МИРЈАНА БОБИЋ – МОЈСИЛОВИЋ: Зашто нам нико није рекао да вакцинација није обавезна у свим земљама ЕУ?

MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: Zašto nam niko nije rekao da vakcinacija nije obavezna u svim zemljama EU?

29 februara 2016

Mirjana-Bobic-Mojsilovic-01-543

Piše: Mirjana Bobić – Mojsilović

Možda smo zaista na dobrom putu, kao što nam javljaju strani ambasadori koji zorno vode računa da sa tog puta ne skrenemo, možda smo u oblasti ekonomije uradili zaista i više nego što se od nas očekivalo, kako je zaključio MMF, možda stvarno gazimo ka svetloj budućnosti, ali čak i letimični pogled, bačen na naslovne strane naših novina, može da izazove, najblaže rečeno, zbunjenost.

Predizborna kampanja je počela, iako izbori još uvek nisu raspisani, ali mi smo imuni. Tabloidi se razmeću skandaloznim naslovima koji uglavnom obiluju rečima kao što su „Šokantno“ i „Ekskluzivno“, kako bi nam javili da među nama, to jest njima – ima pedera, ali da nema više love, ali mi smo imuni na bilo kakvo zgražavanje. Između dominantnih vesti o tome ko je pao u nesvest u nekom od rijalitija, ko ima vanbračno dete, koji političar ima bliske susrete treće vrste sa starletama, kolike su alatke erotskim radnicima, valjaju se i vesti o ministru koji je bio blizak saradnik „zemunskog klana“, o pijanom poslaniku koji zapliće jezikom u skupštini, a u tom estradnom skandalizmu, promiču i ozbiljne vesti o otvaranju novih pogona, o čitavnim stranačkim odborima koji kolektivno prelaze u naručje neke druge stranke. Pominje se bivši predsednik i njegovi susreti sa Gadafijevim sinom, ali i sadašnji predsednik od koga se, primajući jednu nagradu, ograđuje pisac laureat, pa to izaziva burne reakcije javnosti – od čestitki za hrabrost, do opaski da se time vređa institucija predsednika, pa čak i sama država.

Za to vreme, Srbiju, kao Srbiju, niko neće da vređa, iako smo nekako i na to postali imuni. Tragedija naših diplomatskih službenika koji su poginuli u bombardovanju američkih snaga u Libiji, pretvara se u novu dramu, pošto američki ambasador lapidarno javlja da ta kolateralna šteta uopšte nije onakva kakvom su je opisali srpski zvaničnici. Ambasador koji je do tada bio u srpskim medijima imenovan kao Skat, dobija srpski izgovor – Skot, a srpska vlada traži od Pentagona dokaze za tvrdnje da sa smrću naših diplomata američke snage nemaju ništa. Dok ta rašominijada traje, u Nišu se spremaju demonstracije protiv Sporazuma sa NATO, nalik na one koje su se prošle nedelje desile u Beogradu i o kojima su mediji slabo izveštavali – sasvim logično, s obzirom da su naslovne strane i udarne emisije bile rezervisane za vatrene obožavaoce NATO, pa je neobavešteni posmatrač mogao da zaključi da u Srbiji, ovih dana, od NATA nema boljeg zanata.

I dok strani mediji ovih dana objavljuju kako je Hašim Tači ratni zločinac, odgovoran za trgovinu organima, na naslovnim stranama naših novina zveči najnovija vest da je Tači izabran za predsednika Kosova uz pomoć tamošnjih Srba, koji su mu dali kvorum. Šta je glas, u odnosu na onolike bubrege, pita se običan građanin, dok premijer izjavljuje da nije srećan i zadovoljan zbog izbora Hašima Tačija za kosovskog predsednika, ali da je to želja albanske većine primetivši da Srbi nisu glasali za Tačija, ali da se bore za svoj opstanak na Kosovu i gledaju da dobiju što više, te da ih u tom smislu podržava.

Šta će Srbi dobiti, teško je da se sada vidi, možda i zbog onolikog suzavca koji se puši u kosovskom parlamentu i ispred njega. Za to vreme Makedonija zatvara granicu, dok naši mediji javljaju da je situacija sa izbeglicama kritična i da je vojska u pripravnosti. Tu i tamo moglo se pročitati da je Srbija u problemu zbog navodne promene izbegličke rute koji će preko Albanije i Kosova pokušati da stignu do obećane zemlje, dok se ovdašnja opozicija preračunava ko će s kim na izbore. Dinar je pao, ali ima li imunijih od nas na tu temu?

Izvesnu nelagodnost izazvala je vest o novom zakonu o obaveznom vakcinisanju dece – roditeljima koji se o zakon ogluše prete novčane kazne, zatvor i čak i oduzimanje dece, ali izgleda da smo i na to imuni.

Zanimljivo je da što se tiče vakcina, mnogima jeste promakla vest da je naš čuveni institut Torlak, prodat farmaceutskom gigantu NOVARTIS, poznatom i po proizvodnji zloglasne vakcine GARDASIL, ali mi smo izgleda kolektivno vakcinisani protiv postavljanja važnih pitanja.

Nema medija koji je u objavio da u našem Ustavu stoji: Nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta, član 25, da niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodnog pristanka. Takođe, nema medija koji je objavio da vakcinacija nije obavezna u svim zemljama EU. Jer nevakcinisana deca su pretnja za vakcinisanu?

Na brdovitom Balkanu je baš kao u Desankinoj pesmi – svi ćemo biti pelcovani u jednom danu. Ali, mi smo postali imuni i na poeziju.

(Večernje novosti)

KOMENTARI32 komentara

 1. U R O S says:

  PROTEST 4 MART – NIŠ – Okupimo sve anti-NATO snage u Nišu! Pozivamo sve rodoljube, anti-NATO snage, sve građane Niša, Leskovca, Vranja, Prokuplja, svakog sela, varošice i opštine naše južne Srbije – da se u subotu, 4.marta okupimo zajedno na Trgu Kralja Milana u 16 časova i pošaljemo poruku da je ustao jug Srbije! Nakon velikog skupa u Beogradu, anti-NATO protest u Nišu je poruka vlastodršcima da se borba protiv okupacije širi celom Srbijom! Srbija nije NATO kolonija! VIDEO – https://www.youtube.com/watch?v=GnTnaRSAkWk

 2. U R O S says:

  Mediji: Đurić predao Tačiju "neki pisani dokument" Priština -- Zamenik premijera Kosova Hašim Tači sastao se u jednom restoranu na periferiji Prištine sa direktorom vladine Kancelarije za KiM Markom Đurićem. To je prenelo više medija na albanskom jeziku. Prištinski dnevnik "Zeri" i portal "Infokus" naveli su da je Đurić Tačiju predao neki pisani dokument u kome, navodno, stoje zahtevi koji su nadoknada za glasove koje bi srpski poslanici dali Tačiju na vanrednoj sednici Skupštine Kosova kako bi on bio izabran za predsednika Kosova. Isti izvori naveli su da se Đurić sa Tačijem sastao prilikom povratka iz Goraždevca. Predsednik Srpske liste Slavko Simić rekao je juče za agenciju Beta da je na jučerašnjoj sednici Prdsedništva Skupštine Kosova zahtevao da koalucioni partneri Srpske ispune svoje obaveze iz koalicionih sporazuma, kao i iz Briselskog sporazuma.

  • iskren says:

   znaci onaj Djuric je petokolonas? Pa postoji li neko normalan???

 3. Da dodam says:

  Šta reći za Vučića najnovija imformacija je da se sreo sa Šešeljem i dogovorijo za pos izbornu kaoliciju. Pitam se samo da li ovakva ološ može biti premijer Srbije.

 4. Jovan-a says:

  IDI U PENZIJU !!!

 5. Goran says:

  meni je poynato da u Makedoniji se sire lazne glasine da je vakcinacija obavezna pa tako neinformirani ljudi nazalost cijepe djecu. Vjerujem da u EU ima jos takvih drzava , ,,,u svakom slucaju vi ste Mirjana pravi patriota i postena osoba. Hvala vam za ovakvu obavijest , zaista je korisna .

 6. bb says:

  Pa vi ste sa sestrom ziveli na Zapadu?Sto nam tad ne rekoste da vakcinacij nije obavezna u svim zemljama eu,Nego duplex koji smo vam placali 6000eura mesecno bio vazniji!?A sad kad ste ovde vazna vam deca u Srbiji.

 7. vla says:

  Pa treba zapadna industrija vakcina da uveca svoje zilionske profite, kakvo pitanje. A zemlje kao Srbija su posebno zgodne za resavanje problema zaliha visevalentnih vakcina, koje su najrizicnije, tj. najvise sakate i ubijaju decicu, pa su pod pritiskom javnosti u zemljama gde se javnost bar nesto pita smanjene ili povucene. Za srpsku decu i roditelje, sorry, nothing personal - business only...

 8. SRBIN says:

  Kampanja je već uveliko počela. I to kako je počela!? Jedna od ključnih karakteristika je organizovani udar na patriotsku opoziciju. Za svega dve nedelje pojavilo se sedam tekstova pet različitih autora na ovu temu. Više je nego očigledno da se akcija koordinira iz jednog centra. (Možda taj centar ima stari srpski naziv - Deliveri junit?) A šta to znači? Sistem "deliveri junit" (u prevodu "jedinice za isporuku") formiran je početkom godine na osnovu nekadašnjeg modela rada kabineta britanskog premijera Tonija Blera koji funkcioniše pomoću timova koji su zaduženi za povezivanje svih institucija koje su angažovane na istim projektima. Ovakav model uređenja kabineta premijera je izrađen na osnovu angažovanja konsultantske kuće "Tony Blair Associates", čije su troškove angažovanja u Srbiji pokrili Ujedinjeni Arapski Emirati. Glavni koordinator pet stručnih timova u okviru sistema "deliveri junit", formiranih u kabinetu premijera Srbije Aleksandara Vučića, je, prema nezvaničnim saznanjima, izabran, ali predstavnici vlasti njegovo ime još drže pod velom tajne. Pogotovo ako se ovoj akciji dodaju i dramatičnim tonom intonirane izjave Zorane Mihajlović i Ivice Dačića kako će se „pozabaviti“ patriotskim snagama „zbog budućnosti naše dece“, odnosno da su to partije koje šire „opasne ideje“. Tako dođosmo do toga da je zalaganje za čvršću saradnju sa Rusijom „opasna ideja“. Teško je setiti se da je tako nešto organizovano protiv vanparlamentarnih snaga u istoriji moderne Srbije. Još je teže nazreti zbog čega se to radi, ako ankete javnog mnjenja toj političkoj grupaciji daju 6-8,5 posto. Posebno ako se ima u vidu da su, sudeći po izjavama čelnika ovog saveza i svih do sada publikovanih stavova, predstavnici ovog bloka mnogo više udaljeni od evrofanatične opozicije, nego od delova vlasti koji, makar i samo verbalno, pokazuju neku želju za formulisanjem politike koja će Srbiju očuvati kao suverenu zemlju, kojom ćemo se više oslanjati na iskrene saveznike u svetu. Uglavnom, nameću se dva odgovora. Prvi je da patriotski blok stoji mnogo bolje nego što to ankete pokazuju i da se režim uplašio. Drugi je da se (stara-nova) vlast sprema za novo nepočinstvo u Narodnoj skupštini i da im zbog toga svedoci ne trebaju. Bez prisustva poslanika koji će se suprotstaviti sporazumima iz Brisela ili „IPAP aranžmanu“ sa NATO, sve je glatko prolazilo kroz Narodnu skupštinu prethodne dve godine. Barem što se formalno-proceduralne strane tiče. Siguran korak u nove „pobede“, sa poštenim i proverenim kadrovima – za dobrobit Srbije Niko da postavi pitanje ustavnosti, da uloži amandman, da koristi legitimno pravo opstrukcije usvajanja određenih rešenja, kako bi makar skrenuo pažnju javnosti na štetnost odluka koje se donose. Šta to još može biti učinjeno u narednim godinama? Prva stvar se vezuje, naravno, za Kosovo. Bez obzira na sve pokušaje da se od šire javnosti sakrije, Poglavlje 35 je vrlo jasno. Kao i svi prethodni dokumenti koji su dolazili iz Brisela i Berlina. Od Srbije se očekuje da potpiše „pravno obavezujući“ sporazum sa lažnom državom Kosovo, koji će podsećati na sporazum između dve Nemačke. Takav sporazum bi otvorio vrata članstvu takozvane Republike Kosovo u OUN, posle čega će pitanje bilateralnog (ne)priznavanja postati irelevantno. Da se ka ovom scenariju, pokazuje i poslednja izjava predsednika Nikolića kako je Beograd spreman da i dalje „priznaje posebnost Kosova“. Druga stvar se tiče ulaska Srbije u NATO. Kada je o nastupu NATO na Balkanu reč, u narednih godinu i po dana nas očekuje žestok pritisak. Srbija nije samo zanimljiva kao eventualna članica, već i kao strana koja neće praviti problem oko prijema BiH ili vojnih akcija Alijanse u istočnoj Evropi (čitaj: protiv Rusije). Teme članstva u NATO i potpisivanja „završnog sporazuma“ sa Prištinom su međusobno povezane. Ukoliko dođe do prvog, treba brzo očekivati i ovo drugo,NATO sekretara je aerodromu lično dočekao Vučić, sa pogačom i sulju – kao so su nam potrebni. Treća stvar je novi paket sporazuma sa MMF-om i uopšte nastavak pogubne ekonomske politike. Ono što se formalno nazivalo opozicijom je bilo spremno da postavlja pitanja Vučiću o suštinski bezveznim stavkama rashodne strane budžeta (šta to menja u našoj ekonomiji ako Vlada ima par desetina vozila više ili manje ili ako potroši par miliona dinara godišnje na putovanja!?), dok se MMF nije smeo uzimati u usta. Naravno, zato što se radi o „klijentima MMF-a“, zastupnicima iste politike, koju su od 2008. sprovodili Mirko Cvetković i Mlađan Dinkić, a danas to čini Aleksandar Vučić. Ni ta tema uopšte nije otvarana u Narodnoj skupštini tokom prethodne dve godine, kao da o tome i nema šta da se raspravlja. Kakvi su rezultati te politike? Vojislav Koštunica je otišao i iza sebe ostavio 8.78 milijardi evra duga (da podsetimo, kada je došao na čelo Vlade Vojislav Koštunica, dug je bio oko 12 milijardi), Mirko Cvetković 15.4, a danas je to neverovatnih 25.2 milijardi (od toga, republika Srbija duguje 24.8 milijarde, a jedinice lokalne samouprave 430 miliona evra). Samo za poslednjih godinu dana dug je povećan za 2 milijarde evra (pri tome, u poslednjih godinu dana je smanjen dug jedinica lokalne samouprave). Iako je Zakonom o budžetskom sistemu učešće javnog duga u bruto društvenom proizvodu ograničeno na 45 odsto, danas on iznosi 75,5 odsto. Ono što se dešava u Srbiji, po svemu podseća na Grčku, u kojoj se uprkos sve žešćim merama štednje dug sve više povećavao. Na kraju, Grci će uspehom proglasiti kada dođu do faze stagnacije duga, a stagnacija će biti obezbeđena prodajom sve preostale imovine. Sa ovim su itekako u vezi i sve mere koje već treća srpska vlada uporno primenjuje, a koje ne daju nikakve makroekonomske efekte. Do sada je stranim investitorima dato preko 1,5 milijardi evra podsticajnih sredstava, a da pri tome nije pokrenuta rasprava o efektima tih poteza. I što je zanimljivo, MMF će tvrdo insistirati da se smanjuju plate za po 1.000 dinara, ali ovih 1,5 milijardi evra neće ni primetiti. Ovo je samo jedan primer. I razlog da se u Narodnoj skupštini o svemu otvori rasprava. Naravno, ako ima ko da je otvori. Otuda i pritisci na patriotske snage. I otuda pomoć Aleksandru Vučiću i njegovim telalima od Sonje Biserko. Jer, kako reče ona, da parafraziram, najveća opasnost na sledećim izborima je da se vrate „nazadne snage“ koje podržava SPC. Otuda verovatno i brujanje političke čaršije da je u sledećoj republičkoj vladi već viđen Boris Tadić, a u pokrajinskoj Nenad Čanak. Oni u svemu onome što može da usledi nisu „nezgodni svedoci“ već „poželjni saradnici“. Oni nisu „nazadni“, već baš „napredni“.

  • Permanentne slike says:

   Srbine, svaka čast i na trudu i na pristupu. Imam samo jednu zamerku, onako kao običan čovek. Skrati tekstove koliko možeš ili ih objavi iz dva dela. Sve je u redu, ali imam utisak da će mnogi rađe preskočiti ili što je još gore, čitati samo svaku desetu. Zato je bolje da ti to nekako skucaš da bude i kraće a da ne izgubi puno od smisla. Opet, svaka čast.

 9. 123 says:

  Ovim zakonom prekršena su bar dva člana Ustava Republike Srbije, čl. 68 koji glasi: Član 68. Svako ima pravo na zaštitu svog fizičkog i psihičkog zdravlja. (osim što se podrazumeva da svako ima pravo da odlučuje i o načinu zaštite svog zdravlja, nigde ne stoji da su gradjani dužni da štite svoje zdravlje, pogotovu na način koji im odredjuje država). u vezi sa čl. 90. Član 90. Republika Srbija štiti potrošače. Posebno su zabranjene radnje usmerene protiv zdravlja, bezbednosti i privatnosti potrošača, kao i sve nečasne radnje na tržištu. A pošto se vrlo verovatno radi u najmanju ruku o eksperimentima nad našom decom, onda treba razmotriti i čl. 25. Član 25. Fizički i psihički integritet je nepovrediv. Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka. Tvrdnjom da nevakcinisana deca predstavljaju opasnost po ostalu, vakcinisanu decu je implicitno priznanje da vakcine ne služe onoj svrsi koja im piše u deklaraciji. Ovaj zakon treba tući iz svih oružja. On uz obilato kršenje naših prava ubija našu decu.

 10. 123 says:

  Evo još jednom istog komentara, samo sa jasnije razgraničenim citatima. Ovim zakonom prekršena su bar dva člana Ustava Republike Srbije, čl. 68 koji glasi: "Član 68. Svako ima pravo na zaštitu svog fizičkog i psihičkog zdravlja." (osim što se podrazumeva da svako ima pravo da odlučuje i o načinu zaštite svog zdravlja, nigde ne stoji da su gradjani dužni da štite svoje zdravlje, pogotovu na način koji im odredjuje država). u vezi sa čl. 90. "Član 90. Republika Srbija štiti potrošače. Posebno su zabranjene radnje usmerene protiv zdravlja, bezbednosti i privatnosti potrošača, kao i sve nečasne radnje na tržištu." A pošto se vrlo verovatno radi u najmanju ruku o eksperimentima nad našom decom, onda treba razmotriti i čl. 25. "Član 25. Fizički i psihički integritet je nepovrediv. Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka." Tvrdnjom da nevakcinisana deca predstavljaju opasnost po ostalu, vakcinisanu decu je implicitno priznanje da vakcine ne služe onoj svrsi koja im piše u deklaraciji. Ovaj zakon treba tući iz svih oružja. On uz obilato kršenje naših prava ubija našu decu.

 11. mudrijaš says:

  @bb: a ti kad god odeš preko granice, prvo što pitaš je da li je vakcinacija obavezna? ne lupaj molim te...

 12. bb says:

  Mudrijas!ja nisam blizak diplomatiji kao doticna.Ne moram ni da znam,a kamoli da pitam.

 13. vla says:

  @bb Doticna nije subjekt, nego ono o cemu pise. Prema tome, ako imate nesto da kazete o subjektu, izvolite. Vase insinuacije o autoru nikog ne interesuju. Poznata taktika: ako ti se ne svidja vest, ubi glasnika...

 14. mudrijaš says:

  @bb: diplomatija nema veze sa tim. nastavljaš sa lupetanjem....

 15. mudrijaš says:

  @vla: verovatno se radi o bolesnoj pederčini. oni su najbrojniji i najglasniji zagovornici oduzimanja nevakcinisane dece od roditelja, kako bi se oduzeta deca davala pederskim parovima na usvajanje i iživljavanje, pošto je Zakon o rodnoj ravnopravnosti u pripremi, tako da se očekuje da će pederski brakovi uskoro biti ozvaničeni. U Skandinaviji je ovo postala praksa...

 16. Dragan Bec says:

  zivim u austriji i ovde nije obavezno da se vakcinisu deca, svaki roditelj moze da odluci za svoju decu

 17. bb says:

  Mudrijas,niti sam to sto si napisao,a naravno da se ne slazem sa oduzimanjem dece.Doticnu poznajem odavno..

 18. SRBIN says:

  P E T A K 4 MART – Pozivamo sve rodoljube, anti-NATO snage, sve građane Niša, Leskovca, Vranja, Prokuplja, svakog sela, varošice i opštine naše južne Srbije – da se u – P E T A K – , 4.marta okupimo zajedno na Trgu Kralja Milana u 16 časova i pošaljemo poruku da je ustao jug Srbije! Nakon velikog skupa u Beogradu, anti-NATO protest u Nišu je poruka vlastodršcima da se borba protiv okupacije širi celom Srbijom! Srbija nije NATO kolonija! http://zavetnici.rs/?p=4912#sthash.caZZu2C9.dpuf

 19. Ljiljana says:

  I ja sam malo guglala i procitala da je u Americi vakcinacija obavezna za decu koje idu u drzavne skole, a nije za one koja idu u privatne koledze. Meni je jasno kao dan zasto je to tako.

 20. milanpanic says:

  Za svaku losu stvar u Srbiji cete naci jednu zemlju u EU koja to isto ima jednako lose. Ali za svaku razlicitu stvar se te drzave za poredjenje menjaju, samo Srbija ostaje kao najlosija. Dakle prestanite da se poredite sa izuzecima u EU ili se uvek poredite sa jednom istom drzavom!

 21. Hello says:

  Sve ce to jedna malo ozbiljnija epidemija dovesti u red.

 22. Sinisa Komnenovic says:

  Zao mi je sto sa gospodjom Bobic-Mojsilovic niam porazgovarao o vakcinaciji dok je gostovala u Australiji pre par meseci. Doveo bih mog prijatelja, bivseg google eksperta koji je odbio da se vakcinise od hepatitis B. Radimo obojica posao za koji se preporucuje vakcinacija. Dobio je hep B I promenio misljenje. U Australiji necete dobiti deciji dodatak I sve novcane beneficije za decu u koliko ih niste vakcinisali. Takodje za gospodju Ljiljanu koja je googlala pa izguglala sta je izguglala: preko 90% privatnih skola u Australiji vam nece primiti decu ako nisu vakcinisana.

 23. VUCIC PEDER says:

  ORILO SE DVORANOM: VUČIĆU, P E D E R U ! (VIDEO) - Na košarkaškoj utakmici između Patrizana i Cedevite navijači domaćeg tima su poslali jasnu poruku šta misle o premijeru Srbije skandirajući - ŽESTOKO - „ VUČIĆU PEDERU “. Pogledajte kako je to izgledalo: https://www.dailymotion.com/video/x3uzsk2_grobari-vucicu-p-partizan-cede...

 24. svasta ii nista says:

  @sinisa meni je sto imas mozga kolko pola kikirikija...ja sam imao izbor da svoju decu vakcinisem od hepatitisa . razumes?slobodan izbor.tacka. pogotovo nema niko prava da te sankcionise novcano ili bilo kako drugacije jer onda utice na sslobodan izbor. i nemoj pominjati privatne skole vec drzavne...argument nula.

 25. mrvica says:

  ne mogu da verujem da ti nisi o svemu obaveštena. samo meni nije jasno za koju zapadnu službu ti radiš i koliko od toga zarađuješ ili si moguće na platnom spisku žutih. žuti žutuju rumeni putuju. pusti ljude da rade ako ne budu valjali biramo druge pa demokratska smo zemlja zaboga. kad tvoji dođu na vlast šta ćeš onda kakav će tvoj glas onda biti hoćeš li pevati ili plakati. sad će uskoro termin izbora pa glasaj. kad neko dođe na vlast videćemo da li će i on voleti merkelovu ili će se prikloniti klintonovoj.

 26. Sizif says:

  Ja bih se samo osvrnuo (i uvek ću to uraditi) na slučaj vakcinisanja. Ja sam '74-to godište, po struci inženjer elektrotehnike. Moje roditelje niko nije pitao da li pristaju da vakcinišu mene i brata sedamdesetih i osamdesetih godina. Naravno, struka mojih roditelja je daleko od medicinske (radnici metalskog kompleksa) i smatram da ni meni "banderašu" (kako zovu nas inženjere "energetičare"), ni metalcima, ni trgovcima, ni inim zanimanjemia nemedicinske struke ne treba ostaviti na volju da le ćemo se vaskcinisati, ili ne (kako sebe, tako i svoju decu). Kakvo je moje znanje o tome? Kako mogu da znam? Danas je nauka, nažalost, svetlosnim godinama daleko od onih za koje radi - od običnih građana. Umesto toga, imamo spamovanje medijskog porstora propagandistima i antipropagandistima, pa ljudi stiču lažni utisak da su dobro obavešteni. Pitam: šta bi se desilo da nismo pelcovani od bolesti koje su iskorenjene? Ovim odbijanjem vakcinisanja, možemo samo pomoći da se neek opake bolesti ponovo pojave. Dalje pitam: zbog čega je nekada bilo pošteno vakcinisati se, a danas stvar "finansiranja farmaceutske mafije"? Ne želim da mislim, ne želim da verujem (i ne verujem) da je neko učio medicinski fakultet sedam godina da bi sutra na radnom mestu ubijao ljude vakcinama.

 27. Krelac says:

  Ma dajte nemojte. Tamo negde u Africi, za koju se matra da nema potrebe da živi, ubačena ona GMO glista, a onda ubačena GMO vakcina protiv gliste. I tako bilo popularno pisati o toj boleštini, sve dok neki nigerijski lekar nije rekao da je sve podmetnuto. I ja sam doprineo propasti te pandemije u Africi, objašnjavajući snimak BBCja kao lažan. Čovek kao umire i valja se već treći dan u bolovima u čistim i čak ispeglanim pantalonama, malo sve baci "jadan i bolan" pogled iza kamere da vidi jel mu ide dobro, a žena sedi pored kolebe na klupi i štrika debeli džemper. Dobro,nisam baš video šta radi, ali to rade naše babe kad je lepo vreme. Spremaju za zimu. Valda je tako i u Nigeriji. I da! Onda tamo neki vakcinisali decu i deca dobila proliv u nekoj državi a pisale neke novine. Onda kažu Indijanci umrli od malih boginja a ne od pušaka i jatagana belaca, jer nisu bili jadni vakcinisani. Pa onda..i tako redom. Svi lažu i mažu i više ne znaš šta da misliš. Farmaceuti su inače poznati kao najhumaniji ljudi na svetu i ne vidim razloga da im se ne ukaže poverenje samo zato što njihove vakcine ponekad izazivaju proliv. A štos tiče naše Milojke... a ne, Mirjana je. Pa ona je novinarka i pomalo pričalica pa i kuvarica ...Pa i turista je. Pa žena muti jaja kao zna i ume a pošti je javno popularna i privilegovana jedinka, onda to mućenje jaja ima pravo svima da pokaže na televiziji i žena to radi. Na televiziji, ali tamo ne piše. Piše u tandemu sa onim glavnim urednikom nekih novina. Ali toi nije toliko važno, nego je važno da uvek neko pojede njenu kajganu. Inače, ja sam vakcinisan od svega što gmiže, uvlači se, njače, piše, naskače... Vakcinisan sam čak i protiv sramote, pa me nagovorili da uđem u srpsku politiku. Eto, ja čitao da Srbija ima samo 180 stranaka, od kojih država finansira samo 80(što je dobro, jer nekad je bilo, za vreme transvestije ili se to pravilno kaže tranzicije, bilo dakle 800 stranaka u Srbiji) Ja sam pristao i osnovao sam stranku Ko Vas Mota OKO Nemačke EU - Nešto zaista divno i sve ću vam objasniti. Upravo juče sam se vakcinisao po deseti put protiv sramote. Moraću još jedno par puta da bih bio konkurentan današnjim vlastima, jer nisam prirodno imun na sramotu kao oni, a onda ću ih udariti njihovim oružjem. Kad pobedim, postaviću Gospođu Književnicu za Ministra izgradnje čistih zahoda. Nju nerviraju prljavi zahodi i o tome nam je pisala. Ajd dobro. Neću više kad ste navalili. Ali da sam završio, taman bih bio na nivou vakcine i gornje g autora. JADNA SRBIJO! OVI TI SVAKI DAN SERVIRAJU ILI POTAPANJE GRAČANICE ILI RUŠENJE SAVAMALE ILI VAKCINE ILI MILIJARDE IZ RUSIJE ILI TOPOVE SNAVARONA...samo da bi vi čitali i gledali u suprotnu stranu dok vam navlače uže oko vrata. Svi srpski pisci u novinama, na TV i u Skupštini, na čelu sa predsedništvom i vladom.

 28. baja says:

  nemoze sve metak ubiti mora malo i nekcija da radi dabi se covik smirija ima ona pisma otrove otrove moj

 29. iskren says:

  Postovana, zadnjih 5 godina pisem, u gotovo svakim novinama, da vakcinacija nije obavezna u nijednoj zemlji u EU, i da lazu kako zinu pocev od Slavidje djukic dejanovic i Loncara, preko Tomice Milosavljevica, .....UZas i odvratno stradanje nas i nase dece prekovakcinalnog lobija....Pogledajte film Metodicko demontiranje srpskog vakcinalnog lobija....Pozdrav

 30. DUSKO says:

  TO A OVA AKCIJA SA DONACIJAMA ORGANA DA IDE TO U HUMANE SVRHE I DA NEKOM SE STVARNO POMOGNE KO JE ZIVOTNO UGROZEN, ODMAH BI POTPISAO A AKO IDE NA CRNO TRZISTE !!! KOME DANAS VEROVATI !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *