МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: „Искреност у вези Трампа, признајем само Шешељу и Весни Југовић!“

MIROSLAV LAZANSKI: „Iskrenost u vezi Trampa, priznajem samo Šešelju i Vesni Jugović!“

13 novembra 2016

Miroslav-Lazanski-720

Piše: Miroslav Lazanski

Sarajevo je s tugom u očima i bolom u duši dočekalo pobedu Donalda Trampa. Dok je televizija tugovala, neki su me tamošnji mediji i portali optužili da sam u Siriji napravio razgovor sa mrtvim čovekom – sa Ismetom Bajramovićem Ćelom. A to je, priznajem, veliko priznanje, to je nešto što dosad još nikome nije uspelo, to je nešto što je previše čak i za mene. Možda i zato što je Tramp kosmat, a Ćelo ćelav? Ili, hajde da se bavimo našim Ćelama, kada već Melanija, kakvo krasno srpsko ime, pokazuje tri prsta.

Elem, kako uveriti balkanske novinarske žicare, marginalce, koji su nekada pisali o Mici Trofrtaljki i Hariju Džeksonu na bosanski način, sitne pulene naše novinarske mafije, da u Siriji zaista postoji i radi za UN čovek po imenu Ismet Bajramović Ćelo. Da je došao u ambasadu Srbije u Damasku i da smo o putu za Alep razgovarali sa Ćelom i otpravnik poslova ambasade gospodin Milan Vijatović i ja. I da taj Ismet Bajramović Ćelo nema veze s kriminalcem Ismetom Bajramovićem Ćelom, zlikovcem koji se ubio, ili je ubijen, pre dosta godina.

 

Kako to da u Sarajevu, zapravo, i ne znaju koliko ukupno Ćela oni imaju? Mrtvih i živih. Što je vrlo zabrinjavajuće po Balkan, evroatlantske integracije i ulazak u EU. Naime, dok Sarajevo zvanično ne saopšti Briselu spisak svih živih i mrtvih Ćela, nema majci otvaranja poglavlja na putu ka EU. Poglavlje 23 za BiH nosi ime „Mrtve Ćele, adresa Koševo“, poglavlje 32 glasi „Žive Ćele, nepoznata adresa“, a poglavlje 31 „Žive Ćele, poznata adresa“. Ili im je onaj zlikovac nacionalni heroj, pa pored njega pravo na život nema niti jedan drugi Ćelo? Čak ni ovaj u Siriji.

U Sarajevu kažu da znaju samo za dvojicu Ćela, Ramiza Delalića Ćela i onog što se navodno ubio, ili je ubijen. Zar ja treba da odem do Sirije i otkrijem im i trećeg Ćelu? I još da im dokazujem i brojem telefona 0930177751 da treći Ćelo postoji? Koji se zove Ismet Bajramović s nadimkom Ćelo, jer je zaista ćelav, i još usput i živ. Radi u Siriji i drži teretanu na Stupu u Sarajevu. I niko da okrene Ćelin telefonski broj, objavljen u „Politici“, i da skrušeno zapita: „Gospodine Ćelo, da li biste bili tako ljubazni da nam kažete jeste li vi živi Ćelo, ili onaj mrtav Ćelo?“

To se zove „grupie“ novinarstvo. Sarajevsko i beogradsko. Ma kakav intervju s predsednikom Asadom, „Politika“ je objavila moj razgovor sa mrtvim Ćelom. Za Pulicera. Doktoriraću na sarajevskim Ćelama…

Nisam znao da u Srbiji ima toliko javnih ličnosti koje obožavaju Donalda Trampa. Priznajem autentičnost i iskrenost po tom pitanju samo Vojislavu Šešelju i Vesni Jugović. Međutim, sada se svi javljaju, neki da im je Tramp svojevremeno nudio brak, ali su to s indignacijom odbili jer već imaju jednog tatu. Drugi da su programski zaslužni za njegov ulazak u Belu kuću, treći da nikada nisu sumnjali u Donaldov uspeh. U neverici slušam i gledam one koji su u noći predsedničkih izbora u SAD objašnjavali zašto Donald Tramp sigurno neće pobediti, kako sada hladno objašnjavaju zašto je pobedio. A tek oni jadnici – uvlakači što su u „Kraun plazi“ glasali? Dostojanstvo, šta to beše?

Donald Tramp je pobedio, Hilari Klinton i Demokratska stranka traže utehu za sadašnjost i pouke za budućnost. Što se tiče gospođe Klinton, nije bilo bolje pozicije u borbi za ulazak u Belu kuću od položaja bivše državne sekretarke i uz to još uz blagoslov aktuelnog predsednika. Stranka na vlasti koja izgubi izbore prvenstveno je sama kriva što ih je izgubila. Ovalna soba Bele kuće, jeftina ljubavna afera Bila Klintona, njegovo flagrantno laganje američkog naroda o tome i Hilarina podrška Bilovim tvrdnjama da „oralni seks nije seks“, čime je Bil izbegao impičment, jeste, između ostalog, i deo sveukupnog dosijea porodice Klinton. Tu je zatim bila i jeste neraščišćena borba unutar Demokratske stranke, bitka između centrističkih novih demokrata i progresivnog dela stranke, odustajanje Sandersa u korist Hilari.

Da li je izbor, zapravo, bio između „nesposobnog i nepodnošljive“? Tramp je delovao kao „svoj čovek, jedan protiv svih“, poput kauboja na Divljem zapadu, koji govori istinu. On je morao da se bori i s istorijom, naime, još od vremena Drugog svetskog rata do danas nekoliko puta se događalo da predsednički kandidat, koji je beležio lošije rezultate u ispitivanju javnog mnjenja, u poslednjem trenutku ostvari nagli skok popularnosti, koji ipak nije bio dovoljan za pobedu. Trampu je to ipak uspelo.

S druge strane, Hilari je delovala kao teški politički štreber. Na njenom licu se jasno čitalo da svog protivnika u TV debatama smatra idiotom. Međutim, glupi su uvek u većini, osvojite njihov glas i uvek ćete biti izabrani…

(Politika)

KOMENTARI9 komentara

 1. kuka says:

  Šta je pesnik hteo da kaže? Naslov liči na izveštavanje sa nekog sportskog dogadjaja, a sadržaj, pak, najviše podseća na mešanu salatu. Ili je meni pala koncentracija, da izvinite.

  • Batina says:

   Ipak izgleda da ti je pala.

   • kuka says:

    Huh, dobro je što je do mene!

  • Lune says:

   Hm,hmm..mislis mozda na Bogoljubovu salatu, "mesanu"..a,la "Stipe i Bogoljub"..?

 2. Za Srbiju says:

  Prema Lazanskom, budale su glasale za Trampa, a pametni za Klintonovu. "Napreduje" Lazanski. Širi se vučićeva bolest.

 3. Derim says:

  Tramp je izbor manjeg zla. Hilari je izbor razbojnika, lopova, lazova, satanista pedera, pedofila, nekrofila...da skratim, podrzava je olos celog sveta.

  • kuka says:

   Mislim da je Tramp dobar izbor za Ameriku. Čak odličan. Stanovništvo to još ne vidi jer je klintonovska propaganda još uvek užasna. Talambasaju i dalje neumorno kao u sred kampanje. Tramp će pažljivo odlučivati o svakom krupnijem potezu i uvek tragati za optimalnim rešenjima. Moraće i zbog toga što su pritisci sa svih strana ogromni, a pripadnici raznih elita će očima kobca pratiti svaki njegov korak. Osim toga, Amerika se na ovim izborima podelila na dve skoro potpuno jednake polovine, te on neće imati mnogo manevarskog prostora ni za eksperimente ni za nedovoljno promišljene poteze, jer će uvek biti svestan da će svako nezadovoljstvo možda dovesti do masovne pobune. Ja lično mislim da su Hilarini birači ljudi ispranog mozga i da će njihov bes splasnuti vrlo brzo pošto prestane ova medijska histerija i oni vide prve dobre korake novog predsednika, ali je pitanje koliko to Tramp iz svoje vizure može da sagleda ili, još bolje, koliko će se usuditi da računa sa tim.

 4. zis says:

  Koliki tekst a suština na kraju u jednoj rečenici

 5. rastko nemanjic says:

  DOBAR DAN SOROSHE MEDJUNARODNI OLOSHE. DOBAR DAN MARKALE SAMO DIMIJE FALE DOBAR DAN BADENTEROVA KOMISIJA LUKAVA LIJA DOBAR DAN LISABONSKI SPORAZUM IZMET BEGOVIC MU BIO KUM DOBAR DAN ZAPALJENE GUME U DUBROVNIKU LELE KUKU DOBAR DAN RAMBUJE SIONSKI MAGARAC TU JE DOBAR DAN VILIJAM VOKER JASARI GOOZ PROTARI DOBAR DAN FINSKI PATOLOZI UTOVARI LESEVE PA ZA SREBRENICU VOZI DOBAR DAN REZOLUCIJA DOVIDJENJA REZOLUCIJA SANTA MARIJA DELA LUCIJA DOBAR DAN SRPSKI ORGANI NA PRODAJU JOS OD LANI DOBAR DAN HASKA INKVIZICIJA DOBAR DAN TUGO Kosovo je privatna drzava americkih vrhunskih bandita. OSTECENI SU I AMERICKI I GRADJANI SRBIJE. A NI JEDNI NI DRUGI NISU SVJESNI STA SE RADI. AMERICKA EKONOMIJA SE SURVAVA U PROVALIJU.JOS FUNKCIONISE JER KINEZ POSUDJUJE NOVAC SIONSKI MAGARCI TRAZE DRZAVU ZA SEBE I IZABRALI SU KOSOVO. A KOSOVO GRADE NA GRBACI OSIROMASENIH AMERICKIH GRADJANA MASA KOJIH SADA ZIVI NA PARKINZIMA NOCU I SPAVAJU U AUTIMA. SVI VRHUNSKI BANDITI AMERIKE SU UGRADJENI I NOVAC AMERICKIH GRADJANA IDE U PRIVATNE DZEPOVE AMERICKIH BANDITA NA KOSOVU. ODRZAVAJU SE TENZIJE DA BI SE MOGLO ODOBRITI U KONGRESU DA NOVAC IDE NA KOSOVO. KOSOVO JE MEKA I MEDINA ZA VRHUNSKE AMERICKE BANDITE. NIJEMCU SU AMERICKI BANDITI OBECALI MNOGO SAMO DA PRITISKA SRBINA A I DA BI SE DAO MEDJUNARODNI KARAKTER PLJACKI STOLJECA. SVI KOJI SU SHVATILI STA SE DESAVA KOJI JE DOMET PLJACKE I KRIMINALA I KO JE SVE UPLETEN NESTALI SU U VIDU MAGLE: DIK MARTI, KARLA DEL PONTE. OBJAVILI SU KNJIGU, NAPISALI IZVJESTAJ I NESTALI. SVI POMAGACI SU NAGRADJENI: PEDI ESDAUN, BERNARD KUSNER, LAJCAK (MJESECNA PLATA 40,000EUR) I MNOGI DRUGI. AMERICKI GRADJANI NEMAJU POJMA STA SE DESAVA. KINA POSUDJUJE NOVAC AMERU A AMER SALJE TAJ NOVAC AMERICKIM BANDITIMA NA KOSOVU. ONO STA TISTI AMERICKOG BANDITA NA KOSOVU JE TAPIJA NAD ZEMLJOM JER TO JE OSNOVA AMERICKOG GRADJANSKOG ZAKONA. AMERICKI BANDIT ZELI DA OSTAVI SVE STO JE UKRAO SVOJOJ DJECI A BEZ TAPIJE NAD ZEMLJOM TO JE NEMOGUCE. ZATO AMERICKI BANDIT POSTAVLJA NA CELO SRBIJE SVOJE LJUDE I CAK IH MIJENJA DA SE VLASI NE DOSJETE. BILO LUDA ILI JUDA NA CELU SRBIJE SVE JE ISTO ALI PROSJECNI SRBIN TOGA NIJE SVJESTAN. NEPOTKUPLJIVI SRBI SE ELIMINISU SLANJEM U HASKU INKVIZICIJU. OVO JE SAVRSEN ZLOCIN AMERICKIH BANDITA NA KOSOVU ALI SAMO AKO SRBIN STAVI SVOJ POTPIS DA PREDAJE TAPIJU NAD KOSOVOM SIFTARU. OVO JE KLJUC. TAPIJA NAD KOSOVOM. JER PO ZAKONU AMERICKOM TAPIJA NAD ZEMLJOM JE AUTOMATSKI TAPIJA NAD RUDNICIMA KOJI SE NALAZE NA TOJ ZEMLJI. A TU JE RIJEC O TRILIONU DOLARA. GRO TOGA AMERICKI BANDITI ZELE DA PRIPOJE SEBI I TRAZE TAPIJU HITNO. BEZ TAPIJE VLASNICKA PRAVA KOJA MU JE DAO SIFTAR BEZVRIJEDNA SU PRED AMERICKIM SUDOM. I TO JE KLJUC PRITISKA NA SRBIJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *