Мирослав Мишковић осуђен на две године и шест месеци затвора!

Miroslav Mišković osuđen na dve godine i šest meseci zatvora!

8 marta 2019

KRIVIČNO veće Specijalnog suda saopštilo je da su Miroslav i Marko Mišković krivi za krivična dela koja im se stavnjaju na teret, ali još nije saopštena presuda. Sudska izreka je doneta većinom glasova. Svih 11 optuženih su došli na na sud osim direktora “Delta holdinga”.

Miroslav Mišković osuđen je dve godine i šest meseci zatvora i novčanu kaznu od 8.000.000 dinara. Milo Đurašković je dobio četiri godine i tri meseca zatvorske kazne i kažnjen je sa 6.000.000 dinara.

Marko Mišković dobio je godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor za utaju poreza i 8.000.000. dinara kazne.

Sin vlasnika “Delta holdinga” Marko Mišković je optužen za utaju poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od oko 320,3 miliona dinara, a njegov otac da mu je u tome pomogao.

Za oštećenje putarskih preduzeća obojica su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je u završnoj reči sudu da Miroslava Miškovića, osudi na kaznu od pet godina zatvora i osam miliona dinara zbog pomaganja sinu da utaji porez, dok je za Marka Miškovića tužilaštvo je zbog utaje poreza predložilo kaznu od četiri godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Za optužene Živojina Petrovića i Jadranku Bardić predložene su kazne od po dve ogodine zatvora zbog pomaganja Marku Miškoviću u utaji poreza.

U ovom procesu ponovo se sudilo i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću takođe zbog utaje poreza iz posla sa putarskim preduzećima, kao i zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (fabrika maziva).

Za Đuraškovića je tužilaštvo preložilo jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora.

(Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Anti Bot says:

    Uskoro sledi nanogica, jer drugari se ne salju u zatvor ni 2,5 godinice. A moze kao i seselj pricati da je lezao u zatvoru, a za to vreme biti ko zna gde. Predlazem prelepe plaze Bora Bore.

  2. Hajdmo malo rokade says:

    Odavno bode oči:Marka terete za utaju poreza, oca za pomaganje, Marko osuđen na godinu dana nanogice, otac(kao pomagač) na 2,5 godine.Odavno znam da Mišković nije pristao na reketiranje i da je zato dobio ove probleme.Istovremeno strani ulagači dobijaju pesplatne placeve i kompletnu infrastrukturu i 10000 evra po radnom mestu.Znam i da je Mišković prošle godine platio državi poreza 86 miliona evra.Koliko koristi imamo od predsednika države?Da li bi bilo korisnije da mu mesto zauzme npr ovaj Mišković koji pravi pare i sebi i državi, dok on samo troši na sve strane i nikad mu dovoljno?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *