МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Да ли неко сме да крене на бесне Русе?

MIROSLAV LAZANSKI: Da li neko sme da krene na besne Ruse?

30 novembra 2015

lazanski 456Piše: Miroslav Lazanski

Za samo 24 sata Rusija je transportnim avionima prebacila u Siriju, u vazduhoplovnu bazu Hmejmim južno od Latakije, bateriju sistema PVO S-400. Uz dolazak novih 12 lovaca „su-30” i modernizovanih aparata „su-27”, a možda i supermodernih lovaca „su-35S”, kao i postavljanje krstarice „Moskva” uz obalu Sirije, sistem protivvazdušne odbrane ruskih baza u Tartusu i kraj Latakije trebalo bi da bude zaokružen. To je reakcija na rušenje ruskog bombardera „su-24” od strane turskih lovaca F-16. Sistem S-400 jeste najmoderniji sistem PVO u naoružanju ruskih oružanih snaga. Trenutno je na borbenom dežurstvu u Rusiji pet pukova tog sistema. Projektili koje koristi taj sistem PVO uništavaju, sa verovatnoćom od 98 odsto, sve poznate avione zapadne proizvodnje, kako lovce, bombardere tako i aparate „stelt” tehnologije na svim mogućim visinama i na daljini od 400 kilometara. Sistem S-400 uništava i krstareće i balističke rakete sa istom verovatnoćom.

Novi ruski lovci stižu da bi ruski bombarderi tokom akcija imali i neophodnu pratnju u vazduhu. Sa dometom svojih radara, na lovcu „su-27” radar tipa  N001 ima domet do 80 km, a na lovcu „su-35S” domet radara IRBIS je do 400 km, bombarderi „su-34” i „su-24”, kao i jurišni avioni „su-25 trebali bi da izbegnu svako iznenađenje iz turskog vazdušnog prostora. Sa raketama vazduh–vazduh tipa R-73, dometa 30 km, R-27 dometa od 60 do 90 km i R-37M dometa do 280 km, to je, naravno osim projektila R-73, solidna prednost u odnosu na rakete koje lansiraju turski lovci F-16 čija je najbolja raketa vazduh–vazduh američki „amraam”.

Krstarica „Moskva”, inače komandni brod ruske Crnomorske flote, ima nosivost od 11.500 tona, maksimalnu brzinu od 32 čvora, može da boravi na otvorenom moru i plovi bez popune gorivom 30 dana, a posada ima 485 ljudi. Od naoružanja krstarica „Moskva” ima 16 protivbrodskih raketa tipa „bazalt”, kao i sistema PVO „fort”, što je brodska verzija raketnog sistema PVO S-300. Na krstarici postoji osam vertikalnih lansera sa ukupno 64 projektila brodskog sistema PVO „fort”, odnosno sistema S-300.

Sa sistemom PVO S-400 u bazi Hmejmim i sistemom PVO „fort” na krstarici „Moskva”, Rusi sada imaju rakete PVO dometa i unutar vazdušnog prostora Turske. Tek sada nastaje trenutak ozbiljnog odmeravanja snaga…

(Politika)

KOMENTARI33 komentara

 1. Mungos says:

  Ko bi smeo..pa niko..svi se zavukli u misju rupu. Cak se i reziser Obama i njegov saradnik Erdogan kao glavni tvorci obaranja Ruskog Su-24, i ubistva pilota i specijaca za podrsku , nabili u cose i plaslivo gledaju sta ce se desiti. Koja su to bolesna gamad, igraju se Boga, ali Bog ce im i presuditi uskoro, a ime mu je Putin

 2. Samo u opštem ratu says:

  MIROSLAV LAZANSKI: Da li neko sme da krene na besne Ruse? A ko nesme? Napali ih u Gruziji, Ukrajini, napadaju ih u svim pribaltičkim zemljama, u svim zemljama NATO-a, a sada i na bliskom i srednjem istoku. Ruše im avione, ubijaju narod, zavode sankcije, zatvaraju ih u njine granice, isteruju ih iz svih država gde su išli kao turisti...Oslepčeni Srbi se aktivno spremaju i treniraju sa NATO civilnom zaštitom i prave se važni kako znaju više od džipiesa i rezervista NATOa koji nisu nikad ni pušku nosili, jer znaju da je ono preko Moskva i bez da im kažeš sa džipiesom, uvode nato standarde za municiju i uskoro kreću kao i Ustaše, pod Moskvu. Slika ista kao precrtana sa ubijanjem, sankcijama i proganjanjem Srba. A Rusi sve besniji. To samo Lazanskog zaluđuje, pa ne vidi da Rusiju napadaju čak i Turci, Ukrajinci, Moldavci, Čečenski rodoljubi...Uskoro i Indijanci. Nego, šta Rusija radi kad je besna? Ne znate? Pa ne zna niko, jer ništa do sada nije završila u ovom veku. Samo se zaleti i stane ko da je udarila u zid, i pomalo bude besna da zadovolji Gospodina Lazanskog. Danas je in napasti Rusiju. Dobiješ sendvič. Sa mišomorom usporenog dejstva.

 3. LADY GAGA says:

  Tačno tako. Jebe ih ko stigne, a oni se naljutili. Umesto da rasture Tursku, oni se malo naljutili. Mesto da osvoje i sebi pripoje celu Novorusiju, oni se ljute. Nisu bre ni za qrac.

 4. Lady Gaga says:

  Rusi Ubedljivo najluđi narod na svetu. Bez premca. Nema im ravnih. 1. Dok se svi kurče kako mnogo piju, oni ne uzimaju flašu u usta ako na njoj ne piše alkohol 70%. 2. Dok se svi smrzavaju i troše ogromnu količinu energije kako bi se ugrejali, oni razbiju led pa se kupaju na minus 30, iako imaju najeftiniji tečni gas na svetu. 3. Dok drugi naprave jednog nevidljivog oni naprave 100 Migova od kojih će jedan sigurno da ga vidi. 4. Dok svetska autoindustrija smišlja najrazličitije trikove kako bi se dodvorila kupcima, LADA ostaje ista. 5. Dok cela Evropa na Evroviziju šalje pedere, oni okupe 5 baba, nazovu ih Babuške i puste ih da pevaju tamo. 6. Drugima je u ratu cilj da ubijaju tuđe, Rusi su u jednom ubili više svojih nego tuđih. 7. Dok se uterivači dugova po "modernom" svetu povlače po filmovima zbog nedostatka muda i posla, ruski uterivači seku prste za šaku rubalja. 8. Dok svi misle da će Rusi da ulože veto, i cimaju se u procenama, njih boli kurac za to. 9. Dok istripovane keve širom sveta kupuju svojim ćerama najnoviju kolekciju Barbika i njenog jebača Kena, ruska curica nasleđuje babušku od svoje čukunbake i tako razvija svoje motoričke sposobnosti. 10. Dok drugi predsednici posle pobede na izborima slave, Putin plače. Ako ponekad mislite da ste ludi, uvek budite sigurni da su Rusi luđi od vas. - Au brate, nemoj mi reći da sinoć nisi bio u Grizliju? - Nisam brate! - Au brate, nemoj mi reći da sinoć nisi bio u Grizliju? - Šekspire, ne jedi govna i ne ponavljaj, nego pričaj šta imaš. - Došao neki Rus tamo sinoć. I tražio vodku. I Caca mu sipa ovu našu vodku, on popije na eks kaže nije ovo vodka! Skoči sa šanka i istrči na ulicu. Ceo grizli izjuri za njim, čovek postao atrakcija. Ode ti on u apoteku i uzme bocu etanola. Dođe opet sedne za šank i naruči duplu vodku. Caca ga usluži. On otvori onaj etanol i sipa do vrha čaše. I onda ono povuče na eks, osmehne se, namigne Caci i kaže: "Ovo je Vodka!" A Čombe odma pusti Kaljinku. Stalno se ubutavao novim gostima!

 5. Lady Gaga says:

  Narod koji ne zna da su im Srbi braća,narod koji ne zna da Srbi idu u ratove sa nadom da će im oni pomoći,da Srbi najebavaju zato što im ne pomažu,narod koji ne zna da Srbi prave jednu salatu po njihovom imenu,narod koji ne zna da ih Srbi jednostavno vole. I zbog toga što sve to ne znaju ruski gas je najskuplji u Srbiji.

 6. ARTILJERAC says:

  Primećujem kako narod okreće leđa Rusiji ali to je onaj deo naroda koji nije učio istoriju. Rusi su zbog nas Srba žrtvovali dinastiju Romanov i "dozvolili" da im Nemci organizuju revoluciju iznutra. Ruski car je je žrtvovao dinastiju i celu svoju porodicu time što je dao podršku Srbiji. Niko nikada na svetu nije toliko žrtvovao za Srbiju i zato SRBI nikada nemojte pljuvati po Rusiji.

 7. Dušan grešnik says:

  ...pa ko voli nek izvoli

 8. BULAVA says:

  Vi što dovodite u pitanje autorski tekst najboljeg vojnopolitičkog komentatora na prostoru bivše Jugoslavije gospodina Lazanskog,pa odgovorite na pitanje koliko ima mrtvih terorista za ova 2 mjeseca ruskog bombardovanja?Vama su Vučićevi politički analitičari i holivudske bajke isprale mozak.Što ne napišete kada su Amerikanci i Turci zadnji put letjeli nad sirijskim nebom?Evo im sada šanse.Samo,nišani ih S-400 Trijumf.I S-400 Trijumf bolji je nego li ga je i gospodin Lazanski opisao.S-400 Trijumf nema grešku.To je vanzemaljski dvokomponentni sistem,PVO i antibalistički.Su-35 ako su zaista stigli u ruske baze,o,pa ovi na čelu sa SAD stvarno su usrali motku.Vi mislite da samo turkesine i njihovi američko-britanski mentori znaju da izvode drske provokacije,onako podlo i prljavo.Pa znaju i Rusi.NATO spao samo na Francusku koja sirijskim nebom leti uz rusku dozvolu.Što ne napišete koju o tome?U kom vi svijetu živite?

 9. MERI says:

  @ARTILJERAC Pametni su Rusi, dobro su organizovani i dovoljno staloženi. Što je najvažnije imaju pozitivne dobre i pravedne ciljeve. Zapad im s vremena na vreme sprema zamku da naprave neku grešku, vidi se i psihološki i medijski rat i spremne nove lažne zastave u kom se posebno igra na kartu - razljućeni Rusi mogli bi napraviti grešku. Npr. neko je tog dana 24.11.2015. izgleda planirao da se do kraja dana proglasi napad na zemlju članicu NATO - Tursku. Isto i ovo provociranje minobacačima iz Turske je sličan scenario, samo je na zemlji, nije kao pre neki dan na nebu. (Turska je i dalje članica NATO, nije isključena) Ne treba da se radujemo tim danima kad se provocira bes Rusije, snaga Rusije nije u besniranju, nego u nečem sasvim drugom. Ne treba tada da očekujemo ruski odgovor na tom razljućenom nivou. Tako ne želimo ni sebi ni njima dobro, jer očekujemo da urade nešto bez dovoljno ozbiljne procene i bez promišljanja. To je dosta detinjasto - nadam se da Rusi nikad neće tako nezrelo i glupo pasti. Velika zemlja i veliki ratnici da budu sa svojim odlukama na nivou deteta - pa to je jadno i nezamislivo. U ovakvom vremenu veoma prljavih, složenih i hibridnih ratova je i neodrživo. UVEK TREBA DA PRATIMO I PODRŽAVAMO SAMO RUSKI UM I DUH.

 10. Radomir says:

  Sve je to lepo i verujem u te tehnicke mogucnosti nove ratne mashinerije bratske ,nam Rusije,Ali pre svega uz Boziju blagodat i dopustenje,posto se nasi Rusi bore u Ime slobode i Gospoda nasega Isusa Hrista.ASmin.

 11. Krajina says:

  Zato se Ledi Gaga i Madona uvek bore i boriti će se za Srbiju ko 1991, 1999, 2015 u UNESCO, UN i sotalo

 12. Jevrem says:

  Ima jedna NVO kod nas koja je skoro slala u Tursku istaknute članove na seminar,tema seminara i suština delovanja NVO je da Srbima objasni kako im Rusi nikakvi prijatelji nisu!Mnogi od ovih što pljuju po Rusima žive u stanovima koje su bam badava otkupili a sagrađeni su još u SFRJ,inače sami svojim radom ne mogu ni za šator da zarade!Ta SFRJ,sve što je u izgradnji socijlanog standarda postigla je postigla na jeftinom Ruskom gasu-malo li je?Srbi puste Dinkića da glasa protiv Rusa,ali,Srbi se ljute što je skup gas?Srbija priznaje Ukrajinu sa Krimom a Rusi (valjda) treba da budu tupavi pa da to ne vide?Ako Rusa "rokne" Turcima jednu atomkicu malu,dali bi to nas usrećilo,pošto nismo dalleko od zone oslobođene radijacije?MADA-naši "dokazani zapadni uzori i prijatelji" su se već pobrinuli da vekovima obolevamo od bolesti koje izaziva uranijum-(valjda se i to ubraja u "zapadne vrednosti)?!?Putin je trenutno vrlo pametan lider,to što NATO pere ruke od Turske samo znači da su i ostali pametni,inače svet ne bi imao sutra.A kad je ukrajinka pilot pobila Ruske novinare,za par dana se ošišana do glave nasmešila fotografima u Moskvi,kad je Napoleon napao Ruse,kozaci su ušli u Pariz,kad je to učinio i Hitler-Rusi dođoše u Berlin.Problem je što su isti oni koji su pošteno potpisivali dogovore i međunarodne ugovore 193...i neke ponovo na okupu,samo su se neki pridodali.Pojeli su po kolonijama a ponegde i izginuli dosta,pa bi da navale na Rusko prostranstvo."Libensraum" je to za Nemce bio i ostao!A sad slušamo o "evropskim vrednostima"?Dali je laganje kupaca (Folksvagen) deo tih vrednosti?Dali su to Ajhman,Gering i Ribentrop?Pljuni pa poliži?Poštenje tipa "AVNOJ granice važe obavezno-osim za Srbe"?Rusi nisu ubili 1300 kaplara,ali,Francuzima i Englezima je trebalo nekoliko meseci da pošalju brodove i prebace srpsku vosku u Grčku,a kad su tamo stigli nisu im davali hranu,nego se Franše D*Pere založio da im se da hleb.Francuzi su nam "pomogli" u Prvom ratu prodajom topova ali "samo" sa neispravnom municijom.Kad je rat prošao naplatili su svaku pertlu sa kamatom.Rusi nam nudiše Suhoje džabe,DOS ministar nije hteo?!?Imate izjave "europskih zvaničnika" na jutubu uoči bombardovanja o Srbima!Ruski vojnik u uniformi,prošao bi kroz Srbiju pešice i svuda bi dobio hranu i piće,ali američki...Kao Rusi piju,pogledajte filmove i serije sa zapada,pa ko više priča o pijanstvu i pijančenju?Svako ko to priča nije video zapada,taj "kulturni" eurpski svet posle žurki ujutru ne zna ni kako se zove,jedva čekaju priliku da se naloču!Muka mi je od čitanja "autora", "Ruskih mana" po novinama,gde je Rus kad pije-PIJAN,a šta su onda zapadnjaci kad piju,ili se kod njih alkohol ne troši uopšte?Uz Putina i Ruse su svi poznazi filantropi,inteligencija,čitav slobodni svet,i oni ne mogu da propadnu,va vjeki vjekov,inače Boga nema!Mnogi su zlotvori to pokušali i uvek dobro nahebali,i sad će!

 13. miroslav says:

  Bojim se da bez kopnenih trupa vazdusni udari nisu bas potpuno uspesni.Jalove su ove Asadave trupe dole.Zauzmu neko selo pa i to ne zadrze.Ipak rat tamo predugo traje.

 14. Derim says:

  Lady Gaga, u usta te jbem uzela opet si uzela pogresne lekove! Nemoj nista da pises dok ne dobijes opusnu listu

 15. Lady Gaga says:

  Ovoliko oduševljenje Rusima koji ni pitanje svoje, ruske zemlje Ukrajine nisu uspeli da reše, a mogli su, i kojima su Turci pokazali da nisu ni za kujac ( Rusi, ne Tujci), neće diziđe na najbolje...

 16. Ledu Gaga says:

  Ruska vojna taktika Kroz istoriju ruska vojna taktika, se sadržavala na ovim principima i baš na osnovu ovih pricipa oni su bili i dalje su jedna od najmoćnijih vojnih sila... 1. Mi imamo više vojnika za juriš nego što oni imaju metaka u mitraljezu. 2. Oni možda imaju bolju vojnu opremu koja može da pobije sve u radijusu od 10 km površine , ali ćemo mi zato razviti vojsku na 11 kilometara površine, k'o bude preživeo pričaće. 3. Oni možda ulažu na stotine milijardi novca za brz i tehnološki razvoj, ali to i dalje ne može da pobedi popizdelog seljaka pijanog votkom koji zna da ga iza leđa čekaju ljudi koji mu brane leđa, ali imaju i oružje kojim će da u ta ista leđa pucaju ako taj seljak ne bude išao ispred protivničkih mitraljeza. 4. Oni su možda sada motivisani, ali čekaj da vide kakvu bestragiju od zemlje ima da osvajaju, jer mi živimo u njoj. 5. Oni imaju strava fenomenalan tenk, brz, okretan, sa deset ubitačnih mitraljeza i topom koji ispaljuje najsmrtonosnije granate, ali MI imamo tenkove koji rade na principima višeg naučnog inženjeringa, taj može da se slupa više puta o protivnički tenk nego što će ovaj moći da izbroji čvoruge na glavi. 6. Oni imaju ogroman top, mi imamo mali top, samo što se naš mali top nalazi u brojnom stanju 10000 : 1 u odnosu na njihov veliki top. 7. Oni imaju ludaka na vlasti koji je proterao Evropu i ceo svet u najkrvaviji rat koji se ikad dogodio, e pa naš manijak na vlasti je hiljadu puta gori od njega, a on je bio samo četvrti na listi kod nas. 8. Oni imaju najmoćniju vojnu mašineriju koja je ikada rušila svetom, ali kladimo se da ne znaju kako da im rade oklopna kola kad bude zahladnelo. 9. Svaka vojska živi u uverenju da je najčvršća kada krene na Moskvu, pa zašto onda oni cvokoću čim dune mali ladniji vetrić, koji je uzgred direktno sa Arktika. 10. I na kraju, oni možda imaju volju, snagu i silu, ali mi imamo kontinentalnu subartičku pustaru, genijalnost preživljavanja i VOTKU!

 17. Ledu Gaga says:

  Rusi Mnogi naši ljudi ih obožavaju i stope im ljube, a da su ih videli samo na TV-u. Naročit utisak ostavlja Putin ("Si vido, komšija, kako Putin jebe Amerikance?! Malo prc! Nema labavo!"). Rusi su, naime, naša braća. Reportaža sa neke ruske televizije povodom gruzijskog rata, anketa na ulicama: "Mi podržavamo sve zemlje koje nisu slobodne: i Osetiju, i Abhaziju, i Kosovo..."

 18. Paštrović says:

  https://www.youtube.com/watch?v=YZQdWbiUUoA Bila mi je i čact a i DUŽHOCT, kao Cpbina, da ovu emiciju odclušam, zacad', 2 put!

 19. Derim says:

  LEDU GAGA ! Koliko znam do juče si pričala sasvim drugu priču, sve suprotno ovome. Doduše uvek je bilo prepuno ekstremizma samo na neku drugu stranu pa me zanima da li kradeš tuđe ime ili baš imaš neki psihološki problem sa samim sobom. Ne možeš ti svojim pljuvanjem smanjiti veličine ruskih pobeda u najvećim istorijskim bitkama. Sve dosadašnje kreatore novog svetskog poretka Rusija je zgazila i bacila u istorijsko smeće. Svi su imali savršenu tehnologiju i taktiku i podsmevali se ruskoj zaostalosti a danas svi zajedno u koaliciji drhte pred Rusima. Skoro milijardua ljudi upregnuta u NATO pakt drhti pred 140 miliona ne Rusa nego ruskih državljana. Razlika od Rusa i ruskih državljana je ta što državljani veoma lako izdaju svoju državu kao u primeru SFRJ. Prema tome tvoje podsmevanje Rusima je kao pljuvanje u vetar koji ti duva u lice. Cele armije najvećih mozgova bave se time kako da pročitaju Putina i rusko vodstvo, gde smeraju, gde su slabi, kako da ih pregaze a ti ovdje kao sve znaš. Javi se u Pentagon, astronomski nagrađuju takve mozgove mada sam uveren da će ti pre reći, marš kući idiote.

 20. Miraš says:

  Miroslav Ne trebaju Ruske kopnene trupe da se uključuju, i to je zamka NATO fašista. SAMO NEKA TURCI UDJU NA TERITORIJU SIRIJE, IMAJU DOVOLJNO KONVENCIONALNOG NAORUŽANJA DA IH UNIŠTE.

 21. Miraš says:

  LADY GAGA Ne žuri toliko. Novinari se trude, ali ne dobiju baš sve podatke, tako da ne mogu baš kompletnu istinu da nam prenesu, pa da bismo kao publika iz fotelje mogli zapovedati. F-16, ALI ČIJI F-16 turski ili Američki iz baze Indžirlik. Zasad je zvanična verzija da je turski, ali nedostaju neki snimci, pa ko zna šta će do kraja biti istina. NIJE SIGURNO NI DA LI JE TO TURSKI AVION ILI JE SAD AVION. NATO NIJE DAO SVE SNIMKE I PODATKE, NITI TURSKA, NEŠTO KRIJU. U svakom slučaju nije moglo bez dozvole AMERIKE. TAKO DA JE PITANJE KOGA ZAPRAVO RUSI TREBA DA BIJU.

 22. Miraš says:

  SAD je glavni krivac, a cilj je bio baš taj da zahlade odnosi izmedju Rusije i Turske. Osmislio BŽENŽINSKI i bratija...

 23. Lady Gaga says:

  VOLIM JA RUSE, ALI SU BRATE MNOGO KILAVI. Evo, dve godine lalemudaju oko Novorusije, i šta? Ništa.

 24. MERI says:

  Lady Gaga, Ukrajinci su narod i imaju i po zakonu pravo da imaju svoju državu, ali je bitno bar kakvi će im odnosi sa Ruskom federacijom biti. Najveći problem je nastao tako što je neko pucao na Evromajdanu i što je to odmah protumačeno kao ruska aktivnost. To je trebalo da posluži da se sve veze izmedju dva naroda pokidaju i da ratuju medjusobno do istrebljenja. Tako stoji još u dokumentu iz 1992 godine, baš se posebno tu planiraju i Ukrajici da budu izmanipulisani JEVREJSKI PLANOVI ZA OVLADAVANJE RUSIJOM I SVETOM - NAŠI PLANOVI ZA SLOVENE Reb Menahem MeNDEL Šneersona - konačan cilj je tada bio da se celokupna slovenska populacija svede na 40- 60 miliona. Bitno za mir je da Ukrajina završi tu istragu o Evromajdanu, zasad rezultati ukrajinske istrage pokazuju da nema ruske umešanosti. Ukrajinci su inače nezadovoljni popularnost Porošenka je tek 13%,a kako stvari stoje biće i niža. Zatim ukrajinci govore i dobro razumeju ruski jezik, pa ih je teže dezinformisati šta se dalje dešava i govori npr. u Rusiji. Da poznajem nekog iz Ukrajine i da nema opasnog rizika da je već postao ostrašćeni mrzitelj Rusa, rekla bih mu ovo isto.Ima smisla zato što je npr. Ukrajina pretežno pravoslavna zemlja, pa očekujem da je manja nego kod nas medju narodom takva polarizacija. Živimo u takvom vremenu da ima puno prljavih laži koje služe za fatalne sukobe. Jedan od načina borbe je ŠIRITI ISTINU, JER POSEBNA JE MOĆ U ISTINI. Ne treba baš sve rešavati ratom, Rusi su anektirali KRIM jer je i ranije bio njihov i uzeli su faktički, mada ne i formalno, ove dve republike i to je sasvim dovoljno... Treba izbeći totalno krvoproliće, a to znači graditi mir, jer na kraju iskreno ne želimo ni propast Ukrajine i Ukrajinaca, i njima treba želeti ispravniju i srećniju budućnost.

 25. Derim says:

  Lady Gaga, kilavo ti razmisljas. Ako spalim selo u kome zivim (a ceo svet je selo)sta ću i ja u tom selu. To mogu samo Ustase zato je pola Hrvatske trnje i divljina. Isterali komsije sad odlaze i oni. Da su Rusi reagovali na nacin kako ti ocekujes do sada bi svet bio kremiran. Pravoslavni covek zrtvuje sebe da sacuva Bozije delo i zato je Rusija vecna a svi drugi zablistaju pa se ugase sto znaci sagore. Takva je sudbina pojedinca i copora i drzave koja krene đavoljim putem razvrata i pohlepe.

 26. MERI says:

  Da imam neke bolje kontakte sa nekim osobama iz Ukrajine usudila bih se bar internetom da pošaljem i ŠNEERSONOV PLAN i neke druge tekstove kuda ide sadašnji svet, za koje pretpostavljam da njima nisu poznati.

 27. MERI says:

  Ne treba da se, gledajući razne grešnike od formata, stalno optužujemo izmedju sebe, naročito ne da se ljutimo na čitave narode, nego da prepoznajemo ljude koji su još uvek pozitivni, ispravni, umereni i da čuvamo te naše veze od potpunog uništenja. Bio je pre neki dan tekst od bivšeg agenta CIE kako su potrošili milione dolara u bivšoj SFRJ da bi se rasplamsala mržnja i rat, i on je na tome radio, najviše na teritoriji BIH I Slovenije, još je na kraju posebno pozdravio narode na Balkanu i REKAO NE MRZITE SE, TO JE SVE BILA JEDNA PREDSTAVA. Da za Holivud je to samo predstava, a ovde ima puno konačnih predstava, u smislu da su se ljudi zbog rata oprostili od svog života na zemlji. Zatim oboleli, osakaćeni, bačen osiromašeni uranijum, preseljeni, besposleni, popljačkana imovina bivše SFRJ, a njima je sve to samo predstava. Ipak, nisu svi ljudi na Balkanu primili taj američki MITO, i nisu svi ostrašćeni mrzitelji, pa tu je mogućnost za obnavljanje nekih pokidanih veza i bar širenje zdravih i tačnih informacija.

 28. MERI says:

  @DERIM Delim Vaše mišljenje, ali ima tu još nešto. Deca su npr. sklona da razmišljaju crno belo. Ili je pozitivno ili je negativno. Zato je nekad teško dati odgovor detetu. Mada ima nekad i predivnih dečjih razmišljanja. Ali nije dobro da odrasli ljudi imaju taj isključivi pristup crno-belo, jedino ako je pred nama stvarno neko ili nešto pa nam ugrožava život, onda ne treba sumnjati da je to crno tj negativno. Npr.Vidi se da USR-e celo vreme izazivaju bes rusa i očekuju razljućenu rusku reakciju. Tu bi napravili neku grešku koja njima odgovara. I neki od nas očekuju snažan ruski odgovor, što možda proističe i iz osećaja naše poraženosti. Medjutim, budu li Rusi reagovali na bazi emocija bes, razljućeni revanš, a emocije su carstvo dečje, onda zbog nedostatka promišljanja što je stvar odraslog, moguće su i opasne greške. Ima i kod nas jedna zanimljiva i baš korisna knjiga - Ja sam OK ti si OK - od THOMAS A.HARRIS napisana još 1968 u kaliforniji, popularna je u celom svetu, ali se kod nas kasnije pojavila. Stručna je psihološka knjiga, ali se može lako čitati. Preporučila bih je jer je korisna za čitanje kao rad na sebi. Meni je poslužila da kao mlad zaposlen čovek na poslu budem manje detinjasta, a i volim da čitam takve knjige. Akcenat je da uglavnom postoje tri stanja u svim ljudima Dete - Odrasli - Roditelj, te da su naše najbolje životne odluke ipak iz pozicije Odrasli. Ima još deo OK - Kako postići najbolju mogući odnos - Ja sam OK ti si OK . Zatim, poseban deo IGRE - kako prepoznati neke igre (tj. ponašanja) koje nam se nameću i koje ne treba da prihvatamo.

 29. Derim says:

  DRAGA MERI! Ne treba nama knjiga samozvanih filozofa da bi razumeli sebe i komsiluk. Mi smo do juce druzili se, delili tugu i radost, znali i koliko kasika ima komsija. To je bilo, ja sam OK i ti si OK mi trebamo jedan drugom. A to su razbili zapadni razbojnici koji ti uđu u kuću kao prijatelji ali sa namerom da te opljackaju i uniste. Pa oni to rade i u svojoj porodici, ubiju suprugu ili roditelja da scepaju novac iz osiguranja. Zato ih mrzim a mrzim i domaći olos koji sarađuje sa njima. I nisam uopste tolerantan sve bi takve tamanio bez milosti. Vratio bih smrtnu kaznu obavezno i povesao sav olos i zlocince. Ali jedna Rusija ne moze reagovati kao ja. Niti sam ja dorastao da solim pamet jednoj Rusiji. JA SAM SAMO ZAHVALAN BOGU STO RUSIJA POSTOJI!

 30. Lady Gaga says:

  Meri, ne seri. Ukrajinci nisu nikakav narod, to je deo ruskog etničkog korpusa. I po zakonu oni imaju pravo da budu Rusi i samo Rusi, i ništa više od toga. DAKLE, SINOĆ JE ZEMLJA SRBIJA DOŽIVELA JOŠ JEDNO PONIŽENJE, KOJE JE SVE KOJU SU TO GLEDALI ILI ČULI O ČEMU SE RADI, UŽASNULO. NAIME, JEDNA OD UČESNICA RIJALITIJA “ FARMA “ MAJA NIKOLIĆ ZAPEVALA JE SRPSKU HIMNU. NEKAKAV POTURICA IZ NOVOG PAZARA, ĐUBRE OBREZANO I SMRAD SKRNAVI PO IMENU SEMIR DŽANKOVIĆ, TAKOĐE UČESNIK FARME, IZREVOLTIRAN PEVANJEM SRPSKE HIMNE U SRED SRBIJE, OTRČAO JE DO KUHINJE, ZGRABIO NOŽ I POKUŠAO DA ZAKOLJE MAJU NIKOLIĆ. Pred milionskim auditorijumom. Nakon svega, Maja je kažnjena. Željmo Mitrović, eto, nije hteo da se zamera mudžahedinima. NAVIKLI DA NAS KOLJU, JER SMO SRBI. JER ZAPEVAMO “ BOŽE PRAVDE SRBI, GDE STE? SRBI, IMA LI VAS? http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/semir-diskvalifikovan-sa-farme-aca-mu-jedva-oteo-noz-dzankovic-napao-maju-gabrijela-je-pljunula-a-onda-je-nastradala-i-tamara-video

 31. frka says:

  @ Bulava ..respekt za komentar o Lazanskom,,,Sta zna ova jadna polupijana boranija o ratovima ,,diplomaciji ,,taktici cekanja pravog trenutka ,,hladnog i proracunatog razmishljanja,,,ne zna ova jadna bagra na celu sa prostitutkom Ledi (chuj ledi hahahhahahaha) da se osveta servira hladna,,,kada svi misle d aje sve proshlo i josh pomisle sad cemo im jebati mamicu josh vishe,,,e onda dolazi spricanje raznim raketama i sistemima,,A ovi ovdje idioti bi da gledaju treci svjetski rat,,,bolesno sve,,,preporuchujem im dok je vrijem lijechenje u najblizoj ustanovi za psihopate..Tebi josh jednom respekt,,za tvoje komentare..

 32. Lady Gaga says:

  Ukrajina To je zemlja poznata po: - dobroj i jeftinoj ribi, - nekoj eksploziji, o kojoj se pricaju vicevi sa dvoglavom crvenkapom, - neizlecivom gastritisu.

 33. Lady Gaga says:

  http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201402/665210/ruska-pomoc-ukrajini.jpg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *