MIROSLAV LAZANSKI: Rušenje aviona je udar na Putina, ista ovakva nameštaljka se već jednom desila

MIROSLAV LAZANSKI: Rušenje aviona je udar na Putina, ista ovakva nameštaljka se već jednom desila

22 јула 2014

miroslav_lazanski 698Vojni analitičar Miroslav Lazanski, gostujući u emisiji „Oko“ na RTS-u, postavio je pitanje “Zašto se u predvčerje bitnih geopolitičkih strateških prelomnih trenutaka u svjetskoj politivci događaju obaranja aviona“.

Lazanski je podsjetio da je upravo jedan slučaj obaranja aviona poslužio da se u SSSR na vlast dovede Mihail Gorbačov i Perestrojka.

„1. septembar 1983 godine na kraju ere Hladnog rata dogodilo se oboranje aviona južnokorejskog KAL-007 na letu iz Enkonjidža za Seul. On je ušao u vazdušni prostor SSSR iznad Sahalina, letio izvan civilnog koridora, sa kompletno ugašenim svjetlima, sa ugašenom navigacijom, nije odgovarao na pozive na međunarodnoj frenkfenciji sovjetskih lovaca SU-15 da se identifikuje i on je oboren 35 sekundi prije nego što je izašao iz vazdušnog prostora SSSR. Posle se utvrdilo da je u njegovoj radarskoj sjeni letio američki špijunski izviđački avion EC 130. Tada je smijenjen kompletan sovjetski vojni vrh. Maršali su smijenjeni, ministar odbrane… Onda je došao Gorbačovi Perestrojka“, kaže Lazanski.

„Ovo je sada udar na Putina. Zašto je tajming ovog malezijskog aviona baš sada? Zato što su snage Ukrajinskog vlade doživjele nekoliko žestokih udaraca. Situacija na frontu nije išla u prilog Vladi u Kijevu. Rusija je dala nekoliko saopštenja da, ukoliko se nastavi gađanje njene teritorije, da će selektivno pristupiti gađljanju određenih ciljeva po Ukrajini. Zatim imate BRIKS, posjetu Putina Južnoj Americi. Imate jednu nevjerovatnu ofanzivu Moskve. Sa ovim obaranje malezijskog aviona Moskva je pacifikovana, bar na nekoliko dana. Oni se sada bave saopštenjima„, rekao je Lazanski.

On je postavio i pitanje „kome trebalo rušenje ovog aviona“.

„Amerika je sebi zacrtala novu strategiju, a to je rušenje Putina. Oni idu na to. Njima ne odgovara ovo što se dešava sa BRIKS-om, novom međunarodnom bankom,“ objasnio je Lazanski.

Pored Lazanskog u emsiji Oko na RTS- su gostovali vojni komentator Aleksandar Radić i diplomata Dušan Spasojević.

(In4s)

KOMENTARI4 коментара

 1. Spasoje says:

  Miroslav je uvijek u pravu,odnosno njegove analize i uvijek u pravo vrijeme sa tačnim elementima šta rade zapadni teroristi na čelu sa Amerikom. Bravo Miroslave za sve tvoje dosadašnje analize i komentare.

 2. radomir says:

  Miroslave pozdrav iz Trebinja, nastavi tako pisati jer je malo novinara koji kazu istinu, rijetki su takvi

 3. Korčaga says:

  Miroslava Lazanskog za ministra odbrane!

 4. Mirko says:

  MIROSLAV LAZANSKI JE SVE U PRAVU. ALI AMERIKANCI PTINU MOGU SAMO DA PLJUNU POD PROZOR.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u