciplini, staje na stranu očevog neprijatelja. To je tako srpski!

Društvene mreže su se usijale, jedan politički analitičar ceo dan juri s televizije na televiziju da objasni o čemu se tu zapravo radi, dok ocrnjeni Tomislav Nikolić i dalje čeka pismo od premijera.

Jer Tomislav Nikolić je navodno tražio da mu Vučić vrati stranku koju je osnovao i da mu da premijersko mesto, a zauzvrat bi podržao svog političkog sina, dok njegov pravi sin podržava njegovog političkog sina, i izjavljuje da će se „tata i Vučić“ dogovoriti. Model šahovske rokade „Putin – Medvedev“ ovde izgleda neće proći, ili možda i hoće?

Iz cele ove turbulencije, kao u onom spotu sa avionom, ispada samo jedna jasna poruka – da Vučić ne da Srbiju, da je on garant mira i stabilnosti na Balkanu, da je ekonomski Srbiju digao iz pepela i da niko, pa ni predsednik države, neće biti pošteđen medijske sudbine zaštitnika građana, koji bar ovih dana može da odahne jer je Toma, ispostavilo se, idealniji neprijatelj.

Svaki drugačiji ishod značio bi turbulencije i bio bi turbo.

U svetlosti optužbi da je Tomislav Nikolić ruski čovek, koji srpski avion vozi iz inata, iz turbulencije u turbulenciju, iako zna da „Sve najbolje leti JAT-om“, prvi izborni spot Aleksanda Vučića može se tumačiti i kao poruka Zapadu, da će on one ruske avione koje smo kupili, voziti mirnim nebom u pravcu Zapada.

A kad se malo izmaknemo, možemo da vidimo da je cela Srbija poprište ljute borbe tajnih službi i huškača Istoka i Zapada – mandžurijskih kandidata, prodanih duša, špekulanata svih fela. I dok se mi zamajavamo avionima, glumcima i statistima, dok analiziramo spektar šekspirovskih likova i njihovih drama, dok puštamo da budemo više nego zabavljeni naslovnim stranama tabloida i direktnim prenosima političkih sukoba i u stranci na vlasti i u opoziciji, nemamo koncentraciju da primetimo, na primer, da je udaren temelj državnoj granici Kosova, da Bakir Izetbegović najavljuje reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi Bosne i Hercegovine (BiH) protiv Srbije za genocid, i da se, obrni-okreni, Srbija razvaljuje sa svih strana.

Reč izdaja je trenutno najjeftinija srpska reč, jer se može čuti odasvud. Toma je izdao Vučića, Vučić je izdao Tomu, Šešelja su izdali obojica, opozicija je izdala Srbiju, Rusija je prvo izdala Vučića a onda je izdala Tomu, Tramp je izdao Srbiju, i tako ukrug.

A elektrodistribucija je ponovo izdala astronomske račune za struju.

Ovo je Srbija, u svoj svojoj turbulenciji.

(Večernje novosti)

KOMENTARI13 komentara

 1. Kulak says:

  Rusi podržavaju Nikolića,a Soros podržava Vučića.A najveći neprijatelj Srba je Soros.

  • Jovan says:

   Zapadni banditi vodaju hvale Vucica kao nekada Gorbacova, dok razaju Srbiju. Hvale robolasnicki sistem koji forsiraju Zapadni pljackasi, a uspostavljen i "ozakonjen" od strane antisrpskog olosa srpskog porekla od paljenja Skupstine 5. oktobra 2000. Naravno glavni razlog svih razloga- promena Ustava Kolonije Srbije, bez KiM naravno.

 2. prvoslav says:

  Pogresio si, Rusi podrzavaju Vucka, inace ga odavno ne bi bilo. Vucko i Nikolic su isto, zamajavanje glupih Srba. I neka vladaju sledecih hiljadu godina, pa nisu oni krivi zbog niske inteligencije srpske populacije.

 3. opet ja says:

  Mirjana je kao po običaju u pravu...hmm na žalost... Vučić je očigledni kandidat Soroša da bi završio destrukciju Srbije i formiranje narko države Kosovo. Moguće je da je Nikolić ubačen u priču da bi odvukao što više glasova od trećeih kandidata. Kao potvrda tome je i stav Radomira Nikolića koji je protiv oca tobož zbog partijske discipline.

 4. dusko says:

  Ma ovima je najvaznije da pobede makar to bio Beograd i okolina i tu ima sta da se uzima !!!

 5. električar says:

  Mirjana, Mirjana, zaletela si se malo ... Nastupaš kao da ne možeš da pogrešiš. A nekoliko grešaka si ipak napravila. Nije sve baš tako. Gledamo i mi po malo, ali ne vidimo sve to baš tako. Pa, kad već nismo sigurni, bar ne pišemo sve što nam padne na pamet ... Smanji malo doživljaj, zbog svog ugleda, koji ipak imaš i treba da ga čuvaš ...

 6. darko says:

  TACNO MIRJANA BOBIC NE SAMO DA JE VUCICI ITA ZLOCINACKA BANDA DACICI OSTALI VULIN DAO OSTAVKU PA SE VRATI OSMECE UDARILI GRANICU KOSOVU ONI SU SVU IMOVINU SRBIJE PREDALI SIPTARIMA KOJA VREDI SIGURNO PREKO 30 MILJARDI OLDARA OGORMNI NOVAC ZA RAZVOJ SRBIJE I ZAPOSLAVANJE

 7. Dusan says:

  Bravo Mirjana,samo ste zaboravili da spomenete i voz sa briselskim sporazumom o zastiti teritorijalnog integriteta Srbije. Vucic ce njegovim avionom otici do Pristine i odande zapoceti svoju predsednicku kampanju*Kosovo je Srbija*.

 8. Bili says:

  Nelupajte vise, tako vam svega!

 9. Vota says:

  Granicni prelazi sa Kosovom ciju izgradnju finansira EU, po domacim izdajnicima se zovu:"stalne prelazne tacke"

 10. Sančo Pansa says:

  Mirjana je genijalna!!!

 11. Ljuban says:

  Zeznuo si se,ona ne radi za sendvice.

 12. marinko says:

  imali jos srba da se biraju u srbiji srbijo biraj nove ljude stare bacaj u stulc svi su neverni nose srpska prezimena a komunisticka ih partija odgojila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *