МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: НАТО је преварио Русију, ПРЕВАРИЋЕ И СРБИЈУ! ЕВО КАКО

MIROSLAV LAZANSKI: NATO je prevario Rusiju, PREVARIĆE I SRBIJU! EVO KAKO

16 decembra 2018

Piše: Miroslav Lazanski

Dakle, šta sada kada je kosovska vojska formirana i kada Priština preti ulaskom te vojske na sever, još uvek zvanično, južne srpske pokrajine. Ponavljati kako je Priština sa svojim sponzorima srušila međunarodno pravo, jer se ne poštuje Rezolucija UN 1244, Kumanovski sporazum, dogovor iz Brisela sa NATO-om, ustav koji je Priština donela, Cefta sporazum, sve to znamo odavno i nije to nikakvo iznenađenje. Možemo sve to  saopštiti zapadnim ambasadorima u Beogradu, oni nam se prikriveno smeju i kažu: „Pa šta?” Mi onda opet ponavljamo da je to kršenje međunarodnog prava, da to nije fer, da to ugrožava regionalni mir i bezbednost, a oni kažu da ih baš briga za regionalni mir i bezbednost, jer oni ne žive u tom regionu u kojem smo mi zabrinuti za regionalni mir i bezbednost.Da li su Amerikanci prevarili Ruse oko širenja NATO-a na istok? Jesu. Da li su naši dragi prijatelji iz NATO-a prevarili Srbiju oko formiranja kosovske vojske i njenog raspoređivanja po celoj teritoriji Kosova? Jesu. Kada su mogli da prevare Ruse, supersilu sa nuklearnim oružjem, pa što ne bi prevarili i Srbiju. Istina, Rusi su se posle tih prevara osvestili i više ništa ne veruju Amerima i Zapadu. Je li vreme i da se mi osvestimo dok ne bude kasno i Srbija bude svedena na pretkumanovske granice?

Jer, kosovska vojska će nesumnjivo jednog dana, ili noći, ući na sever Kosova. Mi ćemo opet protestovati i reći da je to kršenje usmenog dogovora sa NATO-om koji je postignut u Briselu, što je naravno tačno. Ali, oni će onda tražiti da im pokažemo pismeni sporazum o zabrani ulaska kosovske vojske i specijalnih snaga na sever pokrajine. A tog pismenog sporazuma nema, jer smo im verovali na reč. Kao nekada Gorbačov…

Zapad je odlučio da rascepka Srbiju, posle Kosova na red će najverovatnije doći Raška, a onda i Vojvodina. Usput i Republika Srpska. Zašto nam to rade? Neko će reći da je to zato što Zapad u Srbima vidi male Ruse. Kako se efikasno suprotstaviti tom viđenju da smo „mali Rusi”, i da nas zato moraju šikanirati i kažnjavati ? Samo ako postanemo „veliki Rusi”. Odnosno, ako smo „veliki Rusi”, onda nismo „mali Rusi”, a velike niko ne sme da zaje…. Razmislimo malo o tome u svim nijansama…

Dakle, pre nego što postanemo „veliki Rusi”, sa svim pratećim vojnim igračkama koje idu uz taj status, možemo da Zapadu, posebno Amerima, pošaljemo par simboličnih prijateljskih poruka. Da pod hitno zatražimo od kancelarije NATO-a da se iseli iz zgrade Ministarstva odbrane Srbije, ima po Beogradu dovoljno vila gde mogu da se udobno smeste, a ne da kancelarija NATO-a radi sprat ispod kabineta ministra odbrane Srbije. Pa da javnost još, ne daj bože, posumnja da komuniciraju kuckajući po cevima radijatora. Dosta više tog udvorničkog i uvlakačkog ponašanja prema NATO-u. Koji je napravio i opremio kosovsku vojsku. Sledeći naš korak bilo bi vraćanje civilnog radara na Kopaonik. Neka budala iz Ministarstva odbrane, odmah posle Kumanovskog sporazuma, smatrala je da je i taj radar obuhvaćen sporazumom, u sporazumu o tome nema ni reči, a posle smo pristali da pitamo NATO možemo li da vratimo radar na Kopaonik. Sami smo sebe ograničili i sebi nametnuli „obavezu” da pitamo je li nešto dozvoljeno, ako nije zabranjeno. Dosta više sa samobičevanjem! Treba redukovati i zajedničke patrole sa Kforom, više nikakvih fudbalskih utakmica sa njima. Oni imaju zajedničke vežbe sa kosovskom vojskom, pa nek igraju sa njima.

Za SAD je pitanje statusa Kosova očigledno rešeno, gotova stvar o kojoj se više i neće mnogo dodatno raspravljati. Jesmo li mi gluvi? Tražimo pukotine u američkoj administraciji, a američki ambasador u Prištini pozdravlja formiranje kosovske vojske. I zašto onda Tači ne bi pokrenuo tu svoju vojsku na sever? Kada Vašington i najvažnije zemlje Zapada smatraju da je sever deo suverene teritorije države Kosovo. Pitanje je samo vremena kada će to uraditi. Da li neko misli da će Kfor uopšte i pokušati da spreči ulazak kosovske vojske na sever pokrajine? Nema šanse. To se ni u filmu ne može dogoditi.

Mi smo u ćorsokaku kada je Kosovo u pitanju, Rezolucija 1244 ignorisana je i zapravo zgažena od strane Zapada, koji svoj stav o državi Kosovo neće promeniti čak ako mi donesemo u našem parlamentu još deset novih rezolucija o Kosovu. Treba pronaći nove modalitete borbe za spas onoga što se na Kosovu još može i spasiti. Ne smemo ostati samo na verbalnim izrazima protesta i neslaganja. To će svi protumačiti kao našu slabost. Postoji cela lepeza hibridnih načina delovanja. Učimo od drugih. Ili, neko ti opali šamarčinu, a ti ponudiš i drugi obraz. Jer nisi slab, možeš da izdržiš još jedan udarac. Možda ja i mogu, ali ne može Srbija…

(Politika)

KOMENTARI23 komentara

 1. ljubomir says:

  šta bi sa tužbom protiva Nato pakta?

  • Monster haubica says:

   Baš ništa..., a znaš zašto ? Jer takva tužba , kao prvo ne može proći , a kao drugo , kad bi i podigli tužbu ..., eeeee onda bi vam u tom procesu sav civilizirani svijet ( ne samo zemlje NATOa) , počeo nabrajati , sa dugog i predugog popisa zašto su vas "bombardovali" i zašto ste ostali bez Kosova i podsječali vas redovito na to. Popis se proteže od Slovenije do Kosova ,a na njemu se proteže krvavi trag veliko srbijanske politike . Čak štoviše , tek bi tada dobile " turbo gorivo" sve zemlje , žrtve veliko srbijanske brutalne agresije u tužbama i zahtjevima za ratnu odštetu prema srbiji. Dečec..., nije to sam tak. Digneš tužbu ,a onda te sposheru činjenicama o neslavnoj vam nedavnoj prošlosti...Mogli ste do sada tužit NATO nebrojeno puta...., što misliš , zašto niste...?

   • saša says:

    Pravim imenom si se nazvao,ali bez te haubice,MONSTRUM.Uobičajena priča o "veliko srbijanskoj" pa još brutalnoj agresiji,vi najveći bolesnici na ex ju prostorima,sa Jasenovcem i jamama. Bijedni konvertiti,uvijek ste bili hijene,lizali guzicu moćnim a klali nejač!

   • Dani says:

    Hahahaaaaaa...ovako se samo KRETEN i RETARD moze da utesi...idi na vase DEMONkratske i JEDNOUMNE portale...idi kopat kontejnere,stakoru jedan.Sve vam se raspada(rasprodato je sve sto se moglo prodati)stanovnistvo vam se enormno iseljava,a ti bedni crvu dolazis na Srbske portale kako bi se malo utesio.Zapamti sta ti kazem,ova trenutna situacija nece jos dugo potrajati,zivi bili pa videli,za vas tek tuzba sledi,JER vi kako ste nastali tako cete i nestati...dugovi MORAJU da se namire,a vi ste ih nakupili u poslednjih sto godina ihihiiiii...i pazi ti to ,on sebe naziva civilizovanim!!Da te podsetim:Deciji konc-logori(jedini ste na svetu sa tim "izumom")Jasenovac,Jadovno,Gradiska,Pag...

 2. skeptik says:

  Resenje? Prekinuti sve pregovore sa albancima,isto i sa NATO, proglasiti okupaciju teritorije i zamrznuti konflikt,traziti da se NVO ne bave politikom,prepisati americke zakone, ili kao u Rusiji da pokazu ko ih finasira,kao englezi zabraniti pojedine medije koji otvoreno i navijacki rade za neprijatelje drzave , kao sto su oni rekli za RT. Odustati od EU i njenih nakaradnih zakona suprotnih nasoj kulturi,ima zemalja u evropi sa kojima mozemo ekonomski saradjivati, njih je vecina, uclaniti se u ODKB,traziti da se na severu kosova ukljuce i trupe Rusije, Kine, Grcke, Spanije da se zastiti srpsko stanovnistvo.Dati rusima bazu u Raskoj i na Kopaoniku i aerodrom za eskadrilu aviona.U krajnjem slucaju prikljuciti se Ruskoj federaciji jer nam je ugrozen bioloski opstanak.

  • Taipova Češma says:

   Šteta koju je Srbija pretrpela zbog nato bombardovanja nekoliko puta prelazi vrednost svih humanitarnih pomoći,kredita i stranih ulaganja zemalja članica nato-a.Ako oni ne priznaju da su nam naneli štetu,a u sred Beograda zgrada generalštaba nije nikakav dokaz - onda i mi ne treba da priznamo njihove humanitarne pomoći - zaražene vakcine,azile za napuštene životinje,.............

   • Željko says:

    @Taipova Češma Ta Vaša šteta je ništa koliko je Srbija prouzročila, izravno i neizravno, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini!

    • A kolko tek nama komšije duguju. says:

     Eto neka sam dragi Gospod Bog namiri meni ono što su razbraća i konvertiti uradili, pa smo kvit.

  • Plus says:

   Poslati 1000 vojnika što imamo pravo, a niko ne pominje, da brane narod na Severu Kosova.

 3. Željko says:

  Ne boji se dotični za domovinu jer promjenom na inozemnom putu Srbije i on gubi izdašne financijske "injekcije" režimskih medija sa obje strane rijeke Drine! Obzirom da je Slovenac sa očeve strane ne bih se čudio da "uhljebljenje" nađe u Sloveniji kao "veliki Srbin" Bora Čorba, vidio sam ga voda dva cuceka-psa po Ljubljani, ili čak u Hrvatskoj jer je rođen u Karlovcu! Kažu na našim prostorima, "ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe"!

  • Žile says:

   Željko sve oko nas zavera za zaverom....Da ima ovakvih ljudi??Smijuruja.DA a jas sam još jedna zavera....

 4. Velika Metla says:

  naci-nato je nekoliko puta prevario Rusiju,pa se pitam,koliko puta je još potrebno da je prevari pa da Rusija napokon shvati s kakvim zlom ima posla? Samo naivna bbudala može verovati naci-nato-u,a i celom zapadu! Zapadu je majka laž,a otac obmana!

  • Deda Micko says:

   Shvataju Rusi, ali ih predvodi cionista Putin koga Rusija ne interesuje, on samo glumi ulogu velikog Rusa.

 5. mrak says:

  Kako mnogo laprdati, a ne reci NISTA!

 6. opet ja says:

  Šta LaŽanski priča??!! Pa njegov mentor Vučić ne preduzima ništa, već i dalje sarađuje sa NATOm. To je potvrdio i u petak i sinoć na "Prvoj". Jedino rešenje je da vojno krenemo dole, uz podršku Rusije i Kine, izbaciti sve zapadne ambasadore iz Srbije, prekinuti samoubilačke pregovore oko Kosova i EU. Ima još tu mnogo toga, ali nema prostora ovde da se piše.

 7. Milax says:

  Koliko milijardi smo se samo zaduzili ovih godina za 1/3 tih para smo mogli postati nuklearna sila.Dokle god Srbija nepostane vojna sila dotle ce nas komadati do krajnjeg cilja Beogradskog Pasaluka.Od 05.10.2000 Srbija je vreca za udaranje kojoj zapad (Nemacka na prvom mestu) rade sve najgore.Pored otvorenog neprijateljstva celog zapada sa jedne strane i laznog prijateljstva Rusije sa druge strane ostaje nam samo da se Bogu molimo.Rusija je lako mogla da nas nacini nuklearnom silom ali nije niti ce to uraditi niti cemo kupiti niti dobiti bilo koji odbrambeni sistem tipa s 300 ili bilo sta slicno.Samo Srbija koja je vojno jaka moze da zaustavi dalje komadanje svoje teritorije.......

 8. Miki says:

  Probudi se Srbijo,a sve je počelo od Haških nameštaljki,pa sve zavere traju i danas,a narod Srbije sve to uz rijaliti i petokolonaštvo ošamućeno prati.

 9. Vesko says:

  Za pocetak treba proglasati okupaciju nakon sjednice SB UN. Ako se to ne uradi Srbija ce se naci u velikim problemima jer ce to te hijene jos vise raspaliti da krenu jos agresivnije na nas narod. Srbija bi onda bila optuzena za ilegalno djelovanje i paravojsku, mi bi morali da krijemo da pomazemo nas narod i da se borimo ustvari na tudoj teritoriji a ne svojoj koja je ilegalno okupirana. To bi bilo ravno izdaji, a patriotske snage to nece dozvoliti ovaj put. Rat bi pokrenut u Beogardu ustvari prvo, veliki i krvavi gradanski rat u to neka ti nitkovi sto planiraju ovakav scenario zajedno sa nasim neprijateljima neka ne sumnjaju ni najmanje. Oruzja ima koliko hocete za to. Medutim ja se iskreno nadam da to nije igra koja se igra, ali ako jeste do haosa ce doci vrlo brzo ako ne dode do proglasenja okupacije u Skusptini Srbije i ponistenja svih sporazuma sa NATO nakon sto se sluzbeno zahtijeva da KFOR razoruza Vojsku Kosova, sto oni naravno nece uraditi. Nakon proglasenja okupacije stvari ce se postaviti same od sebe kako treba. To je neophodan prvi korak ka izlecenju bolesnika. Upozoravam da se to mora uraditi, ili ce doci do haosa u Srbiji prvo.

 10. Popara Dorcol says:

  Takozvana vojska Kosova, je napravljena da brani ameri bazu. Dokle dok je ameri baza na Kosovu, Kosovo nikada Srpsko nece biti. Vucetina igra Ameri igru, odugovlaci I odugovlacice dokle god na Kosovu se nestvori jaka , ameri finansiski odrzi a vojna Sila. Kosovo nema finansiski moci da odrzi policiju a kamoli vojsku. Rusiju Niko nije prevario, nemoze Rusija da reaguje preko glupe i izdajnicke Vucetine.

  • Deda Micko says:

   Ma, nemoj mi reci da je Vucko jaci od Rusije, ovo nisam znao.

 11. Đoka says:

  Pa NATO je omogućio da Srbija sada ima dve vojske, srpsku i onu od KiM. To nikad nije bilo i jedinstven je slučaj u svetu. Ko će sa Srbijom? Ima da mu glavu smrska dvoglava armija srpska.

  • Stanko says:

   Ne dezimformišite. Srbija danas ima 4 vojske. Vojsku Srbije, vojsku KiM, vojsku Srpske i vojsku Krajine u izbglištvu.

   • Deda Micko says:

    Cetiri vojske, a nemaju nijednu drzavu, imaju samo korumpirane lidere koji ih vode u smrt. Svaka cast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *