МИРО КОВАЧ опет изазива Србију и поставља услове!

MIRO KOVAČ opet izaziva Srbiju i postavlja uslove!

23 decembra 2016

miro kovac 23

Bivši ministar spoljnih poslova Miro Kovač smatra da je za zdrave odnose Hrvatske i Srbije ključno rešenje problem ratnog nasleđa – pitanje nestalih, nadležnosti za suđenja za ratne zločine, odštete žrtvama rata i zaštite hrvatske manjine.

– Bez toga neće biti pravog proboja u saradnji između Hrvatske i Srbije, nećemo imati zdrave temelje za zdrave odnose – kaže Kovač.

Ipak, dodao je, odnosi dveju država na puno područja ipak se razvijaju u dobrom smeru – gospodarski odnosi, odnosi na području turizma, a kontakti između hrvatskog društva i društva u Srbiji su intenzivniji nego prije 10, 15 ili 20 godina.

Prema rečima Kovača, Hrvatska ima dve platforme za rešavanje problema sa Srbijom, bilateralni okvir i evropski pregovarački proces u koji su mnoga otvorena pitanja ugradjena za prošle, Oreškovićeve vlade.

– Pravi se napredak u hrvatsko-srpskih odnosima očito može postići samo ispunjavanjem kriterija u pregovaračkom procesu Srbije s EU. Mi stoga moramo insistirati na ispunjavanju kriterijuma – kaže Kovač za Hinu.

Inače, dvojica hrvatskih ministara spoljnih poslova Davor Ivo Štir i Kovac ocenili su u razgovoru za Hinu da su diplomatske aktivnosti zvaničnog Zagreba u ovoj godini uspešno usmerene na odnose sa susednim državama i stabilno evropskog jugoistoka.

KOMENTARI6 komentara

 1. Petrašin says:

  Stvarnost je da su nam Hrvati arhineprijatelji, i to će uvek biti. Da su nam uvek radili o glavi, rade i sada, a i ubuduće će, i tome pristupaju krajnje planski i ozbiljno. Pa pogledajte, svoj tripartitivni genocidni plan su ostvarili za jedva stotinak godina, i to su poslednju etapu nedavno završili. Trećinu Srba su pobili, trećinu pokrstili i ostatak proterali. A mi još uvek mlatimo o tome kako je ustaštvo nekakav incident hrvatske istorije, kao neka jednom poražena a sada povampirena ideologija koju Hrvati zapravo ne slede masovno. Ustaštvo je uistinu hrvatski kontinuitet već više od dva i po veka, a incident su epizode kao Jugoslavija, gde su se samo primirili i prilagodili taktiku dok se političke okolnosti ponovo ne promene u njihovu korist kad opet deluju otvoreno ustaški. I Štrosmajerovo jugoslovenstvo je samo maskirano hrvatstvo. Koliko Srba zna da su u jesen 1902. godine u sred bela dana u Zagrebu razbijane srpske radnje? To vam je Kristallnacht 36 godina pre one u nacističkoj Nemačkoj. Čak su i hrvatski komunisti ustaše, ili u najmanju ruku apologete ustaštva. Ustaški je i mit o velikoj Srbiji, dok je zapravo sve vreme na delu plan o velikoj Hrvatskoj, koja ne samo što će oteti sve srpske teritorije, već i srpsku kulturu i istoriju. I nije gotovo. To što Srba više nema u Hrvatskoj nije kraj, nije mera koja će ih konačno zadovoljiti. Treba da nestane i Srba iz Bosne, jer je i Bosna hrvatska, i Boka je hrvatska i Srem. Ja ne znam šta još treba nama da se desi da bi mi počeli da sagledavamo stvarnost onakvom kakva jeste i šta Hrvati treba još da urade da bi mi počeli da ih shvatamo ozbiljno? Pogledajte samo šta smo im sve dozvolili da pokupuju u Srbiji i nama je to normalno, a vlada čelični embargo za sve srpsko u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo se probuditi iz ove kome pre nego bude prekasno.

 2. Kulak says:

  A Jasenovac?

  • USS Sputnjik says:

   Što s Jasenovcem?

 3. vlada says:

  Ova budala Kovac radi u nasem interesu.

 4. Lajla says:

  Treba tim hrvatima vec jednom razbiti gubicu za vjeke vjekova .Toliko mi idu na nerv da bi mogla svasta da im napravim,a ovi nasi tute mute,je...li vas vise i oni i smrdljiva zasrana evropa "Belgijski ministar sef pedofilske mreze".kuda vise zar u to davolje gnjezdo.DAJTE SE UPAMET. VUCICU DAJ VEC JEDNOM RECI ITINU sRBIMA DA SI UGROZEN I SVI CE TE BRANITI VJERUJ ,NECE TI TREBATI NI MIGOVI, NI TENKOVI,samo vrbe, NAROD CE ZA SVOJU SLOBODU I TEBE OBRANITI,NE PRAVI SMUTNJU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *