МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Поред Миме Караџића недостаје још само баба Миљана да подржи НАТО!

MIROSLAV LAZANSKI: Pored Mime Karadžića nedostaje još samo baba Miljana da podrži NATO!

1 oktobra 2015

Lazanski 434Piše: Miroslav Lazanki

Kada god čujem ime agencije za istraživanje javnog mnjenja „Ipsos stratedžik marketing”, iz strahopoštovanja se naježim. Jer, ja ono „stratedžik” i zbog vojnog prizvuka nikada ne banalizujem. Utoliko više sam u dilemi ko to folira, ili falsifikuje raspoloženje javnosti u Crnoj Gori oko ulaska te zemlje u NATO? Naime, podgorička „Pobjeda” objavila je istraživanje agencije „Ipsos stratedžik marketing”, po kojem bi, ako bi sada bio održan referendum o članstvu u NATO-u, uz izlaznost od 70 odsto građana, njih 52 odsto bilo za ulazak zemlje u NATO, a njih 46 odsto protiv. Ispada da bi samo dva odsto građana Crne Gore bilo u nedoumici, što svedoči po „Pobjedi”, ili po „Ipsosu”, o neverovatno velikom procentu odlučnosti građana.

Dugo nisam imao prilike da vidim da neko ispitivanje javnosti zabeleži tako mali broj neodlučnih ispitanika, ispada da su u Crnoj Gori svi odlučni. Samo je dva odsto onih koji nemaju stav. Pa toga u Crnoj Gori nije bilo ni posle 1945. Odnosno, tada su svi imali jedinstven stav. A sada su oni bez stava jednostavno izbrisani. Momci, ne radi se to tako…

Pročitajte još:

MIMA KARADŽIĆ propagira NATO (VIDEO)

Drugo otkriće „Ipsosa”, barem po „Pobjedi”, jeste da je podrška ulasku Crne Gore u NATO u odnosu na jun ove godine porasla za pet odsto, a u odnosu na februar 2015. za deset odsto. Ja sam naprosto zadivljen. Znajući kako je išao proces učlanjenja nekih država u NATO, slobodan sam da ustvrdim da takav nagli rast podrške ulasku u alijansu za tako kratko vreme nije imala nijedna država kandidat. Ovo što je zabeležio i izmerio „Ipsos”, a objavila „Pobjeda” svetski je fenomen. A ako se ovaj trend nastavi i u sledećim mesecima „Ipsos” će moći da zabeleži da je za ulazak u NATO i 125 odsto građana Crne Gore. Neka iskustva svetskih marketinških agencija govore da nikada tako dobro ne raste kao što dobro pada.

Podrška, naravno. Odnosno, treba samo priupitati nekadašnjeg predsednika Srbije gospodina Borisa Tadića, njemu je „Ipsos” u nekom momentu uoči izbora 2012. predvideo pobedu nad Tomom Nikolićem sa oko 20 odsto razlike. A posle izbora, nikom ništa. Platili ste, tražili ste…

U NATO kampanji pod skupnim naslovom „Sigurna budućnost” u Crnoj Gori su uključene i mnoge javne ličnosti, glumci, novinari i sportisti, svi oni učestvuju u brojnim TV spotovima u prilog NATO učlanjenju. Svega tu ima, ipak mislim da nedostaje još samo baba Miljana sa Durmitora da i ona podrži ulazak u NATO. U jednom spotu sjajni glumac Mima Karadžić zagovara ulazak u NATO rečima: „Da bi se odmarao kao čovjek, moraš da radiš kao tri čovjeka”. Na temelju te poruke uopšte nisam siguran je li Mima protiv NATO-a, ili za NATO. Da nije on ubačeni ruski agent, samo to vlast u Podgorici i pored gledanja spota još nije shvatila. Ili spot u kojem odjekuje blejanje ovaca i njakanje magaraca. Sigurna budućnost?

(Politika)

KOMENTARI4 komentara

 1. Dani says:

  90% je PROTIV ulaska,a Milova stampa moze da stampa sto god zeli,a i njegove agencije mogu da prikazuju i podmecu sto zele,ali ne dovijeka.Cuce se,zivi bili pa vidjeli.Sto ne raspise referendum,jes kad bi smio i imao m*do!?A to poturanje raznoraznih javnih licnosti,moze da objesi macku o rep,znamo kako se to postize raznoraznim ucjenama,prijetnjama i diskriminacijama.

 2. miroslav says:

  Djekna imenjace!Djekna jos nije u Nato,a ka ce ne znamo' :))

 3. Mitar says:

  Ko je u Crnoj Gorri za NATO, Pitam te dragi moj Bato, Samo onaj kome je milo, Pa makar naopako bilo, Nije kod nas novi izrod, Zna to dobro naš narod, Ali narod će reći zato, Da ide tad u majčinu NATO !

 4. s@ša says:

  Onda nema problema da se organizuje referendum i pita narod šta misle o NATO alijensi kad su već toliko odlučni,ajd Milo imaj muda pa organizuj referendum !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *