МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: „Искреност у вези Трампа, признајем само Шешељу и Весни Југовић!“

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: „Искреност у вези Трампа, признајем само Шешељу и Весни Југовић!“

13 новембра 2016

Miroslav-Lazanski-720

Пише: Мирослав Лазански

Сарајево је с тугом у очима и болом у души дочекало победу Доналда Трампа. Док је телевизија туговала, неки су ме тамошњи медији и портали оптужили да сам у Сирији направио разговор са мртвим човеком – са Исметом Бајрамовићем Ћелом. А то је, признајем, велико признање, то је нешто што досад још никоме није успело, то је нешто што је превише чак и за мене. Можда и зато што је Трамп космат, а Ћело ћелав? Или, хајде да се бавимо нашим Ћелама, када већ Меланија, какво красно српско име, показује три прста.

Елем, како уверити балканске новинарске жицаре, маргиналце, који су некада писали о Мици Трофртаљки и Харију Џексону на босански начин, ситне пулене наше новинарске мафије, да у Сирији заиста постоји и ради за УН човек по имену Исмет Бајрамовић Ћело. Да је дошао у амбасаду Србије у Дамаску и да смо о путу за Алеп разговарали са Ћелом и отправник послова амбасаде господин Милан Вијатовић и ја. И да тај Исмет Бајрамовић Ћело нема везе с криминалцем Исметом Бајрамовићем Ћелом, зликовцем који се убио, или је убијен, пре доста година.

 

Како то да у Сарајеву, заправо, и не знају колико укупно Ћела они имају? Мртвих и живих. Што је врло забрињавајуће по Балкан, евроатлантске интеграције и улазак у ЕУ. Наиме, док Сарајево званично не саопшти Бриселу списак свих живих и мртвих Ћела, нема мајци отварања поглавља на путу ка ЕУ. Поглавље 23 за БиХ носи име „Мртве Ћеле, адреса Кошево“, поглавље 32 гласи „Живе Ћеле, непозната адреса“, а поглавље 31 „Живе Ћеле, позната адреса“. Или им је онај зликовац национални херој, па поред њега право на живот нема нити један други Ћело? Чак ни овај у Сирији.

У Сарајеву кажу да знају само за двојицу Ћела, Рамиза Делалића Ћела и оног што се наводно убио, или је убијен. Зар ја треба да одем до Сирије и откријем им и трећег Ћелу? И још да им доказујем и бројем телефона 0930177751 да трећи Ћело постоји? Који се зове Исмет Бајрамовић с надимком Ћело, јер је заиста ћелав, и још успут и жив. Ради у Сирији и држи теретану на Ступу у Сарајеву. И нико да окрене Ћелин телефонски број, објављен у „Политици“, и да скрушено запита: „Господине Ћело, да ли бисте били тако љубазни да нам кажете јесте ли ви живи Ћело, или онај мртав Ћело?“

То се зове „групие“ новинарство. Сарајевско и београдско. Ма какав интервју с председником Асадом, „Политика“ је објавила мој разговор са мртвим Ћелом. За Пулицера. Докторираћу на сарајевским Ћелама…

Нисам знао да у Србији има толико јавних личности које обожавају Доналда Трампа. Признајем аутентичност и искреност по том питању само Војиславу Шешељу и Весни Југовић. Међутим, сада се сви јављају, неки да им је Трамп својевремено нудио брак, али су то с индигнацијом одбили јер већ имају једног тату. Други да су програмски заслужни за његов улазак у Белу кућу, трећи да никада нису сумњали у Доналдов успех. У неверици слушам и гледам оне који су у ноћи председничких избора у САД објашњавали зашто Доналд Трамп сигурно неће победити, како сада хладно објашњавају зашто је победио. А тек они јадници – увлакачи што су у „Краун плази“ гласали? Достојанство, шта то беше?

Доналд Трамп је победио, Хилари Клинтон и Демократска странка траже утеху за садашњост и поуке за будућност. Што се тиче госпође Клинтон, није било боље позиције у борби за улазак у Белу кућу од положаја бивше државне секретарке и уз то још уз благослов актуелног председника. Странка на власти која изгуби изборе првенствено је сама крива што их је изгубила. Овална соба Беле куће, јефтина љубавна афера Била Клинтона, његово флагрантно лагање америчког народа о томе и Хиларина подршка Биловим тврдњама да „орални секс није секс“, чиме је Бил избегао импичмент, јесте, између осталог, и део свеукупног досијеа породице Клинтон. Ту је затим била и јесте нерашчишћена борба унутар Демократске странке, битка између центристичких нових демократа и прогресивног дела странке, одустајање Сандерса у корист Хилари.

Да ли је избор, заправо, био између „неспособног и неподношљиве“? Трамп је деловао као „свој човек, један против свих“, попут каубоја на Дивљем западу, који говори истину. Он је морао да се бори и с историјом, наиме, још од времена Другог светског рата до данас неколико пута се догађало да председнички кандидат, који је бележио лошије резултате у испитивању јавног мњења, у последњем тренутку оствари нагли скок популарности, који ипак није био довољан за победу. Трампу је то ипак успело.

С друге стране, Хилари је деловала као тешки политички штребер. На њеном лицу се јасно читало да свог противника у ТВ дебатама сматра идиотом. Међутим, глупи су увек у већини, освојите њихов глас и увек ћете бити изабрани…

(Политика)

KOMENTARI9 коментара

 1. kuka says:

  Šta je pesnik hteo da kaže? Naslov liči na izveštavanje sa nekog sportskog dogadjaja, a sadržaj, pak, najviše podseća na mešanu salatu. Ili je meni pala koncentracija, da izvinite.

  • Lune says:

   Hm,hmm..mislis mozda na Bogoljubovu salatu, "mesanu"..a,la "Stipe i Bogoljub"..?

 2. Za Srbiju says:

  Према Лазанском, будале су гласале за Трампа, а паметни за Клинтонову. "Напредује" Лазански. Шири се вучићева болест.

 3. Derim says:

  Tramp je izbor manjeg zla. Hilari je izbor razbojnika, lopova, lazova, satanista pedera, pedofila, nekrofila...da skratim, podrzava je olos celog sveta.

  • kuka says:

   Mislim da je Tramp dobar izbor za Ameriku. Čak odličan. Stanovništvo to još ne vidi jer je klintonovska propaganda još uvek užasna. Talambasaju i dalje neumorno kao u sred kampanje. Tramp će pažljivo odlučivati o svakom krupnijem potezu i uvek tragati za optimalnim rešenjima. Moraće i zbog toga što su pritisci sa svih strana ogromni, a pripadnici raznih elita će očima kobca pratiti svaki njegov korak. Osim toga, Amerika se na ovim izborima podelila na dve skoro potpuno jednake polovine, te on neće imati mnogo manevarskog prostora ni za eksperimente ni za nedovoljno promišljene poteze, jer će uvek biti svestan da će svako nezadovoljstvo možda dovesti do masovne pobune. Ja lično mislim da su Hilarini birači ljudi ispranog mozga i da će njihov bes splasnuti vrlo brzo pošto prestane ova medijska histerija i oni vide prve dobre korake novog predsednika, ali je pitanje koliko to Tramp iz svoje vizure može da sagleda ili, još bolje, koliko će se usuditi da računa sa tim.

 4. zis says:

  Koliki tekst a suština na kraju u jednoj rečenici

 5. rastko nemanjic says:

  DOBAR DAN SOROSHE MEDJUNARODNI OLOSHE. DOBAR DAN MARKALE SAMO DIMIJE FALE DOBAR DAN BADENTEROVA KOMISIJA LUKAVA LIJA DOBAR DAN LISABONSKI SPORAZUM IZMET BEGOVIC MU BIO KUM DOBAR DAN ZAPALJENE GUME U DUBROVNIKU LELE KUKU DOBAR DAN RAMBUJE SIONSKI MAGARAC TU JE DOBAR DAN VILIJAM VOKER JASARI GOOZ PROTARI DOBAR DAN FINSKI PATOLOZI UTOVARI LESEVE PA ZA SREBRENICU VOZI DOBAR DAN REZOLUCIJA DOVIDJENJA REZOLUCIJA SANTA MARIJA DELA LUCIJA DOBAR DAN SRPSKI ORGANI NA PRODAJU JOS OD LANI DOBAR DAN HASKA INKVIZICIJA DOBAR DAN TUGO Kosovo je privatna drzava americkih vrhunskih bandita. OSTECENI SU I AMERICKI I GRADJANI SRBIJE. A NI JEDNI NI DRUGI NISU SVJESNI STA SE RADI. AMERICKA EKONOMIJA SE SURVAVA U PROVALIJU.JOS FUNKCIONISE JER KINEZ POSUDJUJE NOVAC SIONSKI MAGARCI TRAZE DRZAVU ZA SEBE I IZABRALI SU KOSOVO. A KOSOVO GRADE NA GRBACI OSIROMASENIH AMERICKIH GRADJANA MASA KOJIH SADA ZIVI NA PARKINZIMA NOCU I SPAVAJU U AUTIMA. SVI VRHUNSKI BANDITI AMERIKE SU UGRADJENI I NOVAC AMERICKIH GRADJANA IDE U PRIVATNE DZEPOVE AMERICKIH BANDITA NA KOSOVU. ODRZAVAJU SE TENZIJE DA BI SE MOGLO ODOBRITI U KONGRESU DA NOVAC IDE NA KOSOVO. KOSOVO JE MEKA I MEDINA ZA VRHUNSKE AMERICKE BANDITE. NIJEMCU SU AMERICKI BANDITI OBECALI MNOGO SAMO DA PRITISKA SRBINA A I DA BI SE DAO MEDJUNARODNI KARAKTER PLJACKI STOLJECA. SVI KOJI SU SHVATILI STA SE DESAVA KOJI JE DOMET PLJACKE I KRIMINALA I KO JE SVE UPLETEN NESTALI SU U VIDU MAGLE: DIK MARTI, KARLA DEL PONTE. OBJAVILI SU KNJIGU, NAPISALI IZVJESTAJ I NESTALI. SVI POMAGACI SU NAGRADJENI: PEDI ESDAUN, BERNARD KUSNER, LAJCAK (MJESECNA PLATA 40,000EUR) I MNOGI DRUGI. AMERICKI GRADJANI NEMAJU POJMA STA SE DESAVA. KINA POSUDJUJE NOVAC AMERU A AMER SALJE TAJ NOVAC AMERICKIM BANDITIMA NA KOSOVU. ONO STA TISTI AMERICKOG BANDITA NA KOSOVU JE TAPIJA NAD ZEMLJOM JER TO JE OSNOVA AMERICKOG GRADJANSKOG ZAKONA. AMERICKI BANDIT ZELI DA OSTAVI SVE STO JE UKRAO SVOJOJ DJECI A BEZ TAPIJE NAD ZEMLJOM TO JE NEMOGUCE. ZATO AMERICKI BANDIT POSTAVLJA NA CELO SRBIJE SVOJE LJUDE I CAK IH MIJENJA DA SE VLASI NE DOSJETE. BILO LUDA ILI JUDA NA CELU SRBIJE SVE JE ISTO ALI PROSJECNI SRBIN TOGA NIJE SVJESTAN. NEPOTKUPLJIVI SRBI SE ELIMINISU SLANJEM U HASKU INKVIZICIJU. OVO JE SAVRSEN ZLOCIN AMERICKIH BANDITA NA KOSOVU ALI SAMO AKO SRBIN STAVI SVOJ POTPIS DA PREDAJE TAPIJU NAD KOSOVOM SIFTARU. OVO JE KLJUC. TAPIJA NAD KOSOVOM. JER PO ZAKONU AMERICKOM TAPIJA NAD ZEMLJOM JE AUTOMATSKI TAPIJA NAD RUDNICIMA KOJI SE NALAZE NA TOJ ZEMLJI. A TU JE RIJEC O TRILIONU DOLARA. GRO TOGA AMERICKI BANDITI ZELE DA PRIPOJE SEBI I TRAZE TAPIJU HITNO. BEZ TAPIJE VLASNICKA PRAVA KOJA MU JE DAO SIFTAR BEZVRIJEDNA SU PRED AMERICKIM SUDOM. I TO JE KLJUC PRITISKA NA SRBIJU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u