MIROSLAV LAZANSKI: Pokušavaju da svu krivicu prebace na srpski narod

MIROSLAV LAZANSKI: Pokušavaju da svu krivicu prebace na srpski narod

30 juna 2014

miroslav_lazanski 698Vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski smatra da je veoma bitno kakva će slika večeras biti poslata iz Andrićgrada, gdje se obilježava 100 godina od Sarajevskog atentata, jer je na djelu pokušaj revizije uzroka Prvog svjetskog rata i prebacivanja krivice na Srbiju i srpski narod.

Lazanski je napomenuo da se istorijski događaji ne mogu ocenjivati savremenim mjerilima, ističući da je Gavrilo Princip, prije svega, bio romantični revolucinaonar.

On smatra da je u BiH nemoguće organizovati jedinstvenu manifestaciju povodom obeležavanja 100 godina od početka Velikog rata, zbog pristupa dela Sarajeva istorijskom nasleđu i njihove revizije istorije.

Govoreći o današnjem otvaranju Andrićgrada, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica, Lazanski ističe da je grad od kamena odličan projekat Kusturice i Republike Srpske u istorijskom, kulturološkom i naučnom smislu.

“Andrićgrad, Višegrad i cijeli taj dio Republike Srpske dobili su odličnu kompoziciju”, rekao je Lazanski za Radio-televiziju Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Aleksandar Vučić i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica svečano su juče otvorili Andrićgrad, u prisustvu velikog broja građana, kao i predstavnika javnog, kulturnog i političkog života Srpske i Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *