MIROSLAV LAZANSKI: Ko ne plaća svoje ratno vazduhoplovstvo – plaćaće tuđe!

MIROSLAV LAZANSKI: Ko ne plaća svoje ratno vazduhoplovstvo – plaćaće tuđe!

1 septembra 2014

Miroslav-Lazanski 344rfPiše: Miroslav Lazanski

Skoro tri meseca vazdušni prostor Srbije nije bio čuvan lovačkom avijacijom, avionima tipa „mig-29” i „mig-21”, što na ovim prostorima nije zabeleženo u proteklih sedamdeset godina. Problem su bili akumulatori za ta dva tipa borbenih letelica. Sada je taj problem konačno rešen, akumulatori su stigli iz Rusije, kao donacija.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar odbrane Bratislav Gašić u svojim nedavnim razgovorima u Moskvi izdejstvovali su da akumulatori stignu i da od danas nebo nad Srbijom opet bude čuvano i lovačkom avijacijom jer to je i obaveza Srbije kao evropske zemlje i kandidata za ulazak u EU.

Naime, borbena lovačka avijacija potrebna je Srbiji i kao vazdušna policija u slučaju upada otetog aviona u njen vazdušni prostor. Ako to nemamo, rizikujemo da evropske vazduhoplovne kompanije proglase naš vazdušni prostor za nesiguran, da počnu da ga izbegavaju i time liše Srbiju značajnog deviznog prihoda od preleta stranih aviona.

Zemlje koje nemaju lovačku avijaciju koja bi obavljala taj posao moraju u te svrhe da plaćaju usluge nekog drugog ratnog vazduhoplovstva. Odnosno, ako neće da plaćaju svoje ratno vazduhoplovstvo – plaćaće tuđe.

Pristizanje akumulatora za lovačke avione dobar je znak za Vazduhoplovstvo i PVO Srbije, koje uskoro zakonski vraća stari naziv Ratno vazduhoplovstvo i PVO.

(Politika)

KOMENTARI5 komentara

 1. SNEZANA says:

  I OPET SU RUSI DOSLI U POMOC SRBIJI !!!!

 2. Ivica says:

  A ko bi drugi.... Naravno da će Rusi. Da neće eu slučajno ili ameri

 3. Miki says:

  Neka nas cuvaju Nemci, oni imaju sada pravo na to, jer smo skoro i mi u EU a Nemci imaju najbolju Armiju!!

 4. Despot says:

  Miki sine, koga amerikanac hrani a nemac brani taj je obrao bostan da ne kazem najebao. Sine Miki, tata ti, da je ziv nebi oprostio ljubav sa nemcima.

 5. Rada says:

  Vucic je obican kreten. A zasto mu nisu dali nemci ili amerikanci....E jadan je on,ne znam sta vise glumi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *