МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Нема рата без Немаца и Турака!

MIROSLAV LAZANSKI: Nema rata bez Nemaca i Turaka!

26 novembra 2015

lazanski1 (1)Piše: Miroslav Lazanski

Nema rata bez Nemaca i Turaka, rekli bi mnogi Srbi. Samo su nemački piloti prilikom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. pucali na pilote jugoslovenske kraljevske avijacije, dok su se padobranima spuštali iz oborenih aviona. I nekoliko njih ubili dok su nemoćno visili na gurtnama svojih padobrana.

Istorija Drugog svetskog rata ne poznaje sličan slučaj. Jer, pilot oborenog aviona, koji visi na padobranu, praktično je borac već izbačen iz borbe. Pucati na njega najblaže rečeno nemoralan je čin, zapravo, to je ratni zločin i po međunarodnom pravu.

Upravo se to i dogodilo u Siriji. Pripadnici sirijske „umerene” opozicije, ili banditi iz Nusra fronta, ili Islamske države, ili Turkmeni iz te oblasti otvorili su vatru na ruske pilote dok su se padobranima spuštali iz oborenog su-24. Jednog su pilota pogodili i ranili u vazduhu i po prizemljenju na zemlju ubili, drugi je pilot spasen.

Niti jedan medij na Zapadu nije se osvrnuo na činjenicu da su ruski piloti gađani dok su padobranima padali na zemlju. Ili je to nešto što se po standardima NATO-a podrazumeva? Ili je to moralni kodeks EU? Da se to dogodilo nekom zapadnom pilotu, suze bi tekle u medijskim potocima, sveće bi se palile od Londona do Sidneja. Bio sam u „Pustinjskoj oluji” u januaru 1991. godine. Italijanska avijacija krenula je u bombardovanje Iraka s avionima tipa „tornado” i 18. januara oboren je „tornado” sa pilotima majorom Đanmarkom Belinijem i kapetanom Mauricijom Čičoloneom, Iračani su uhvatili obojicu. Kapetan Čičolone je 20. januara doveden na iračku televiziju, gde je u posebnoj emisiji skrušeno, sa suzama u očima, rekao kako on ne zna zbog čega se uopšte bombarduje Irak, da je to zločin, da je on tu greškom i da je „predsednik Iraka Sadam Husein jedan divan i plemenit čovek”. Istina, imao je i nekoliko vidljivih „šljiva” na očima.

Sutradan su grunuli zapadni mediji: „ Mučenje i sadizam nad italijanskim pilotom”, „Kršenje Ženevskih konvencija o ratnim zarobljenicima”, „Divljaštvo i varvarizam”. Major Belini i kapetan Čičolone ostali su živi, ruski pilot nije. Zapadni mediji o ovom varvarizmu ni reči. Da li to život pilota Rusa, ili Srbina, manje vredi od života asova iz „Top gana”? Ili od pilota iz neke arapske zemlje? Živimo li u vreme i takvih dvostrukih standarda, ili smo u vremenu tihog i puzajućeg aparthejda, gde novi konkvistadori bahato žvaću gumu i pucaju na sve što nije zapadno? Da li i zbog toga prašte bombe po Parizu?

Turska je definitivno skinula masku. Ruski su-24 nije nijednog trenutka ugrožavao bezbednost Turske. Oboren je bez vizuelnog i, po svemu sudeći, i bez radio-upozorenja. A međunarodna pravila su tu jasna, turski piloti ih se nisu držali. Profit od terorističke nafte pritisnuo je dugme za lansiranje njihovih raketa. Da je to uradila neka druga zemlja na Zapadu bi bila optužena za državni terorizam. Ali Turska je članica NATO-a…

(Politika)

KOMENTARI4 komentara

 1. mija says:

  Očigledno je da su Turci namerno uradili sve kako ne treba, na najgori mogući način, tako da Rusi u besu ne primete nešto drugo što zapad radi. Mislim da se kockice polako slažu i da postaje jasno šta rade. 1. Propalo nekoliko inicijativa za prekrajanje Srbije i konačno otimanje KiM-a - Rusija glavna prepreka. 2. Amerika/NATO naoružava hrvatsku. 3. Rusiju na bliskom istoku Turska zamajava potpuno besmislenim i beskorisnim obaranjem aviona. Možda i Jacenjuk dodaje gas onim isključenjem struje Krimu. 4. Bajden ovlašćuje hrvatsku da pazi na Balkan. 5. Na Balkanu je ostalo zaglavljeno bar sto hiljada izbeglica, medju njima sigurno ima jako mnogo onih koji su polati u sveti rat. EU se trudi da konzervira takvo stanje. 6. ID uvrstila Srbiju u sile zla. 7. Papa šifrovanim vatikanskim jezikom, poznatim nam iz ranijih ružnih vremena, naredio da do Božića, 25.12. počne treći svetski rat (otprilike je rekao: "Treći svetski rat je počeo, Božić će biti obična šarada.") Treba uvek imati u vidu da je KiM vatikanu od izuzetnog značaja (ne razumem do kraja zašto). Tamo šalje svoje najodanije službenike (reciklirani Pio 12 u ulozi ibrahima rugove i reciklirani alojzije stepinac u ulozi vetona suroija). To ima neke direktne veze sa ukrajinom, jer je posle smrti ibrahim rugova (tj. Pio 12) vaskrsnuo u ukrajini kao arsenij jacenjuk, verovatno na istom ili sličnom zadatku. Kad se setimo da je vatikan direktno odgovoran i za prva dva svetska rata, onda nam mora biti jasno da će ovde ponovo biti čuda.

 2. mija says:

  Jedino što ih možda može na kratko zaustaviti jeste saznanje da znamo šta planiraju. Možda.

 3. Zoki says:

  Ako Nemci krenu,bice spasavaj se ko moze!!!

 4. miralem says:

  Bitka na Kosovu, bježanija preko Albanije i u Englesku kralja petera(pedera) je oličenje srpskog ratnika, najveći vam je vojnički uspjeh kroz istoriju streljanje 8300 zarobljenih Srebreničana. FUUUUUUJ GADE, KAKO SE NE STIDIŠ SVOG KORJENA ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *