МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ ИСКРЕНО: Ово је крај игре са НАТО, постајемо непријатељи Русије!

MIROSLAV LAZANSKI ISKRENO: Ovo je kraj igre sa NATO, postajemo neprijatelji Rusije!

21 februara 2016

Piše: Miroslav Lazanski

Teška srca i sa bolom u duši moram da priznam i obznanim svim čitaocima „Politike”, koji su tražili da se izjasnim, kako se Sporazum između vlade Srbije i NATO-a za podršku i nabavke, NSPO, isključivo odnosi na oblast saradnje u logističkoj podršci, što je sve pobrojano u članu 2. ovog sporazuma. Takođe, sa određenim veseljem ističem da sumnjivi sporazum nije izvršnog karaktera, već podrazumeva u članu 3 da će se za konkretnu saradnju, pod uslovom da postoji obostrani interes, morati sklapati konkretni ugovori. Što znači da će svaki pukovnik Džon iz NATO-a morati da našem zastavniku Žiki predoči konkretan ugovor o konkretnoj saradnji pre nego što zaviri u neko naše vojno skladište, koje duži zastavnik Žika.

Stigmatizovani sporazum stvara i okvir u kojem Srbija unapređuje logističku interoperatibilnost (kakav globalni termin za naše lokalne uši), što je opet važno sa aspekta našeg učešća u mirovnim operacijama širom sveta, pošto se mi tu uglavnom oslanjamo na vodeću članicu NATO-a, na SAD, pa i postupamo po NATO logističkim procedurama. Naravno da sporazum omogućava i bolju saradnju u oblasti snabdevanja i nabavke oružja, ali i u NATO kodifikaciji sredstava naoružanja i drugog vojnog materijala, što je dobro za našu vojnu industriju, jer naši vojni proizvodi postaju još vidljiviji na svetskom tržištu i zbog činjenice da je u NATO kodifikacioni sistem ušlo više od 60 država, među kojima su i Rusija, Indija i Brazil. Inače, Srbija je do sada kodifikovala više od 300 proizvoda naše vojne industrije u skladu sa NATO kodifikacionim sistemom.

Ovim sporazumom otvaramo mogućnost saradnje i u oblasti održavanja ubojnih sredstava zapadnog porekla, kao što su američke rakete vazduh–zemlja AGM-65 „maverik”, britanske bombe BL-755 i francuske bombe-rakete „durandal”.

Odredbe sporazuma koje se odnose na pravo pristupa vojnim objektima ne odnose se na bilo kakve NATO vojne jedinice, već samo na osoblje NSPO, koje će eventualno biti angažovano za neku konkretnu aktivnost saradnje. Pravo pristupa objektima reguliše se u skladu sa odredbama bezbednosne politike NATO-a, koja je inače dosta striktna, a koju je Srbija prihvatila 2008. godine potpisavši sporazum sa NATO-om o bezbednosti informacija. Kako će sve to protumačiti zastavnik Žika, kada mu iznenada zakucaju na vrata objekta za koji je zadužen, hoće li procenjivati ko je od osoblja logističar, a ko obaveštajac, videćemo.

Ili ćemo morati da povećamo brojno stanje VBA, pa da oni malo porade na razvrstavanju stranih logističara i obaveštajaca. Mislim da bi se ekipa u VBA tome radovala, ionako im nedostaju takvi ozbiljni izazovi. Kada je imunitet u pitanju, osoblje NSPO će imati ista prava koja su već dodeljena osoblju NATO kancelarije za vezu koja se već godinama nalazi u zgradi Ministarstva odbrane Srbije. Što su dozvolile neke prethodne vlasti, sve pod izgovorom da je to za NATO i nas jeftinija varijanta – znate, nema NATO para da negde iznajmi prostorije i mi to uvažavamo, elem, možemo da prisluškujemo mi njih i oni nas, a i kaficu možemo zajedno da popijemo svakog jutra, samo se sjurimo sprat niže. Milina jedna od razumevanja.

Sada bi onih 14 Rusa u Srpsko-ruskom centru za humanitarne operacije u Nišu trebalo da zatraže isti status kao i osoblje NATO-a. Ako već uspešno balansiramo i ako smo stvarno vojno neutralni, onda dajmo tim Rusima isti imunitet i status. Ne zaboravimo, prvi su nam pritekli u pomoć kada su nas pogodile katastrofalne poplave. Upravo to osoblje iz tog centra iz Niša. Zašto je pitanje njihovog statusa skinuto sa dnevnog reda razgovora u vreme kada je predsednik Putin bio u Beogradu 2014. godine? Vidim sada neka naša objašnjenja da to pitanje nije ni postavljeno. Možda i nije ako se unapred znao naš negativan odgovor. Da se nisu možda Rusi unapred i dobrovoljno odrekli povoljnijeg statusa nego što ga trenutno imaju!?

SOFA sporazum o statusu snaga NATO-a koje borave, ili prolaze teritorijom Srbije, ali i naših snaga kada su na teritoriji neke članice NATO-a, Skupština Srbije je ratifikovala u julu 2015. godine. Moram da priznam da sam tada imao više tuge i u tekstu i u očima nego sada. Zato što taj SOFA sporazum uvek daje veće mogućnosti velikima i vojno jačima nego nama, jer kojim to avionima da srpski vojnici stignu da vežbaju u Americi? Ali, poštenja radi, i SOFU su inicirale i potpisale neke ranije vlasti. Sadašnje su ga samo ratifikovale.

Ipak, nema potrebe za velikom zabrinutošću, neće NATO odmah posegnuti da koristi najnoviji sporazum sa Srbijom. Pažljivo se motre reakcije javnosti, medija, političara, stranaka i pojedinaca. Institucionalni okvir je stvoren, kada će biti korišćen – odlučiće NATO. U svakom slučaju naša „predigra“ sa NATO-om došla je do svog kraja. Neko od naših političara nedavno reče: „Nema nazad!” Istina, reč je bila o EU. Naravno, samo napred. Naime, NATO bez Rusije automatski je NATO protiv Rusije.

Da li smo svesni šta se sprema?

(Politika)

KOMENTARI51 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  Otvoreno pismo RTS. ZAŠTO niste ništa izvestili o mitingu protiv nato terorista . ZAŠTO ste zaboravili svoje poginule kolege. ZAŠTO naplaćujete pretplatu a niste slobodni novinari ZAŠTO ste “javni servis” a u stvari ste politička ispostava vlastodržaca ZAŠTO ponižavate srpski narod ZAŠTO se čudite kada neplaćamo pretplatu ZAŠTO se čudite kada neko baci jaje na vaš ulickani izlog ZAŠTO ste se prodali đavolu ZAŠTO pljujete po grobovima vaših kolega vašim nedelima ZAŠTO lažete Srbiju ZAŠTO primate plate ZAŠTO postojite ZAŠTO ste licemeri ZAŠTO ste dvolični ili trolični za vas je to svejedno ZAŠTO se vaših poginilih kolega setite samo na godišnjicu bombardovanja RTS ZAŠTO dozvoljavate da ponižavaju Srbiju Ima još hiljadu ZAŠTO za svaku nato žrtvu ali sam vam za početak postavio 16 jer je toliko vaših kolega poginulo od nato bombe. Onaj isti koji je tada bio ministar informisanja danas vam govori kako treba da razmišljate. Velika je životna nagrada biti slobodouman čovek i ne biti rob kao vi.

 2. Vujadin says:

  Bolje je kad se medijske pudlice ne javljaju, gazda ih je nahranio i zabranio izlazak u dvorište da ne uznemiravaju komšije. Doći će vrijeme kada ćemo povući kanap, pustiti vodu i sve fekalije saprati u evropsku kanalizaciju. Biće u kanalizaciji dosta medijskih pudlica i običnih seoskih džukela. Svakom prema zaslugama.

 3. 123 says:

  Pa čekaj, bre, Lazanski. Šta to znači "oni potpisali, a ovi samo ratifikovali"? Sporazum potpisuje jedan čovek, a ratifikacija nije "samo" nego više od potpisivanja i znači da se cela skupština saglasila sa sporazumom i on se tek sa ratifikacijom smatra zaključenim. Ova vlast, skupština, vlada, predsednik su imali šansu da odbace potpisani štetni sporazum. Sve im je išlo na ruku. Situacija na medjunarodnom planu je takva da ne bismo pretrpeli nepodnošljive posledice zbog toga, utoliko pre što je Rusija spremna da nam pomogne u svakom pogledu. Zašto onda nisu to učinili, nego su ratifikovali sporazum koji će okovati generacije koje dolaze. Osim toga, oni nisu ratifikovali samo SOFA, nego je tu bilo još štošta novog. Kriju od javnosti šta tačno i u kojoj formi, ali curkaju polako potpuno novi momenti, kao ovo zalaženje NATO u sve objekte na teritoriji Srbije, zaštita od krivične odgovornosti za bilo koje delo itd. Zar ova banda nije došla na vlast upravo na talasu nezadovoljstva politikom prethodne prema EU i NATO, i očekivanjima da će oni biti kritičniji i uzdržaniji prema toj saradnji? Zar gradjani nisu očekivali da će nova vlast ispraviti greške prethodne? Desilo se upravo suprotno od svega što su ovi obećavali. Nemaju pravo da rade takve stvari, da varaju gradjane i arče nacionalnu imovinu, interese, i budućnost, pa još da pokušavaju da od nas naprave idiote koji nisu shvatili koliko je to dobro, ma idealno. Srbija nije njihova imovina, već za svaki svoj potez moraju da podnesu račun gradjanima koje bi oni trebalo da posmatraju kao svoje poslodavce, a ne kao zatucanu gomilu. Dakle nije "samo ratifikacija" nego "RATIFIKACIJA!". Osim toga, sistematski krše ustav potpisivanjem svakakvih sporazuma, a i raznim drugim nedelima. Za to oni moraju da odgovaraju, ne samo politički, nego i krivično. Zašli, pa ne umeju da stanu!

  • Denis says:

   Prava pitanja za SNS vlast! Eto, zato je ista i Tadiceva i Vuciceva vlast. Licemeri i "patriote" samo za svoj dzep i licne, privatne interese.

 4. eksperiment67 says:

  Anaš zastavnik žika kada vidi litar rakije prodao bi i rođenu majku ? A pošto će taj žika dobiti kanister rakije i tablu slanine, pretpostavite njegovo ponašanje ?

 5. Kulak says:

  Zemlja kojom vladaju Soros i njegove beštije Sonja Biserko i Jelena Milić. Srpski narod i svi građani Srbije moraju smoći snage i prekinuti ovu veleizdaju i divljaštvo.

 6. rema says:

  Smrt izdajnicima! Sloboda narodu!

 7. Promatrač says:

  Ovo je najveća izdaja Srbije i najveći klošari na vlasti!

 8. deda mraz says:

  Gospodine Lazanski nije kako ti kazes jer su Rusi pre ovoga jasno rekli da Srpski narod izuzetno ceni i postuje Rusiju,a da politicari drugacije rade i kada se ovo izvaga onda oni postaju zvanicno neprijatelji Rusie.A sto se mene tice ako Rusi grunu par raketa na Dedinje nama Srbima samo moze da bude bolje i da usljivu Srbijansku komunisticku elitu nauce pameti.Ovaj vojvoda od bajcetine i zigolo od babe Merkel sa onim picoustastim ustima su samo po rodjenju Srbi ali su godinama evaulirali samo u Srbijance po terotijalnoj pripadnosti i to nisu Srbi i mi smo njima i njihovim prijateljima nocna mora postali.Samo se dobro pazite Srbi kada prodju izbori i kada se opet sva izdajnicka kamarila skupi na jednom mestu ima da nas polome ako zucnemo.

 9. MERI says:

  Neprirodno je i nenormalno da se Srbija i srpski narod i svi njeni gradjani približavaju NATO-u koji nas je bombardovao i silovao ne samo 1999 tokom NATO agresije na SRJ, setimo se i bombardovanja iz 1995 i svih ostalih njihovih aktivnosti. Umesto da ova vlada odbaci sve loše odluke i sporazume prethodnih vlada ona je odlučila da još više saradjuje sa njima, jer eto NATO je u našem okruženju pa se mora saradjivati i sa njima. Oni su tu pa tu već duže vreme, nema opravdanja da produbljujemo svoje igre sa djavolom. Nije normalno ni da se radujemo da naša vojna industrija bude još vidljivija na svetskom tršištu, ali sad preko NATO-a. Ubicama svojim prodavaćemo proizvode naše vojne industrije, ili posredstvom naših ubica prodavaćemo te proizvode širom sveta. Ta domaća vojna industrija možda ima ili će imati potrebe da saradjuje sa ruskim stručnjacima u svojim poslovima, što se nikako ne uklapa u koncept naše bliskosti sa NATO. Svima nam je već muka i dozlogrdilo slušajući i gledajući kako se svuda po svetu ratuje, tako da je sigurno da ovaj narod ne želi da Srbija bude uspešna po izvozu oružja. Unaprediti proizvodnju i izvoz nekih drugih proizvoda iz Srbije - DA, ali da budemo slavni i uspešni baš po izvozu oružja - NE. To bi mogao da bude naš doprinos miru u svetu, pa sad svet neka radi kako hoće i može. Srpski narod nikad nije bio pristalica osvajačkih ili razarajućih ratova, samo odbrambenih i zato ne treba da budemo ambiciozni da svuda po celom prilično prevrtljivom i prilično ratovima zahvaćenom svetu prodajemo oružje. Što se tiče operacija mirovnih misija posredstvom OUN, grozimo se i pomisli da neki naš Žika ili Fića bude uključen oslanjajući se na NATO u takve operacije. Taj isti NATO pravi vojne operacije po svetu i bez odobrenja te iste OUN, ko će da im veruje šta rade i kad imaju to odobrenje. Ne želimo ni IPAP, ni IPARP ni SOFU ni druge prateće ugovore i sporazume ni Kancelariju za veze sa NATO, bar ne usred ministarstva odbrane Srbije. Ne želimo da učestvujemo u neprijateljstvu i podsticanju medjusobnih ratova bilo gde u svetu, a posebno izmedju slovenskih zemalja. Nadamo se i želimo da se Ukrajina smiri i okrene miru, a ne da pod uticajem i saradjujući sa NATO tone u ludački i samoubilački i bratoubilački rat. NE ŽELIMO I NEĆEMO DOZVOLITI DA BUDEMO NEPRIJATELJ RUSKE FEDERACIJE I RUSKOG NARODA I SVIH DRUGIH NARODA KOJI U RUSIJI ŽIVE.

 10. Borka Milankov Crepulja says:

  Pitanje imuniteta I prosirenja za vanredne humanitarne situaciju , u Nisu je postavljeno pismeno protokoloarno Vladi Srbije u periodu 2009.g, -2012 g, direktno i Vlada poslala na dnevni red u Narodnoj Skupstini , Stajao taj predlog na web transkritptu javno na dnevnom redu cekanja Narodne Skupstine Srbije vise od 2 godine , pa sklonjen a Rusija je I Narodnoj skupstini direktno protokolarno iz ruke u ruku predala taj zahtev ! Postoje o tome dokazi . Licno sam taj dan bila svedok takvog zahteva Rusije za Narodnu Skupstinu Srbije ,znam tacno vreme kad je usledio taj protokol .Samo medijska cenzura ima svoju nato propagandu u Srbiji odatle proizlazi javna I vasa sumnja da li je Rusija trazila Diplomatski imunitet za Humanitarni Centar u Srbiji za varedne HUMANITARNE situacije , ali vlast hoce vlast I nato vojnu korupCIJU , Vlast hoce NEHUMANU NATO bazu , bez humanosti za Narod Srbije u Srbiji sa * uck aneksima

 11. enio says:

  a kako ce te sad osvojit tzv srpske zemlje....hahahaha oni put uz tzv jna ...pa niste uspili...kako sad kad su vas rusi odjebali....a cek...cek...mozda sjeverna korea stupi u pakt sa vama ...hahahahahaha...sta drugo nego se smijat.Vec vidim izreku vasu u buduce..ns i sjeverokoreanaca....koliko miljuna hahahahahahaha.

 12. enio says:

  meri uvati se spakera i rucka,koji kurac ti imas raspravljat o muskin stvarima...il bi isla ukorak sa hrvatskin zenama.....al tesko,ti si srpkinja https://www.youtube.com/watch?v=yPj9Xg0koPw

 13. Bojan says:

  Enio zasto pljujes po Majci Srbiji i pravoslavnoj braci, pokatoliceni brate. Ma koliko menjao ime i prezime, i bezao u sekte, sakom se krstio, srodstvo sa nama i dalje ti odaje jezik kojim govoris, i drago mi je da srpski jezik tako lepo sacuvaste.

 14. MERI says:

  @deda mraze Te vaše kojekakve izjave o Srbijancima, više niko normalan ne primenjuje i ne praktikuje, jedino Milo Djukanović, Svetozar Marović, Miško i još poneki lupetaši. U ovom vremenu kada se srpski narod trudi da pokaže jedinstvo o svim bitnim pitanjima za svoj opstanak, Vi se trudite da nam prenesete neku Vašu ličnu sumnjičavost i širite neukusne i nekulturne podele i ocene. Već su Vas opominjali pojedini komenatori zbog toga! Šta je Vaš problem? Da li zla krv ili neka lična loša iskustva, ili nešto treće, uopšte nas ne interesuje. To Vi treba sami da raščistite sa sobom, a ne da opterećujete i trujete već prilično zabrinute i na razne načine unesrećene gradjane Srbije. Meni je svaki čovek drag koji će dati sve najbolji doprinos da opstanemo i živimo bolje. Pritom uopšte mi više nije bitno ni da li je Srbin ili ako je Srbin iz kog je kraja.

 15. Alo says:

  NOvi ministar Djordjevic ej evroatlantista Pozdravlja ga forum FBD forum za bezbednost i demokratiju a clanovi su i analiticar vojni Radic, Biljana Srbljanovic, p[ogldajte sajt. Pogledajte koja je misija: VIDICI I PUTOKAZI BROJ 1 IZAZOVI SAJBER BEZBEDNOSTI BROJ 2 IZAZOVI I MOGUĆNOSTI UPRAVLJANJA BEZBEDNOŠĆU BROJ 3 DA LI SU HAKERI HEROJI BROJ 4 ZIDOVI I MOSTOVI BROJ 5 ULOGA MEDIJA U SEKURITIZACIJI PARADE PONOSA BROJ 6 U SUSRET NATO SAMITU: EVROPA I VAŽNOST TRANSATLANSKOG PARTNERSTVA BROJ 7 BEZBEDNOSNE SNAGE KOROPORACIJE GASPROM BROJ 8 NATO I ZAPADNI BALKAN UOČI SAMITA U VELSU BROJ 9 KAKO SE NA SRPSKOM KAŽE ''NJET'' BROJ 10 ODNOSI RUSIJA NATO - ONO O ČEMU SE U SRBIJI MALO ZNA A JOŠ VIŠE ĆUTI Znaci pod brojem 8 . Kako na srpskom reci NJET?????

 16. enio says:

  bojane da,zasto pljujem po braci...kad ce te se vratit vise pod okrilje Vatikana,te ti vasi bradati vracari,travari zvani popovi postat svecenici.Vrime je...na tome se uzurbano radi.Ne bojane..popravoslovljeni katolice...

 17. enio says:

  bojane odakle ti pravo da ovo pismo prisvajas samo odmetnutim posrbljenim Hrvatima

 18. Kosta says:

  Procitajte sta pisu zapadne marionete na Srpskoj nacionalnoj frekvenciji. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=02&dd=21&nav_category=11&nav_id=1099197

 19. MERI says:

  @Kosta, Srpski politički izgubljenici, bave se i dalje omalovažavanjem i porobljavanjem sopstvenog naroda. Bio je to prvenstveno narodni skup u organizaciji Srpskog sabora Zavetnici. Bilo je i jako puno i sasvim mladih ljudi što je dobar znak da postoje nove generacije kojima kojekakve Farme i Parovi nisu oprale mozak. Eto nije im baš uz pomoć njihovih medija uspelo ni to da ugroze zdrav duh najmladjih. Skupu se jesu pridružile i predstavnici političkih stranaka, ali u duhu jedinstva oko bitnih interesa naroda. Bili su prisutni Udruženje srpskih ratnih veterana, Obraz, Pokret oslobodjenja Srbije, Srpski narodni front, Ekološki pokret, Društvo srpsko ruskog prijateljstva, Dveri, DSS, DS, i razni drugi. Nije bilo nikakvih nastupa u smislu promocije stranaka. Govore su držali: Milica Djurdjević ispred Zavetnika, jedna mlada devojka izbeglica sa Kosova, jedna devojka srpkinja iz Crne Gore ali je i njen govor bio govor podrške narodu, jedna majka poginulog borca. Zatim Slavko Nikić ispred Udruženja srpskih ratnih veterana, i na kraju Stefan Stamenkovski opet ispred Zavetnika. U poverenju, u nekim momentima i pojedini pripadnici policije koja je činila obezbedjenje protesta, pevali su sa nama Vidovdan i neke druge pesme. U celini, ma koliko da je medijski blokiran i branjen i od ovog režima omalovažavan, jedan izuzetno lep i dostojanstven skup.

 20. KOSTA KOSTIC says:

  @MERI Respekt za Vas komentar. Sve je istina.

 21. DRAGANešković says:

  Grdno se varate gospodine Lazanski, ovo nije kraj, naprotiv ovo je narodni početak a kvislinški završetak. Još im nismo dali jasan odgovor na njihov akt izdaje. Sve u svoje vreme. pozz. DRAGAN

 22. Svetislav says:

  @enio...Na svu srecu rimska kur(v)ija ce izumreti pre nego Srbija! Vama se odbrojavaju dani jer vam crni papa vec zavrsava naredbe antihrista, a kurvati su prvi da se peku u paklu!

 23. Krajina says:

  A šta je to spahera? Jel to nježnik za kurvatice?

 24. bb says:

  Potrosih silno gorivo,alh nigde nisam video nijednog nato vojnika,a ni tenk?A gde su?

 25. marko says:

  LAZANSKI PRODATO JE TO KAO I CELA SRBIJA ODAVNO CAK ZA VREME PUTINA, LICNO NISU TZV SRBI CITAJ PATRIOTI DALI RUSIMA IMUNITET NITI CE SIGURNO. SRBIJA JE DIREKTNO TOBOZE NIJE U OBAVESTAJNIM I TEHNICKIM RUKAMA AMERIKANACA PA TO VIDI I PTICA VAN SRBIJE KOJA ZNA CITATI I PREKO OVIH NOVINA NISU RUSI ODBIJEN ISAMO U VOJNON SFERI EKONOMIJI LICNO JE PUTIN NUDIO 6 MILJARDI ULAGANJA BRACA SRBI ODBILI NE ZELE RUSKI KAPITAL TAKO SOCNO TRCE ZA EVROPSKIM KAPITALOM I PLATOM OD 340 EVRA NEMACKIH PREDUZETNIKA .NISTA STRASNO SVAKO IMA SVOJ PUT SRBIJA JE ODABRALA SVOJ VEROVATNO CE RUSI DIPLOMATSKIM MERAMA SVE VISE I VISE ONAKO UFINO SRBIJ I SMANJVATI MOGUCNOSTI TIPA PRODAJE PREHRAMBENIH PROIZVODA POSTROZENJE KVALITETE GRADEVINSKIH RADOVA ITD IAKO SE VLAST HVALI DA IONAKO RAZMENA S RUSIJOM JE JEDVA 10 % A S EVROPOM 90 % ,GRADANI SRBIJE IAKO TV LAZE NISU UOPSTE RUSSOFILI TE PRICE NE DRZE VODU VEC PONEKE STRANKE POSTOTOKOM MALE I OPSTE MISLJENJE GRADANA SRBIJE JE TO DA JE ZIVOT NA ZAPADU BOLJI FILMOVI KAZALISTA ZANIMLJVIIJI I JEZIK RUSKI NIJE PRIHVACEN KAO NI TURSKI NEGO ENGLESKI NEMACKI I SPANSKI I TO JE TO NEMA ZLA RUSI SE NE SVIDJAJJU BOZE MOJ ZASTO BIH MORALI. MISLIM DA SE SARADNJE BITI I DALJE S RUSIJOM ALI PO ONOJ MANJE PRIJATELJSTVO IONAKO NIKAD I NIJE BILO OSIM POJEDINACNIH GRUPA ILI POJEDINACA ALI ONI NE CINE SRBIJU 21 VEKA

 26. Svetislav says:

  @bb...Pa nisu ludi da sad posle ovog potpisa da sednu i dodju da ih svi vide! Verujem da ti znas kako se to radi jer je tvoja konstatacija cinicna,ali evo ukratko za one koji jos veruju da se nista nece promeniti! Sacekace mozda ovo leto kad se Srbi "raspuste" po raznim "kupalistima", pa onda manjim konvojima noci i u pratnji "nase" vojske, onda sami nocu uz pomoc "nase" policije, pa onda otvoreno kad ljudi otupe, i to sta god hoce. E onda ce moci da rad sta hoce, jer nesvesna masa Srba uvek kasno shvati! Tu se nista ne menja kod takvih strvina i ubica vekovima, i bilo gde na svetu! To ti je isto kao su skucori i usrase radili sa srpskim civilima u prvom i drugom svetskom ratu. Prvo uhapse one koji se bune i pobiju, pa onda ugledne ljude i puste ih jednom kuci posle batina, pa sledeci put ih pobiju! Onda dodju na red svi muskarci koji mogu se pobune, pa ih pobiju a ostave zene i decu! Sledece pokupe i zene i decu i poubijaju kao sto su radili sirom citave ndh, a za vreme nove kurvatske po Pakrackoj poljani, Sisku, Gospicu , Zadru, Splitu, itd. Samo sto je ovde cilj pokoravanje psiholoski na duge staze, da bi imali nove robove a ne radi fizicke eliminicije!

 27. bb says:

  Svetislave nisam nista cinicno ni mislio.Ja nisam takav.Ja ne znam sta se dogadja.Nisam vlast,niti sam sta potpisao.Za ove nikad nisam ni glasao,pa se ne osecam krivim.A sta uopste narod moze da promeni?To se cesto i sam pitam.Ko zna koliko ne znamo?

 28. Svetislav says:

  @marko...Ne seri sa svojim "kazalistem"! Ti idi u "kazaliste" dok ti nato i svabe koriste kurvatsku kako ste i trazili! Srbi nisu hijene kao vi, a niti podnose okupatore koje ste sve docekali sa cvecem i ubijanjem nevinih i svezanih ljudi!

 29. Svetislav says:

  @marko.. Mozda si Srbin iz kurvatske i nazalost slazem se sa tvojim "prikazom" situacije u Srbiji, ali ti gledas one koji su uzivali beneficije komunizma i misle da im se nista nemoze desiti, tj. da ce samo oni da prezive iako je narod nezadovoljan! To su greske svakog okupatora, jer se oslanja na izrode i svaki put moraju da propadnu jer im je to jedini izbor! Izdajice na vladi u Beogradu su i namerno ili slucajno upali u zamku, jer nisu pokrenuli 1991-ve opstu mobilizaciju i pohapsili usrase u zagrebu kad su ovi vec pakovali kofere u panici! Vojska i specijalci su vec bila na Plesu i zagreb se mogao umiriti za jedan dan. Jos bi jna imala i pravo jos da istakne da je jugoslovenskog karaktera, jer u redovima vojske jos niko od muslimanske, albanske, makedonske pa cak i hrvatske nacionalosti nije napustio (tek posle toga se anton tus, setio da napusti jna, ali bi radio svoj posao kao i pre da je bilo pameti u Beogradu)! Sve posle toga je bilo predvidljivo, samo je bilo pitanje gde ce se zavrsiti na nasu stetu!

 30. Svetislav says:

  @MERI...Svaka cast na pogledima i tvojim komentarima!

 31. marko says:

  SVETISLAVE DA TACNO JE SRBIN SAM IZ KURVTASKE RECI SU TI ISKRENO MA STO MISLIO IMAM U SRBIJI RODBINE MISLIM DA SAM U PRAVU CAS IZUZECIMA U SRBIJI NE VALJA NAROD U SRBIJI MA STA TI MISLIO TI ZIVIS U NJOJ OVDE JE SRANJE GDJE JESAM ALI TO STO VI RADITE U SRBIJI SEBI TO JE JAD JADOVA. OVI SU POSTIGLI CILJ HRVATSKU BEZ SRBA VI NISTE DOBILI NISTA I NE BIH SE SLOZIO DA STO RADE KOMUNISTI U SRBIJI NITI JEDNA STRANKA U SRBIJ I NE VALJA APSOLUTNO NISTA RECI KOJA VALJA. IZDALI STE KRAJINU REPUBLIKU SRPSKU SIGURN O CE VUCICI PUSTITI NIZ VODU KOSOVO JE PREDAO 140 000 ;LJUDI NITKO PRSTO M NIJE MAKNUO BANKE STE DALI LOPOVIMA KAO OVDE ZEMLJU PRODAJETE STRANCIMA RUDNIK BAKAR PRODAJE VUCIC SUTITE STRANI PREDUZETNICI DAJU VAM 340 EVRA PLATE TO VAM JE DOBRO. IZDAL I STE PROFESIONALNE GENERALE I SLALI U HAG DA UBIJU LJUDE 9 SRBA VEC/ A KOLIKO VIDIM VECINA JE GLASALA ZA SNS S,MRAD SDP DACICA I PENZIONERE SENILNE GOVNA KAO I OVDE. IZVINI PRIJATELJU I NARAVNO OKRENULI LEDA SAMI SEBI NE RUSIMA I USLI U NATO. ZASTO JE NA PROTESTU OD 2 MILIONA BEOGRADANA I 7 MILIONA SRBA BIL O SAM O 15 000 LJUDI ZATO STO VECINA DRUGACIJE MISLI.SVETISLAVE RECI CU TI ISKRENO O MOM SRANJU SRBI SU DOCEKALI OKUPATORE NA KOSOVU I POVUKLI VOJSKU ETO TI TVOJE CASNE SRBIJE IZVINI PRIJATELKU KAO STO REKOH IMAM RODBINE GORE ALI NE VALJATE MA STA TI MISLIO KAKO GOVORIM TESKE RECI CAK GENERALNO CAST MANJINI IZDALI STE KOSOVO NISTE GA BRANIL I DEO SRBIJE AJDE AKO KRAJINA NIJE BILA DEO HRVATSKE ALI I TU STE ZAJEBALI JADNE SRBE TA VAS POMOC IZ SRBIJE JE BILA TIPA LOPOVI I LAZOVI SAD CETE DIGNTUI RUKE OD SRPSKE. A NAJVISE STE ZAJEBALI SEBE DSS VLASTI I SDP A OVI SNS I SDP KOJI CE VAM OPET KROJITI SRECU U SRBIJU ZA 340 EVRA ZAJAHAT CE VAM JOS 20 GODINA.JA SMAO GOVORIM ONO STO SE DESAVA U SRBIJI O EEMIGRACIJI SRBI TIPA REGION ILI SVET NIJE VAS BRIGA ZA NJIH NIJE VAS BRIGA ZA SRBE U SRBIJI KAMOLI VANI.OVO STO JA GOVORIM KOLIKO ZNAM IZ MOJIH RAZGOVORA GOVORE BIVSI OFCIRI SRBIJE KAZU DAL U SRBIJ I UOPSTE IMA SRBA NEMA OSIM LIZACA DUPETA I SRBIJA JE NAJGORE PROSLA IZGUBILA TERITORIJ. TO JE TAKO SVIDJALO TI SE IL I NE NAZALOST DANASNJI SRBI NISU ONI PRE 100 GODINA. STO SE MENE TICE BUDI SRECAN I ZIV SVETISLAVE ALI SRBI NE VALJAJU

 32. marko says:

  SVETISLAVE AKO SMEM KOJA JE TO DRUGA SRBIJA PRICAS O NEKOJ JNA BIO SAM U TOJ VOJSCI KOJA SE RASPADALA TO SU NITKO N ISTA KAO I SRJ VOJSKA SRBIJE KOJA JE KOSOVO NAPUSTILA STO NISTE ISLI DO KRAJA KAD JE NATO 1999 IZ VAZDUHA IZGUBIO RAT KOPNENO NIJE MOGAO PROVESTI OPERACIJU JER NIJE MOGAO IZ ALBANIJE NAPASTI KOSOVO S 150 000 SRBA NA NJEMU I VOJNICKI TO JE NEIZVEDIVO VIDIS I BEZ DA SAM VOJNI GENERAL ZNAM STVARI. O KOJO SRBIJ I TI GOVORIS O ONIH 100 0 000 SRS PREKO NOCI POSTALI 1000 000 SNS.SVE STE POCLEI I NISTA DOVRSILI U KRAJIN I DIGLI NAROD I ZAJEBALI GA NESRECNI LJUDI 1991 IZ STRAHA SE BRANILI VI URLALI PO MITIZIMA SESELJ I OSTALA GOVNA I SVE TO PUSTILI I BOSANSKI SRBI BI TAKO ZAVRSILI DA IH NIJE BILO 1300 000 IAKO NJIMA ZAMERAM STO SU MLADICA PUSTILI TKO IH JE BRANIO. NEMA TE DRUGE SRBIJE O KOJOJ GOVORIS SVE JE TO PRODANO NITI TE JUNACKE SRBIJE KOJA NIJE BRANILA NITI SRBE U HRVATSKOJ TO STO JE 12 000 NEKIH PIJANACA DOLAZILO PLJACKATI PO KRAJINI I SIRE JE NULA OD 9 MILIONA SRBA NITI TOG SRPSTVA KOJE JE KOSOVO PREDALO BEZ PRAVE BORBE.I SAD VAM VUCIC I DACIIC PRODAJU EVROPSKE VREDNOSTI ZA 340 EVRA

 33. 123 says:

  Marko, mislim da ti ne valjaš, pa nezadovoljstvo sobom prenosiš na Srbe u Srbiji ili bilo gde. Protiv Srba se već vekovima vodi rat svim sredstvima, dozvoljenim i nedozvoljenim, vidljivim i potajnim, oružanim i neoružanim. Vodi ga veći deo zapada predvodjen Vatikanom i Britancima, a ostali se trude da ih u stopu prate. Na Srbe se obrušilo sve što je moglo, doživeli su sve zamislive i nezamislive nevolje, patnje i stradanja. Neki su preživeli, a mnogi su prerano umrli mučeničkom smrću. Posle svega toga reći da Srbi ne valjaju, nemati trunke poštovanja i samilosti, ravno je novom zločinu nad njima i pokazuje da ti zapravo prema Srbima gajiš iskonsku zločinačku mržnju, tj. da više nisi Srbin. Toliko, Marko, bivši Srbine.

 34. deda mraz says:

  @MARKO Srbine brate ne kloni duhom ima nas Srba jos u ovoj uzoj Srbiji koji znamo gde su priznate granice Srbije bile i da si ti Srbin 100% e za ove komunisticke vraceve sto su oni crtali granice Srbije i odredili komunistickim dekretima da si hrvat mozes samo reci da nicija nije gorela do zore.Samo ovim mojim objasni molim te ko vas je u Gospicu branio od ustasa i ko je bio komadant Srpske garde i koji je kriminalac bio glavni Srbin od tog komadanta koji je popa Djujica morao da ubije po naredbi Udbe posto je bio njihov ubica.Njima sada kada kazes da je Vuk Draskovic bio vojvoda i komadat srpske garde koja je bila u Gospicu i da je veliki Srbin Giska tamo vodio koji je po naredjenju udbe trebao da ubije popa Djujica i njihov zadatak od komunisticke kamarile iz Beogada je samo bio da vas pobune i da vam se oduzme pravo naroda tj. Srpsko pravo na samo opredeljenje i da vas isteraju iz hrvatske je po pravu na samo opredeljenje ste imali pravo da se odcepite od hrvatske i to su ti usljivi komunisti odredili u ustavu iz 1974 god.

 35. marko says:

  123 NE LAPRDAJ CITAJ STO PISE JA SAMO KONSTATIRAM STO JE SAD U SRBIJI I KOLIKO VIDIM VECINA JE ZA SNS I SDP KAKO ZIVI SRBIJA KRIVICU NOSI SAMA NITKO NIJE GLASAO ZA DSS SDP I SAD SNS AKO NIJE ZAOKRUZIO LISTIC. STO SE TICE JER VALJAM MISLIM DA VALJAM VISE OD TEBE 123 I UOPSTE NISAM NEZADOVOLJAN JA SAM JOS I PRE TJ MOJI RODITELJI DRZALI OBICAJE I SLAVU U KOMUNIZMU I SAD A TO AKO TI NE VIDIS JA OVO GOVORIM I OVDE RODBINI DIREKTNO PRAG TOLERANCIJE POSTOJI U SVEMU ALI VI U SRBIJI UOPSTE NE ZNATE STO HOCETE UZ SVE NAPISANO STO PISES TO JE JASNO NISU SRBI SAMO ZRTVE EKONIMSKIH I POLITICKIH UTJECAJA U SVETU ALI UOPSTE SE NE ZNAJU BORITI ZA SEBE KAD IMAJJU PRILIKE ISPUSTAJU IH. DEDA MRAZ STO TI PISES NE KLONIM DUHOM TEKST CITAJ DOBRO STO PISEM I UZA SRBIJA SE KVARI U CRKVU VAM ULAZE MASONI NE REAGIRATE, DRUGO STO SE HVATAS UDBE I DRASKOVICA IZROD KAO SVI KOJA JE RAZLIKA MILOSEVICA I DRASKOVICA TADICA DACICA VUCICA NIKOLICA ILI KRKOBATICA OBASNI T I MENI KOSTUNICE KAO SRBINA KOLIKO VIDIM ODAVDE NISU SVI KOMUNISTI STO SU UCINILI OD SRBIJE PROPAST. JA NE OPTUZUJEM NI TI SUDIM KONSTATIRAM. KOLIKO ZNAM POP DJUJIC NIJE UBIJEN AL I JE SRBIJA PUSTILA NIZ VODU SVOJE DRZAVLJANJE AKO VAS IMA U TOJ UZOJ SRBIJI VISE OD OVIH TZV EVROPEJACA STO NE MENJATE VLAST SRBI SU SE OKRENULI PROTIV SEBE NIJE TO MOJ SUD VEC NJIHOVA VOLJA. ALI NITKO NE RADI STO SAD SRBIJA TE GEENERALE STE DALI NA KLANJE SUTITE TIH 140 000 NA KOSOVU STE PREDALI POSLE 14 GODINA SIPTARIMA SUTITE.JEL VAMA UOPSTE JASNO STO VAM RADE OVI NA VLASTI OCITO NEMATE SPOZNAJU NI TI NI 123 TI DEDA MRAZE TKO DA SI ILI TI 123 MENE NECE SIGURNO MOZE VAS HAG OSUDITI I BEZ KRIVICE SAMO SLANJEM VASE VLASTI U NEKI SUD JER JE POTPISALA SPORAZUM VI NE SHVATATE DA SVAKI I DRZAVLJANIN SRBIJE JE IZLOZEN INKVIZICIJI VASIM POTPISIMA DRZAVE JER KAO NEMA PRAVDE SVAKO LAZIMA MOZE BITI OSUDEN.JA NE M ISLIM SRBIJU LOSE JER KAO STO REKOH IMAM I RODBINE KOJE SU ZRTVE U TOJ DRZAVI EKONOMIJOM I OKOLNOSTIMA NE P OLITKOM ALI OTISLI STE KRIVIM PUTEM STO BI REKLI RUSI PUTEM BEZ POVRATKA I PUNO JE SUKOBA JER VIIDM NAPDA OVDE NA SBEE IZMEDU SAMIH SRBA IDEOLOGIJOM ISTOKA IL I ZAPADA, NE BIH VISE DA KOMENTIRAM JER VIDIM NAPADE OVDE NA SEBE

 36. 123 says:

  Aha, primetio si napade na sebe, a nisi primetio da si ti napao sve Srbe, i to jednom generalnom ocenom kako oni ne valjaju. Već ovolika subjektivnost je dovoljna da zaključim da ti ne valjaš, ma šta ti mislio o sebi.

 37. MERI says:

  @marko Zna se po anketama da oko 80% gradjana sigurno ne želi u NATO. Zato su napravili medijske blokade da i dalje budemo uspavani i da nas zgodno vode žedne preko vode. Ovde vlada medijski mrak za sve bitne stvari.televizije puno rade, novine puno pišu, ali se bitne stvari prećutkuju ili pakuju tako da izgledaju što bezazlenije, ili se objave u jako kasnim satima. Bilo je na protestu samo 15 000 - 20.000 ljudi zato što je i vest o održavanju protesta medijski blokirana od onih kojima to ne odgovara. Vest da će se AntiNATO protest održati nije objavljivana u javnosti ni TV stanice ni novine, jedino mislim da je Intermagazin i to 19.02.2016.godine. Pozivi i plakati su cepani da se što manje raširi vest. I još zaustavljani su autobusi da ne stignu u BEOGRAD. Mislim da se sad tome kraj jer i sa tim brojem prisutnih istina će se sigurno probiti u narednim danima i nedeljama. Ovo je početak kraja medijskog mraka.

 38. marko says:

  123 OPET PONAVLJAM NE BOJIM SE JA NIKOG PA NI TEBE USUDIT CU SE RECI NE VALJATE U SRBIJI VECINA SRBA OSIM MANJINE PA TI TVRDI STO GOD HOCES VREME CE POKAZATI U KAKVOJ CETE BEDI ZIVETI VI NE JA ,LOGICNO MISLIM VIDIM 123 POGLEDAJ SAMO PROSLOST SADASNJOST PUSTI NEPRIJATELJE SRBIJE I NE MISLIM DA SAM SUBJEKTIVAN ZNAM ZAKLJUCITI TI OCITO NE ZNAS, 123 JAKO SLABO MISLIM KAO VECINA SRBA NAZALOST NAUCI SE MISLITI PA ONDA DUBOKO RAZGOVARAJ S NEKIM KAD NETKO KRITIZIRA NEKOG NE ZNACI DA GA MRZI BEZ OBZIRA DAL SAM SRBI ILI NE VEC DUBOKA KRITIZKA JE DA PROME NIS LOSE ALI TI I OSTALI NE VIDITE DALJE OD NOSA 123 A TO JE CEAL SRBIJA VECINA NE GOVORIM DA NEMA PAMETNIH I LUKAVIH MUDRIH U SRBIJI STO TO VREDI BITNO JE TKO VODI I UPRAVLJA AUTOM NIKAD SRBIJA NIJE IMALA U PROSLOSTI I SADASNJOSTI MUDRE LUKAVE NEKAD PODLE POLITICARE U POLITICI NEMA PRAVDE LJUBAVI MORALNOSTI KOJOJ UVKE TEZE GLUPLMJI DEO SRBIJE SVET IGRA I ODNOA TREBA RAZUMETI VEINA SRBA TO NE RAZUME 123 PA TI MISLI STO GOD HOCES TVRDI I IZOKRECI STVARI TO JE SAMO PRAVDANJE ZA ONO CEGA NEMA U SRBIJ I SAD

 39. marko says:

  MERI TACNO PISES ali zasto ne postoji opozicija u SRbiji da netko zali nesto napraviti napravio bih Beograd ima 2000 000 ljudi da je izaslo 200 000 ljudi ne bih rts mogala to sakriti a sto opozicija nema svoje tv kanale mogu je i srbi iz emigracije finacirati da ZELI NAPRAVITI POSAO ALI SVE U SRBIJI JE KUPLJENO I NEMA SE CILJ A OVI RADE SVOJ POSAO DRUGI NE RADE

 40. MERI says:

  Osećaju ljudi da nešto nije u redu i po svom svakodnevnom životu, puno ima obećanja, a ništa od toga ne bude. Strategija je:laži i laži i laži ovaj narod da ovčice poveruju da je laž istina. To je tako jedno vreme moglo, ali je došlo do neke kritične tačke, a još i posebno zbog ovog sporazuma sa NATO pa će sistem laži-laži-laži ubrzo da bućne. Mi smo medijski okupirana zemlja, što je bitna poluga za tihu okupaciju zemlje. Mnogi mediji su u rukama stranaca i mnogi časopisi. Javni servis isto je pod kontrolom vladajućeg režima. Tako se oblikuje svest gradjana. Neke bitne stvari, kakav će stav naši političari zauzeti, kao kad je bilo Kosovo-Unesco, pre smo pronašli na 3w vostok.rs 3w ruskarec.ru 3w rs-lat.sputniknews.com U ovim kontrolisanim domaćim medijima tada ni reči. Sramota da te strani mediji obavešavaju šta se u zemlji dešava. Siromašna nam je finansijski opozicija, a oni koji ozbiljno drugačije misle nikako ne dobiju prostor na kontrolisanim medijima, što je nama dokaz da te stranke nisu nigde vrbovane ili prodate.One stranke koje najmanje vidite na našoj TV te najviše valjaju. Kad većina ljudi to shvati preporodićemo se. Tiha okupacija zemlje se tako radi, preuzimajui medije, vrbuju vrh vodećih stranaka, tako dobijaju i vlast, i vrbuju sve ostale vrhove u zemlji SANU, Crkva, itd. itd.itd. Znači ostaju slobodni samo obični gradjani, ali uslovno slobodni, jer im se medijski ispira mozak. Medjutim, ako ta velika grupa ljudi progleda i doseti se gde je problem, onda ćemo imati i pod takvim uslovima zdrave izbore i rešenja. Inače naši izbori mart 2014, izašlo je tek 53,09% birača, za Vučićevu listu "Budućnost u koju verujemo" (SNS, SDPS, NS, SPO, PS) glasalo je oko 48% od izašlih birača na glasanje, ali od ukupnog broja glasača tek 25,67% To znači da se on srpskoj javnosti baš ni tada nije mnogo dopadao, a sada sigurno još manje. Poseban problem je da li se ti izbori friziraju. Tako da na izbore treba da izadjemo jako masovno, da bi tog friziranja bilo što manje, ili druga krajnost baš nikako.

 41. UROS says:

  Policija Srbije traži referendum o NATO! Objavljeno 22. februara 2016. 23:33:53 Sindikat Zaposlenih Policije (SZP) uputio je pismo Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću od koji traži da se raspiše referendum o sporazumu koji je potpisan sa NATO paktom. Sindikat Zaposlenih Policije (SZP) uputio je pismo Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću od koji traži da se raspiše referendum o sporazumu koji je potpisan sa NATO paktom. Policajci navode da njih politika ne zanima ali da su pripadnici Policije, Vojske, kao i ratni veterani branili zemlju baš od tog NATO pakta, kao i da su mnogi od njih izgubili svoje prijatelje u ratnim dejstvima. Oni navode da razumeju bes građana i traže od predsednika i premijera da se raspiše referendum. Izvor: SRBIN,INFO

 42. marko says:

  MERI PISES OPSIRNO I TACNO da vazno je progledati naravno iznosim svoje analize dogadjaja u ovim prostorima. Opozicija nema novca tacn o je ali koliko znam srba u svetu ima 3,2 oo ooo miliona i koliko m i je poznato poseduenu sto unovc u ili imovini 100 000 000 000 miljardi dolara OGROMAN NOVAC. Srbija p o mojim procenama poseduje bez kosova 320 000 000 000 miljarde i dolara ovde ide ugalj bakar nikla i ostale rude bez suma iizmelje i vode znaci vise.Znaci vani i unutar srbije srbi imaju 440 000 000 000 miljardi dolara ogroman novac,Ali nisu svi srbi vani oni koji bi radili za srbiju treba znati tko je uistinu patriot kao sot nije karic za srbiju ili kostic itd. Opozicija je trebala s onim delom nek ih je vani 600 000 koji bi financirali plan i program zbacila bi ove koji iz srbije izvlace resurse. Vreme nije nikom karika koja bi narodu kao masi dobro dosla ali srbiji treab snaga i intelektualci u 100 000 koji ce preuzeti stvari kad je siromastvo i kriza ne moze u drzavi biti 70 stranaka ili koliko vec. Kad bi srbija u ovom momenut imala 100 000 patriota s financijskim sredstvima promenila bih stvarnost okolnosti u svetu idu lose po male narode pitanje je sad moze l i srbija uopste zadrzati i jug srbije. Izbori se friziraju sigurno sooros je to pokusao u brazilu malo je nedostajalo da uspe ali ak o se mase ne pokrenu i kao se ne pojvi dve nove jake stranke s najmanje 100 000 srba koji su fizicki intelektualno i novcano jaki moje misljenje kroz tzv regije vojvodina i sandak ce biti drzave vec sad u vojvodini postoji nacija vojvodanin.ALI VAZNA JE PROMENA U SVESTI ljudi kakvu ce to ekonomiju srbija imati jer to cini zivot srbija ima 340 000 000 000 $ a platu radnik 340 $ to u svetu nema nigde sto znaci ako nemas vodstvo u vlasti s vrha drzave ne vredi nista. Ovi izbori na prolece koliko ja vidim ce dovesti vucica sns i penzionere sdp ide u proslost s penzionerima vucic dobiva 54 %.sve ovisi o vecini dal ce progledati

 43. 123 says:

  @ Marko Po patološkoj sladostrasti s kojom sereš po Srbima može se nepogrešivo utvrditi da si ustaša, a po preciznosti procena srpske imovine mogu se prilično precizno predvideti pljačkaške namere tvoje i tvojih vodja.

 44. Lajla says:

  TAKO JE 123,SVAKA CAST.

 45. marko says:

  SAMO M I NIJE JASNO STO JE CELO VREME GLUMIO RUSOFILA I ZA SPAS SRBIJE TOBOZE KAD JE GOVNO POPUT VUCICA I OSTALIH SMRDLJIVACA SRBIJE OBICNI JADNICI I PRREVARANTI

 46. dejan says:

  smece od coveka TREBALE SU GA USTASE JOS 1991 U ZAGREBU LIKVIDIRATI NE BIH BILO STETA GOVNO NEGO STO JE NEGO KRAJ IGRE SRBIJA JE VUCICEM U NATO PAKTU TEHNICK I U PRAKSI TOBOZE PAPIROM NIJE. SAD LIZI DUPE VUCICU JER NEMA DOVOLJNO POSLA . NI MENI NIJE JASNO STO JE CLEO VREME GLUMIO NEKAKVOG RUSOFILA VIDIO JE DA SE USRANA SRBIJA VECINA GLUPANA OKRENULA U EU PA KAZE MORAM I JA NEKAKO PRIMATI PLATU

 47. marko says:

  123 says NA TVOJU ZALOST NISAM HRVAT NEGO SRBIN ALI NE ZELIM ZIVETI I NE Z IVIM U TAKVOJ SmRDLJIVOJ SRBIJI TEBI SRECNO S TAKVIM SRBIMA KOJ I SU PRODALI KOSOVO KRAJINU I NEK VAM JE SRECN O S TOM PLATOM OD 280 EVRA I SVETLOM BUDUCNOSTI KOJA CE BITI NIKAD TJ 2000 EVRA RADNIKU. KAD SE PROBUDITE TI TI TAKVI SRBI IZGLEDA VECINA NIJE DALJE OD 8 SKOLE ONO DRUGO LOPOVI PO BEOGRADU BIT CE KASNO NECE BITI VISE UGLJA BAKRA NIKLA PA SE JAVI ONDA TOMI NIKOLICU I VUCICIU POSLE 20 GODINA VVIH TZV EU REFORMI BUDALO KOJA NEMAS MOZGA KAO N I VECINA SRBA MISLI STO HOCES AKO UOPSTE I ZNAS MISLITI GLUPANE

 48. Starina Novak says:

  Komentarišem rijetko, ali braćo opet vam zborim: ako se srpski narod svom mišlju svojom, svom dušom svojom i svim bićem svojim u najskorije vrijeme otvoreno ne prikloni bratskoj Rusiji, zamoli za oprost i pomoć - nadrljali smo. Rat nam kuca na vrata. Neprijatelji se u tajnosti strašno naoružavaju, mi na sva zvona pričamo mnogo prije o onome što još nismo ni nabavili. Neka nam je Bog na pomoći, samo se bojim da su vlast u Srbiji zajašili ljuti izdajnici.

 49. Zoran says:

  Jel ti to vec krenuo da se perse sto si usao u SNS?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *